Annons:
Etiketterövrigtnazism
Läst 97 ggr
Loris M
2021-06-10, 17:36

Tänker inte överge sina rötter

Haha… snacka om att göra självmål. Jimpan har alltså sagt så sent som idag att de inte tänker överge sina (nazistiska) rötter. 😄

VI VET JIMPAN! DET ÄR JU DET VI SAGT HELA TIDEN.

Inte trodde jag för en sekund att de skulle göra det och det är verkligen jätte, jättefint att han är så ärlig och tydlig. 👍🏻

Annons:
DesK
2021-06-10, 17:39
#1

Mycket bra att han äntligen medger det!

Désirée
Afghan lives matter

Loris M
2021-06-10, 17:40
#2

Eller hur? Då behöver vi inte längre diskutera det. Bortom alla tvivel. 😄👍🏻

Loris M
2021-06-10, 17:59
Magi-cat
2021-06-10, 18:22
#4

Det var ju klart besked!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

OberonsMatte
2021-06-10, 19:49
#5

Ja, det uttalandet var säkert även tänkt som ett köttben åt SD-svansen. Risken med att låtsas vara upprörd över mindre välformulerade SD- medlemmars uttalanden är att SD-svansen börjar tycka att Jimmies SD är för mesigt.

Gränserna flyttas fram hela tiden… och nu är de tydligen så långt framflyttade att det känns riskfritt för Jimmie att själv börja rikta fokus mot partiets rötter.

Sajtvärd Katter iFokus

Vixxen
2021-06-11, 01:26
#6

Självmål så att säga!

Annons:
Loris M
2021-06-11, 19:50
#7

På förekommen anledning har Expo skrivit en lång artikel om SD:s rötter.

"Bevara Sverige svenskt var en högerextrem, öppet rasistisk kampanjorganisation för etnisk homogenitet.

Men när SD talar om BSS kallar de det för ”en tvärpolitisk lobbyorganisation”.

Sverigedemokraterna uppstod ur resterna av de fascistiska och nazistiska grupper som under andra världskriget stått på Hitler och Mussolinis sida. Närheten till den öppet antidemokratiska extremhögern har följt sedan dess. En granskning av partiets kopplingar till den svenska nazismen visade att hälften av partiets samtliga kandidater i valet 1998, före, under, eller efter sin kandidatur hade haft kopplingar till nazistiska grupper.

Men SD talar istället om ”enstaka individer, som var medlemmar i partiet under dess barndomsår på tidigt 90-tal, och som före eller efter tiden i SD engagerat sig i nazistiska grupper.”"

https://expo.se/historien-sd-inte-vill-begrava?fbclid=IwAR0Bw5utsoZ9DugNNss6As5FG79-LNKAddaZD-rNT00p4zlWNB9sUArIdyY

Igår påstod Jimmie Åkesson på Twitter att Sverigedemokraterna aldrig kommer att överge sina rötter. Men vad är egentligen sant om partiets rötter? Och spelar SD:s historia någon roll i dag?
Loris M
2021-06-13, 06:22
#8

@KejllRautio på Twitter:

"Konstaterar att Jimmie Åkesson nu övergår från att ursäkta SDs nazistiska rötter till att stolt referera till dem.
Steg för steg övergår han från att tänka på vad han säger till att säga vad han tänker. Så har det sett ut ett tag nu.

Först en testballong, sedan kollas reaktionen in. Blir den halvljummen tar han ytterligare ett steg framåt. Blir reaktionen starkt negativ kryper han in i offerrollen, den missförstådde ”jag-vet-inte-Jimmie” visar upp sin sårbarhet i offentligheten.

Detta pendlande mellan omnipotens och offermentalitet är inget unikt för Jimmie och SD, så ser det ut i de flesta rasistiska och högerextrema partier. Det saknas knappast exempel på denna partidynamik, varken i samtiden eller i historien…

Detta är en socialpsykologi som på intet sätt är ny och som det finns en hel del forskning om. En bok som förtjänar att dammas är Erich Fromms klassiska verk ”Flykten från friheten” (1945). Historien upprepar ju inte sig, men det hindrar oss inte att lära av den."

Upp till toppen
Annons: