Annons:
Etiketterfrämlingsfientlighetrasism
Läst 86 ggr
Loris M
2021-05-21, 18:20

Varför dras nazister till just SD?

"För nån vecka sedan avslöjades att en sverigedemokratisk nämndeman spridit en bild med ett kikarsikte låst på statsminister Stefan Löfvens ansikte. Då hade det bara gått ett par dagar sedan det visat sig att en av partiets fullmäktigeledamöter i Lund spridit högerextrema inlägg på sociala medier. Partiledningen uppmanade snabbt honom att lämna partiet och meddelade att det där med nazismen var mycket ”upprörande”. En helt vanlig vecka i augusti, en helt vanlig vecka för ett av våra riksdagspartier. De flesta orkar inte ens reagera. Det här är numera vardag.

Inför valet 2018 avslöjades flera SD-kandidater till landets fullmäktigeförsamlingar ha nazi-sympatier. En kandidat i Örkelljunga visste att berätta att ”Hitler inte var dålig” och att nazisterna egentligen önskade se ”ett humant sätt (att) ta bort den judiska plågan från Europa”. I Norrköping hade Sverigedemokraterna en kandidat som, visade det sig, ägnade kvällarna åt att skriva rasistiska tirader på sociala medier och avsluta med hälsningar av typen ”Hell seger”. En tredje, den här hemmahörande i Oskarshamn, hade å sin sida delat en bild på Anne Frank, iklädd en photoshopad tröja med texten ”Coolest Jew in the Shower Room”. Och för att ingen skulle tvivla på hans ideologiska hemvist, delade han även en bild på Hitler."

https://tonyjohansson.nu/2020/08/31/tony-johansson-varfor-dras-nazister-till-just-sd/

För nån vecka sedan avslöjades att en sverigedemokratisk nämndeman spridit en bild med ett kikarsikte låst på statsminister Stefan Löfvens ansikte. Då hade det bara gått ett par dagar sedan det visat sig att en av partiets fullmäktigeledamöter i Lund spridit högerextrema inlägg på sociala medier. Partiledningen uppmanade snabbt honom att lämna partiet och meddelade…
  • Redigerat 2021-05-21, 18:21 av Loris M
Annons:
Pyttelite
2021-05-21, 18:37
#1

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


”Häng in uniformen, ställ ifrån er ölburken och sluta skråla om judeslakt.” – SS-veteranen Ingemar Sombergs råd till Sverigedemokraterna, nyåret 1998. Att Sverigedemokraterna grundades av nazister för inte så länge sedan är numera ett välkänt faktum – särskilt sedan Vaktel förlag utgav boken Utan ånger om SS-veteranen som grundade SD. Dagens SD har noggrant följt SS-veteranen Sombergs råd. SD idag är resultatet av 20 års mödosamt politiskt arbete för att göra en mer lättsmält och aptitlig version av en ideologi som borde ha försvunnit för alltid 1945. Men nazism och nazistiska tendenser fortsätter – år efter år, och i lika hög utsträckning idag – att florera vilt under den polerade ytan hos detta högerextrema parti. Därför spricker fasaden ofta. I den här boken gör Maria Robsahm en noggrann genomgång av en del av det stora antalet avslöjanden om nazism och nazistiska tendenser inom SD i vår tid. Sverigedemokraterna har på senare tid blivit alltmer aggressiva i sina försök att stoppa information om deras nazistiska tendenser och rötter. De har KU-anmält Stefan Löfven för att han lyft fram deras nazistiska rötter, de har polisanmält Norrköpings stadsmuseum för att det använt artiklar om SD:s nazistiska rötter i sin utställning om nazism i Sverige – och debattörer utsätts för hot och hat från den anonyma ”SD-svansen”. Detta är ett svar på dessa försök att tysta sanningen. Det är en oerhört viktig bok i en tid när sanning ersätts med lögn och medier blir tämjda av högerextrema kampanjer. Nu är boken här! Köp den här eller på nätet eller i bokhandeln. Svenska Dagbladet, 27 april 1991.
Lussan20
2021-05-21, 18:43
#2

Oj, ja man man känner igen en del på gången bla!
Tänkte på mopedgängen i Rödeby som satte skräck i ett helt samhälle. Inte ett ljud om de små Svenska huliganerna som inte fått någon fostran i hur man uppför sig. Normlösa farliga ungar! Men då tigs det.
Då jag arbetade som lärare på högstadiet så såg man hur huliganerna var så grymma mot barn som inte vågade säga ifrån. Men då blundar man. De kom i sina bomberjackor och kala skalar och sparkade på de andra skötsamma eleverna. Blinda som hönor är en del!

Upp till toppen
Annons: