Övrigt

Nya Karolinska - ett nytt Nuon-fiasko?

2018-01-03 08:16 #0 av: Magi-cat

Hela historien med Nya Karolinska sjukhuset är bedrövlig.

Samtidigt som förlossningskliniker läggs ned i landet Sverige och underbemanning äventyrar säkerhet på sjukvårdsinrättningar, finns det vissa som kommer i åtnjutande av, som det verkar, obegränsade skattemiljoner.

Karolinska sjukhuset skulle bli ett sjukhus "i världsklass". Det blev ett monument över skrytsam prestigehunger, en nutidens "pyramid".

"Men det handlar inte bara om stora egon utan också om brist på professionalitet. Att landstingspolitikerna blivit upplurade på läktaren av Skanska är uppenbart. Bara det faktum att projektet NKS lånar pengar till betydligt högre räntor än landstinget borde vara tillräckligt för att få vilken räknekunnig person som helst att reagera. Det offentliga lånar alltid billigast, svenska staten just nu till negativ ränta. Med andra ord har landstinget skänkt bort skattemedel helt i onödan"

"Är det okej att miljarder av medborgarnas pengar slarvas bort på grund av amatörmässighet och fåfänga? Om svaret är nej börjar det bli hög tid att agera."

(Läs den svidande kritiken i SvD. Citat ur samma källa)

Kritiken är massiv. Osäkra larmsystem och undermålig sjukhusdesign. En dyr och kontroversiell sjukhusorganisation har tillägnats resurser medan sjukvårdsköerna ökat och patienter måste vänta oacceptabelt länge på livsviktiga operationer.

"Ett flygplan med ett lika bristfälligt larmsystem som NKS skulle få startförbud. Bygg ett kärnkraftverk med NKS-standard på larmsystemen och försök få verksamheten godkänd av Kärnkraftsinspektionen. Tror någon att man skulle få driftstillstånd?"

"Dessa dystra fall är ändå bara toppen på ett isberg av onödigt prolongerat lidande orsakat av dålig sjukvårdsplanering. Förlossnings-, neuro-, barn- och cancersjukvård är några av de verksamheter vars tillkortakommanden går som en följetong i medier"

källa; undertecknad av Överläkare, Karolinska universitetssjukhuset.

Läkare starkt kritiska till Karolinska. (källa)

För er som vill veta mer rekommenderas också boken "Sjukt hus" av Ennart/Mellgren.

"Nya Karolinska-projektet har nämligen skräddarsytts av multinationella finansföretag som i en ständig jakt på större vinster siktat in sig på de miljarder skattekronor som enligt OECD behöver investeras i hela världens sjukvård de kommande åren. Med en gnagande oro och växande insikt tar författarna oss med på en resa som tar avstamp i Sverige och som efter flera omskakande mellanlandningar leder oss till det svårt hiv-drabbade Lesothos landsbygd. Den affärsmodell som redan kostat svenska skattebetalare miljarder ska nu gå på export till världens fattigaste länder.

Henrik Ennart och Fredrik Mellgrens artikelserie i SvD om Nya Karolinska Sjukhuset belönades med Guldspaden 2016."

https://www.adlibris.com/se/bok/sjukt-hus-globala-miljardsvindlerier-fran-lesotho-till-nya-karolinska-9789170379222

Inte så konstigt att resurserna "inte räcker" till BB i Sollefteå eller en säker och bra förlossningsvård i landet, eller en värdig vård för våra gamla, eller....
Pengarna finns, men hur och till vad används de?


Peace

Anmäl
2018-01-03 10:34 #1 av: Sindri

Att Skanska överhuvudtaget kan få uppdrag efter detta är obegripligt. De borde ställas i skamvrån i flera år framöver. Fattar de inte att detta är badwill och spär på "allas" uppfattning om byggbolag och hantverkare i allmänhet.

Anmäl
2018-01-03 23:05 #2 av: Huygens

Löfven är antagligen glad och stolt.


Anmäl
2018-01-04 13:51 #3 av: [NeferNefer]

#2: När avtalet slöts satt inte Löfven vid makten.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-01-04 14:21 #4 av: Huygens

#3 Precis. Men Löfven kan ta åt sej äran när Bilderberggruppen applåderar.


Anmäl
2018-01-04 14:22 #5 av: [NeferNefer]

#4: Okej ... varför tror du att han kan eller vill det? Och varför applåderar Bilderberggruppen? Funderar

Jag håller med TS om att det hela är en fruktansvärd skandal, och det finns säkert mer som vi inte har fått veta än.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-01-04 14:45 #6 av: Huygens

#5 Därför att Löfven har fått som arbetsuppgift av Bilderberggruppen att driva igenom projektet med Karolinska.

Varför mörklägger SVT och svensk media nästan all rapportering om Bilderberggruppens årsmöten? Varför flockas EU:s ledare från Tyskland, Frankrike, Storbritannien tillsammans med svenska toppolitiker till Bilderberggruppens möten? Är det bara för att EU-politikerna är sugna på att möta Obama, president George Bush, eller dåvarande utrikesminister Hillary Clinton?

Varför är journalister förbjudna på Bilderberggruppens möten?

Varför får statsminister Löfven inte filma Bilderberggruppens möten, varför får Löfven inte göra ljudinspelninger och varför får han heller inte göra anteckningar på Biderberggruppens möten?

Varför är Löfven förbjuden att uttala sej om vad som sagts på Bilderberggruppens årsmöte?

Varför förbud?

Varför utför militärer kroppsvisiteringar på journalister som finns i området runt Bilderberggruppens möten? Kroppsvisiteringar som ibland rapporterats ha genomförts med 10 minuters mellanrum + genomsökning av journalisternas bilar. Varför utförs kroppsvisiteringarna inte av vanlig ordningsmakt, dvs polis?

Varför finns alltid fyra mobila militära radaranläggningar runt Bilderberggruppens möten? Och nej, det är inte dom där små anläggningarna, utan stora pjäser till en kostnad av 750 miljoner kr/st, ibland 2 miljarder kr/st.


Varför är det total mörkläggning kring alla beslut som Bilderberggruppen genomfört? Min misstanke är att det beror på att Bilderberggruppens beslut är till skada för allmänheten i dom länder som drabbas, dvs dom länder som sänder sina statsministrar, presidenter och utrikesministrar till Bilderberggruppens årsmöte.

Och det är därför som både Reinfeldt och Löfven stenhårt, utan förskonan driver sabotageprojektet mot Karolinska Sjukhuset.

Ett mål.

En multinationell fascistorganisation som koordinerar världens toppolitiker.


Anmäl
2018-01-04 18:00 #7 av: Magi-cat

Kan vi nu hålla oss till frågan om skandalen med Nya Karolinska? Det räcker nog rätt bra till diskussion...

Peace

Anmäl
2018-01-04 19:31 #8 av: Tjeja

Historien om Nya Karolinska är så hemsk så man vill bara gråta! Det är så galet över allt! Samtidigt får personalen... dvs de personer ÄR själva vården inte bara usla löner utan deras häftga nya "arbetsredskap" är katastrofalt infunktionella. Patientsäkerheten existerar knappt ö h t på vissa avdelningar där. Men byggnaden är som ett sci-fi- näste att gå in i. Storgråter

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-01-05 12:37 #9 av: papa-bear

skall vi namedroppa, var det väl dåvarande statsministerns fru som höll i trådarna för det här bygget, och beställaren, som vid alla offentliga byggen av den här typen, var det landsting, eller region som det heter nu för tiden, och det är regionerna som  ansvarar för det som sker med sjukhusen. det är typiskt för huygens att som vanligt komma med sina konspirationsteorier som inte har någon som helst knutpunkt till verkligheten. så att nuvarande regering och löfvén skulle ha något med det här att göra är något som foliehattstomtarna kommit på.

Anmäl
2018-01-19 08:03 #10 av: Magi-cat

Inte ens larmsystemet fungerar bra...Oberörd

"I november ledde bristerna i larmsystemet till att en patient dog, enligt SvD. Något som sjukhusledningen inte har vare sig bekräftat eller dementerat än, utan hänvisar till patientsekretess. Jarl Ehrenberg berättar:

– Det som hände i november var att systemet för hjärt-arytmi inte fungerade. De radiosänder EKG på patienten och den enhet dit de sänds slutade fungera och agera på larmen. Så när den här patienten fick hjärtstopp tog det upp till fyra minuter innan man upptäckte det. Det är jätteallvarligt.

Efter den händelsen tillsattes en nödlösning för att förhindra att något liknande ska inträffa igen.

– Man satte dit folk som har läkarutbildning, men saknar svensk legitimation, som sitter utanför intensiven och granskar EKG manuellt genom att titta på skärmar, dygnet runt. Och om något inte fungerar så larmar de själva. Det har varit så sedan i november."

https://www.etc.se/ekonomi/larmsystemet-pa-nya-karolinska-ar-ett-gigantiskt-fiasko

Peace

Anmäl
2018-01-19 10:24 #11 av: Huygens

Det är enligt plan att Nya Karolinska inte fungerar. Det är uträknat. Precis som skogsbränderna i Kaliforninen som förstör 1000-tals hus och lämnar träd och buskage relativt oskadade, är systemkollapsen på Karolinska enligt plan.

Karolinska är dysfunktionellt inte pga slump eller inkompetens. Det är för många fel, för systematiska fel för att det ska vara "dålig planering". Tvärtom, det är bra planering som resulterat i alla felen. Noga avvägd brottslig planering.

Förutom att göra Nya Karolinska till en penningko för storföretag, är Karolinska del av en större sabotageplan som i förlängningen rör hela samhället, hela Sverige. Saker som i årtionden fungerat bra på alla svenska sjukhus, saboteras och sätts ur funktion på Karolinska för att uppfylla Bilderberggruppens agenda.

Syftet är att skapa ett samhälle som är instabilt. Ett samhälle som balanserar på en knivsegg och som kan vältas omkull med en lätt knuff av maktens frontfigurer.

Hur kommer det sej att ingen vet varför Karolinska ej fungerar? Hur kommer det sej att ansvariga företag inte krävs på pengar utan istället dränks i miljarder, dränks i ett guldregn?


Anmäl
2018-01-19 10:34 #12 av: Magi-cat

#11 Hur det kommer sig? Det är så ett kapitalistiskt samhälle fungerar, helt enkelt. Mer profit åt de rika, på bekostnad av de fattiga- men inte för mycket så de blir sura eller inte kan arbeta.

Det är klart att ansvariga måste ställas till svars för att saker som upphandling inte fungerat som tänkt är, t.ex.

Peace

Anmäl
2018-01-19 11:13 #13 av: Huygens

Jag vet inte hur ett "kaptialistisk" samhälle fungerar. Är det genom konkurrens eller genom dolt, långsamt samhällssabotage?

Man kan stirra sej blind på varje enskild defekt på Karolinska och ignorera det större perspektivet eller så kan man fundera på om inte Karolinska Sjukhuset bara är en liten, liten del av en mycket större systemsabotageplan.

Du ser väldigt lite av kritik från toppolitiker mot hanteringen av Karolinska (eller t ex rikspolischefens sabotage av ordningsmakten). Inte ens oppositionen säger särskilt mycket, troligen pga att 80 % av alla toppolitiker manipuleras av makthavare utanför Sverige. Reinfeldt och Anders Borg gavs ju fina välavlönade jobb på storbanker efter att ha genomfört delar av Bilderberggruppens agenda med lagstiftning som möjliggjorde lönsamma räntesnurror för storföretagen. Löfven satte sej i Wallenbergs knä och flög fjäskresa till Saudirabien.

Nuon och dom dyra köpen av olönsamma utländska kraftverk är också del av planen att låta Sverige blöda. Del av planen att försvaga Sverige.

Och som någon påpekade, en annan Reinfeldt var djupt insyltad i planeringen kring Nya Karolinska. Det är ingen slump att Karolinska Sjukhuset blivit så dåligt. Det är helt enligt plan.

Agenda 2030


Anmäl
2018-01-19 12:41 #14 av: papa-bear

med risk för att bli avstängd, men ändå, så måste jag fråga om det är 2 olika som skriver under namnet huygens, eller 2 olika personligheter, för ibland så är det riktigt bra diskussioner som man kan föra med huygens, men sedan kan det barka iväg ända in i kaklet med de här konspirationsteorierna, och vill ni se mer av det, kan ni gå till utomjordiskt. som sagt, jag bara undrar.

Anmäl
2018-01-19 14:45 #15 av: Huygens

#14 Ett litet personangrepp, en tillämpning av Dispatch 1035.


Anmäl
2018-01-19 22:03 #16 av: papa-bear

jo men jag måste fråga, för som jag skriver, så går det bra att diskutera med dig emellanåt, men när det blir de här trådarna då du svarar dig själv med teorier och länkar som när man läser dem säger emot det du för fram, då funderar åtminstone jag, och som sagt, det är många gånger jag funderat om det är olika personer som skriver under namnet huygens.

Anmäl
2018-01-30 22:57 #17 av: Huygens

Systemsabotaget är oerhört välplanerat för "felen" kommer slag i slag och många gånger rör det sej om enkla saker som aldrig skulle förekomma i den omfattningen på andra byggen, inte ens på rejäla fuskbyggen.

Felbyggda badrum på Karolinska där golven utformats så att vattnet ej kan rinna ut och istället ansamlas i en pöl mitt på golvet. Felet med badrummen är systematiskst, grundligt och genomgåendem helt enligt Bilderberggruppens agenda. Dessutom är det en typ av byggfel som aldrig skulle uppstå på andra liknande stora byggen. Kostnaden för att åtgärda felen i badrummen motsvara dubbla kostnaden för att renovera ett badrum, hur det nu är möjligt, 100 000 kr/badrum. SVT

Det är heller ingen slump att skandalerna med strupoperationerna arrangerades av dom ansvariga på just Karolinska. Svenska rättsapparaten har fått sina instruktioner, troligen direkt från Reinfeldt/Löfven och frikände givetvis efter rättegången, så att systemsabotaget kan fortsätta. Sveriges Radio gjorde ett program där det framkommer att sjukhusledningen trakasserar och bestraffar visselblåsarna. Jag hittar inte länken nu, men är en annan länk från SVT.

Nu ska åklagare utreda vållande till annans död då ledningen på Karolinska låtit cancerpatienter dö, istället för att låta operera cancerpatienterna på andra sjuklhus som erbjudit sej att ta emot patienterna. Givetvis kommer Löfven- eller en Moderatregering att i hemlighet gå in och blockera fällande domar i en ev rättegång. Det är så regeringspolitikerna arbetar när dom lyder sina makthavare i det dolda. SVT och SR


Sabotaget mot Karolinska är planerat, inte slumpmässigt:

Det är koordinerat, inte kaotiskt.
Det är utfört i det dolda, inte synligt.
Det är sanktionerat, inte bara framslarvat.
Det är genomfört systematiskt, inte oordnat.

Det är initerat av makthavarna, inte av fotfolket.
Det har stöd av rättsapparaten, inte motverkat av juridiken.
Det är beslutat i hemliga grupper, inte formulerat i öppna möten.
Det är genomdrivet av högutbildade kriminella, inte av vanliga brottlingar.

Det är sprunget ur ickemänskliga varelsers makthunger, inte ur homo sapiens.


Anmäl
2018-02-07 08:37 #18 av: Magi-cat

Nya problem för Nya Karolinska:

Nu måste man stänga ner it-systemet för en dag. Det fungerar nämligen dåligt.

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/02/06/nya-karolinska-stangs-ett-dygn/

Hjärtövervakningen har inte fungerat så bra.  En bugg i systemet...

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/01/08/nya-tekniska-problem-pa-karolinska/

Peace

Anmäl
2018-02-10 05:24 #19 av: Huygens

IT-system och hjärtövervakning som fungerat utmärkt i årtionden på andra svenska sjukhus, har enligt plan slagits ut av maktens företrädare, helt enligt Bilderberggruppens agenda.

Minst en hjärtpatient har dött av det havererade IT-systemet och ansvariga vill helst inte prata om saken. Hjärtpatienter som väntat 6 månader på operation på Karolinska, skicks nu till Norge för att spara pengar. DN, 2018-02-10

Sverige har egentligen tillräckligt med specialistsjuksköterskor, men arbetsvillkoren på Nya Karolinska är så usla och verksamheten är så aktivit saboterad av politiska figurer i skuggorna, att specialistsjuksköterskorna inte stannar kvar. Exakt som Löfven- och Reinfeldt-regeringarna planerat, helt i linje med utländska makthavares målsättning.


I den politiska charad som är en del av frontfasaden till skådespelet kring systemförstörelsen av Nya Karolinska fälls Macchiarini och tre forskarkollegor för ännu ett fall av forskarfusk. Det handlar om en akut lungskadad man, som skulle få andas med en konstgjord lunga, fick behandlingen som hade inte testats på djur och mannen dog. SR, 2018-01-31


Anmäl
2018-02-10 08:15 #20 av: Magi-cat

Nu hör det inte till träden, men jag måste kort kommentera den uppgift som någon anledning ofta sprids, nämligen att Macchiarini inte använde djurförsök. Det gjorde han och de har klandrats:

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/10/18/macchiarinis-djurforsok-klandras/

http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2017/10/Macchiarinis-djurforsok-far-kritik-i-rapport/

Peace

Anmäl
2018-02-14 10:02 #21 av: Magi-cat

Också barnen drabbas.Gråter

"IVO bedömer att Nya Karolinskas vårdavdelning för barn genom att inte försäkra sig om att personalen följt fastställda rutiner, inte har säkerställt att hälso- och sj

http://www.lakemedelsvarlden.se/ivo-riktar-kritik-mot-nks-barnavdelning/

Peace

Anmäl
2018-02-14 10:06 #22 av: [NeferNefer]

Gråter

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-02-14 10:34 #23 av: Huygens

Jag tolkar det som: "Nya Karolinska har kraftsatsat på att inte säkerställa att kraven på en god och säker vård uppfyllts för barn med cancer."

Enligt plan.


Anmäl
2018-02-19 21:39 #24 av: Huygens

Har Karolinskas Upphandlingschef Jan Svenonius varit jävig i upphandlingen av Nya Karolinska Sjukhuset, i 9 års tid? SVT

Hur har det i så fall kunnat pågå i 9 år utan att någon upptäckt jävssituationen? Ska inte just sådant här upptäckas omedelbart vid en granskning av Riksrevisionen?


Anmäl
2018-02-19 21:51 #25 av: papa-bear

eftersom karolinska går under region stockholm, eller vilket landsting det nu tillhör, är det väl det landstingets revisorer som borde upptäckt det, eller? riksrevisionens uppdrag är att granska vad statens pengar går till, landstingens revisorer sköter om det som sker i landstingen, och med tanke på att det var filippa "Aleris" Rheinfeldt som styrde och ställde när det beslutades om sjukhuset, och andra pengakåta moderater med nepotism ristat i pannan, så är det inte konstigt att det gått som det gått.

Anmäl
2018-02-19 23:19 #26 av: Huygens

Landstingsdirektör Malin Frenning: "Ingen från Karolinska har deltagit i den centrala försäljningsprocessen och därför finns inget jäv." SvD, 2018-02-09.


Bilderberggruppen har kunnat pumpa ut pengarna ur Nya Karolinska genom att Illuminatiföretaget Boston Consulting Group (wiki) mjölkat skattebetalarna på skyhöga konsultarvoden. Läkartidningen, 2017-12-19

Vilket annat företag brukar Boston Consulting Group nämnas tillsammans med?

McKinsey, "skaparna" av PISA-provet. Ja.


Hittade dessutom följande intressanta sida om Karolinska Sjukhuset. skandalernaskarolinska.se

Många artiklar i media som göms bakom betalväggar, är tillgängliga som PDF:er på nyss nämnda sajt. Bl a politikernas planer på att göra Nya Karolinska till världens dyraste sjukhus.

Kostnaden när Karolinska står "helt" klar år 2040 kommer bli minst 61 miljarder kr och då ingår fastighetsunderhåll. Men fram till år 2040 kan politikerna slussa ännu fler sköna miljarder till multinationella företag kopplade till Bilderberggruppen.


Kanske kommer Nya Karolinska till slut kosta över 100 miljarder kr att bygga & underhålla "klart". Och under hela tiden fram till år 2040 kommer troligen Karolinska förbli dysfunktionellt.

Vi är naiva om vi tror att felen i och omkring Karolinska beror på "inkompetens", när agendan istället drivs enligt plan av makthavare långt ovanför huvudena på riksdagspolitikerna.

Och den viktigaste målsättningen bakom det fortskridanden systemsabotaget av Nya Karolinska kan vara att sprida oro, rädsla och skräck hos allmänheten, som kommer kräva åtgärder från regeringen för att "frälsa" folket från ondo, enligt beprövad metod problem-reaction-solution.

Varvid makthavarna kan driva igenom förändringar som planerats sedan många år tillbaka i tiden.


Anmäl
2018-02-20 18:42 #27 av: Tjeja

Huygens, vad anser du är det slutgiltiga målet de högst styrande har? Vad är slutpoängen liksom? Nu inte bara med karolinska alltså utan totalt globalt sett?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-02-23 11:43 #28 av: Magi-cat

Inte ens barnanpassning för de cancersjuka barnen, inte ens ett kök.Gråter

(Alltihop blir bara sjukare och sjukare...)

"Föräldrar till cancerdrabbade barn har beslutat att betala för ett kök på Nya Karolinska.

I dagsläget är det omöjligt för dem att laga mat på sjukhuset, trots att de bor där långa perioder.

– Principiellt anser vi att skattemedel ska säkra att barnsjukvård är barnanpassad, men behovet är stort och vi kan inte vänta, säger Caroline Palo, ordförande i Barncancerfonden Stockholm Gotland."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0EoRRB/barncancerfonden-maste-betala-kok-pa-nya-karolinska

Peace

Anmäl
2018-02-23 12:46 #29 av: [NeferNefer]

GråterEn sån fruktansvärd cynism.

Minns vad Filippa Reinfeldt sa i landstinget när de beslöt att införa avgifter på barnakuten, och oppositionen protesterade med tanke på att många föräldrar inte skulle ha råd att ta sina barn till akuten. Filippas svar: "Ja, vill föräldrarna inte betala är väl barnen inte så sjuka då!". Noll insikt om verkligheten.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-02-24 20:53 #30 av: Tjeja

.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-02-25 09:55 #31 av: papa-bear

#29 och då har hon 3 barn med Fredrik, men med tanke på hur hennes karriär sett ut sedan hon gick ut gymnasiet, har väl pengar aldrig varit ett problem, problemet är väl att hon, som Ann Wibble, kanske tror att det finns en årslön på bankkontot hos alla löntagare.

Anmäl
2018-02-27 13:12 #32 av: Huygens

#27 Svar: Vet ej. Ett längre svar finns på UiF.


Landstinget vill sälja Gamla Karolinska för 2,3 miljarder. SVT

Om Nya Karolinska till slut kommer kosta över 100 miljarder, är det ett rätt dåligt byte. Dessutom hörde jag på radion i helgen att flera av dom underföretag som medverkar till att bygga Nya Karolinska har visat sej vara brevlådeföretag i Luxemburg.

Här, en äldre artikel. SVT, 2014-11-26

Sen verkar det finnas någon slags politisk målsättning att sprida sjukan från Karolinska till resten av svensk sjukvård. Inget sjukhus klarar längre av att uppfylla kraven på akutvård. SVT

Dessutom ska AI bedömma behovet av ambulans. Varför klagar youtubare på att alla kritiska videoklipp om AI raderas? SR, 2018-02-16

Varför anses det vara så farligt av ett medialt storföretag, att enskilda personer är kritisk mot AI, så att videoklippen tas bort?


Helt i enlighet med Bilderberggruppens agenda, skor sej företagen på Nya Karolinska. Byte av en dörr. Det är nästan gratis. *ironi*

Kostar 1,2 miljoner kr. SvD, 2017-09-17

Är det inte en typ av vaktmästaruppgift, byta en dörr?


Skjutdörr för att avskärma uppvakningsplatser, kostnad 135 000 kr. Nåja, Karolinska kan alltid spara pengar genom att ge patienterna billigare mat.


Anmäl
2018-03-15 17:47 #33 av: Huygens

Cheferna på Nya Karolinska måste verkligen jobba för högtryck.

Resistenta tarmbakterier hos patienterna sprids nu från Karolinska till andra sjukhus, om rutinerna inte följs. SVT "Vancomycinresistenta enterokocker (VRE) är resistenta mot vanlig antibiotika."

Hmm... Vancomycin...

Var det inte den sista verksamma medicinen mot multiresistena bakterier?


Anmäl
2018-03-28 14:14 #34 av: Huygens

Oskar 12 år kan inte äta. Får bara mikromat. Nya Karolinska. SVT


Anmäl
2018-04-01 18:43 #35 av: Huygens

Nyheterna skriver idag om miljonblåsningen mot Karolinska. Jag tror snarast att det rör sej om en miljardblåsning där svenska och utländska politiker fyller sina hemliga bankkonton i utbyte mot "försäljning" av lukrativa kontrakt till fuskbyggföretag.

I alla fall...

Polisen har tagit emot en anmälan att två fd anställda på Nya Karolinska blåst arbetsgivaren på miljontals kr. Vad hade man kunnat vänta sej av svenska Bilderberggruppsköpta politiker. Att politikerna skulle hålla koll på miljardrullningen? Knappast. SVT


Dom två anställda har blåst Nya Karolinska på 20 - 30 miljoner kr (eller mer) om revisorerna alls lyckas reda ut vad som hänt med alla miljoner kr (troligen miljarder) som runnit ut mellan fingrarna på ansvariga politiker ner i fickorna på ekobrottslingar.

Resor bekostades för personer som inte ens var anställda av Nya Karolinska.

Även Karolinska Institutet har gjort en polisanmälan mot dom två männen för miljonblåsningen. Ja, så står det; "blåsningen", som om det skulle komma som en överraskning. Ansvariga chefer spelar antagligen lika inkompetenta som chefen för Transportstyrelsen där hemliga KSI- och SÄPO-agenters identitet gavs bort till okända och ej säkerhetsprövad utländsk IT-personal i Rumänien, Tjeckien, Ukraina mm. Svensk regering består av lydiga pappersdockor.

Det är en charad.

Kabukiteater.


Anmäl
2018-04-11 13:25 #36 av: Huygens

Samtliga "förtroendevalda" styrelsemedlemmar i Nya Karolinska Styrelsen avgick igår. Dom har väl fyllt sina fickor med pengar och behöver inte längre Nya Karolinska. Istället kommer en ny grupp "förtroendevalda" att tillsättas som en fortsättning på charaden. SVT


Anmäl
2018-04-16 10:34 #37 av: Huygens

Hjärtpatienterna avlider pga datorstrul.

Det verkar inte bättre än att dom troligen avsiktliga och välplanerade datorfelen på Nya Karolinska resulterar i att patienter som får hjärtstopp på sjukhuset avlider då datorena inte fungerar. SVT

På alla andra sjukhus i Sverige har larm vid hjärtstopp fungerat i mer än 30 års tid.


Anmäl
2018-04-17 07:45 #38 av: Maria

#37 Nu var det inte patienter i plural utan en patient men det är illa nog.

Ett sådant system måste på något sätt ha en backup.

/Maria

 

Anmäl
2018-04-17 12:25 #39 av: Huygens

#38 Officiellt sett en patient. Och det satt långt inne.

I verkligheten är det långt fler som drabbats, men det mörkas.


Och en "backup"?

Räcker det inte med att ha samma fungerande system som på andra svenska sjukhus dom senaste 30 åren?

Det är precis det här jag hela tiden påpekar. Myndigheterna vill få dej att tänka i vissa banor. Problem-reaction-solution. Oavsett om det är falskflaggan på Drottninggatan i Stockholm, behov av missilbombningar i Syrien, Ubåten i Köpenhamn, nödvändigheten av terrordrönare i Jemen eller haverier på Nya Karolinska Sjukhuset, finns alltid ett underliggande element av psy-op i manipulationen.

När myndigheterna får in tanken i ditt huvud att det "behövs" en backup har dom lyckats manipulera ditt tänkande och Bilderberggruppen firar liten julafton varje gång det lyckas.


Anmäl
2018-04-17 12:45 #40 av: Maria

Nu handlade det ju om tekniska problem och inte någon bilderberggrupp.

/Maria

 

Anmäl
2018-04-17 13:20 #41 av: Huygens

Min upplevelse i den frågan är att i så fall har myndigheterna lyckats förmå dej att tänka precis som dom vill. Och det är hela vägen från makthavare, ansvariga på Nya Karolinska, ansvarsnämnden fram till DN:s/SVT:s rapportering.


Anmäl
2018-04-17 15:54 #42 av: Maria

#41 Kan du förklara hur Bilderberggruppen är inblandad i att det var tekniska problem med datorerna som ska se till att det larmar vid hjärtstopp på Karolinska?

/Maria

 

Anmäl
2018-04-17 16:50 #43 av: Huygens

#42 När Stefan Löfven inte kommenderas att åka på fjäskresa till Saudiarabien av Wallenberg, beordras Löfven, Mikael Damberg eller Annie Lööf, Mona Sahlin eller Jan Björklund, Maud Olofsson eller Leif Pagrotsky, Carin Jämtin eller finansminister Magdalena Andersson (ja, samtliga dessa är Bilderbergare) att åka på Bilderbergsmöte och inhämta specifika instruktioner för drift och misskötsel av Sverige.

Berörd politiker återvänder sedan till Sverige och för över instruktionerna till resp partiledning och ansvariga myndighetschefer. Alla lyder befallningarna för dom är rädda om sina jobb och förmåner.

Ansvariga chefer ser sedan till att inhämta extremt dyra konsulter med koppling till utländsk säkerhetstjänst och utan lagstadgade säkerhetsklassificeringar som därefter saboterar Nya Karolinska, Transportstyrelsen, Polisens datasystem eller Försvaret.

Så enkelt är det.


Anmäl
2018-05-03 14:39 #44 av: Huygens

Jag antar att makthavarna firar ännu en liten seger. SVT

Ett avloppsrör i Nya Karolinskas Steriliseringsförråd läckte, droppade ner bajs på sterilt material och sterilgods fick slängas. Hur kan man dra ett avloppsrör i taket på ett sterilförråd? Hur är det bara möjligt?

Svaret är: Bilderberggruppen


Nåja, Nya Karolinskas Steriliseringsförråd visar sej ändå vara för litet (hur är det möjligt?) och måste därför likväl byggas om till en relativt dyr och oväntad extrakostnad.

Hur kan Steriliseringsförrådet visa sej vara för litet? Kände ingen ansvarig chef till hur stort Nya Karolinska Sjukhuset skulle bli i slutändan? Saknades det ritningar över Sjukhuset? Fanns det ingen som helst kunskap från Gamla Karolinska rörande hur stort ett Steriliseringsförråd måste vara?

Fanns det ingen som helst information eller kunskap från andra svenska sjukhus om hur stort ett Steriliseringsförråd behöver vara?

Svar: Jo, den kunskapen fanns och ignorerades på uppdrag av makthavarna i Bilderberggrupen för att säkerställa att Nya Karolinska skulle bli ett garanterat fiasko. En del av ett mycket större systemsabotage som långsamt tar form i Sverige; påhejat, planerat, finansierat och uppbackat av Löfvenregeringen samt av föregångarna i Reinfeldtregeringen.


Anmäl
2018-05-17 23:20 #45 av: Huygens

Förhöjda strålvärden. SR


Anmäl
2018-05-23 15:00 #46 av: kamera0710

Enligt den här boken finns det åtskilliga liknande exempel, författaren kallar det planeringsvillor.

Ett exempel är den skotska parlamentsbyggnaden, som 1997 beräknades skulle kosta 40 miljoner pund. 2004 stod den färdig och hade då kostat 431 miljoner pund...

Anmäl
2018-05-23 15:18 #47 av: Magi-cat

Få se om den planerade skrytjärnvägen också hamnar i den kategorin. Vilar huvudet i handen

Peace

Anmäl
2018-06-12 07:41 #48 av: Huygens

Patienter informeras inte på Nya Karolinska att livsuppehållande behandling tas bort från patienten, för att spara (?) pengar. Orsak: Sjukvårdspersonalen kan inte patientens språk. SVT

Det här måste vara en sådan sak där Bilderberggruppens medlemmar ger varandra high-five, för det ökar allmänhetens känsla av att vara utsatt och hjälplös, vilket är precis vad makthavarna eftersträvar.

Det här är inte inkompetens eller enfald på regeringsnivå. Det här är helt enligt plan efter noga genomtänkta agendor utformade två nivåer ovanför EU-rådet.


Några av sjukvårdens beslut är obegripliga, som att patienter med hjärstopp inte kommer få hjärt- och lungräddning.

"Nähä, stannade hjärtat på dej. Då får du dö."


Anmäl
2018-06-12 07:47 #49 av: Maria

#48 Det här är ett allvarligt problem men långt ifrån något nytt. Det handlar inte om pengar utan snarare om livskvalitet och omsorg om patienten faktiskt men att informationen inte går fram är illa.

Det är ofta multisjuka äldre som blir "kryssade", där det inte är förenligt med god vård att sätta in livsuppehållande behandling.

/Maria

 

Anmäl
2018-06-12 08:24 #50 av: Huygens

#49 Jag betraktar det du påstår som felaktigt och vansinnigt. Fullkomligt felaktigt och uppåt väggarna. Ifall patienten är i ett obotligt plågsamt sluttillstånd och själv aktivt inte vill ha livsuppehållande vård är det kanske en annan sak, men att inte informera är fel. Och ibland är patienten inte förmögen att fatta beslutet självt, där tycker jag att vård ska sättas in.

Faktum är att det är lagbrott, enligt svensk lag att ej informera. SR, 2018-06-11

"Ett beslut om behandlingsbegränsning ska dokumenteras noggrant. Om det går ska beslutet diskuteras med patienten och närstående, det krävs enligt lag."

Dessutom handlar det inte alls om patienters "livskvalitet och omsorg", utan om Bilderberggruppens agenda. Psykopatiska makthavares agendor som lydigt följts av Reinfeldt- och Löfvenregeringarna.

Ett exempel: Mattias, 29 år med CP-skada, skulle inte få livsuppehållande vård vid lunginflammation. Mattias, idag 30 år, CP-skadad, överlevde dock på egen hand. Beslutet att inte ge livsupphållande vård fattades godtyckligt, inte pga "livskvalitet och omsorg", utan pga diffus godtycklig anledning. SR, 2018-06-08

Finns inte en chans att det rör sej om "livskvalitet och omsorg", utan det är dom rika Illuminatifamiljerna som spelar med oss som brickor på ett bräde.

Jag hoppas folk vaknar upp.


Likadant är det tokigt att en psyksjuk sänds hem med 500 självmordspiller, som i detta fall med självmordsrisk. Det handlar inte om "livskvalitet och omsorg", det handlar om att öka Bilderberggruppens makt över allmänheten som ska försättas i ett tillstånd av hjälplös rädsla och oklarhet. SVT, 2018-02-27

Dags att vakna till verkligheten.


Anmäl
2018-06-12 08:28 #51 av: Maria

#50 Jag skrev ju att det var illa med att informationen fallerar.

Det har ingenting med någon Bilderberggrupp att göra.

/Maria

 

Anmäl
2018-06-12 08:52 #52 av: Huygens

#51 Jo, det handlar om Bilderberggruppen. Nya Karolinska är så uselt skött att det är en omöjligt om det inte vore för att rättsapparaten, myndigheter och politiker samverkar.

Likadant när folk får hjärtinfarkt, svettas och knappast orkar lyfta luren eller har fått stroke, knappt kan prata och larmtjänsten vägrar skicka ambulans, det är Bilderberggruppen som ligger bakom. Ett exempel: SVT, 2017-08-09

På 80- och 90-talet kom alltid ambulansen om man ringde, men idag har politikerna åtlydit en agenda upprättad utanför Sverige. Inflytande från makthavarna ovanför regeringsnivå styr vad som händer, trots att regeringspartierna vet om att dom förlorar på dessa usla beslut med uteblivna ambulanser.

Det är ett system. Det är en agenda. Det är inte små isolerade enstaka fall av misskötsel. Det är en plan. Det är noga uttänkt. Det är sanktionerat av Löfvenregeringen. Det är applåderat av borgligheten. Det är nationellt och globalt.

Det är Bilderberggruppen.

Så stor är Bilderberggruppens makt, att regeringspartierna uppfyller Illuminatifamiljernas krav, trots att partiledarna vet att det kommer straffa sej i nästa val. Det rör allt från Nya Karolinska, Macchiariniskandalen, Försäkringskassans assistansstopp vid sondmatning till misskötsel av Transportstyrelsen, Dan Eliassons sabotage av Polisen, Postnord och Riksrevisonen. Och det gäller för båda blocken.

Jag hoppas folk öppnar ögonen.


Anmäl
2018-06-12 13:19 #53 av: Maria

Men käre nån....Du tror verkligen på det där...

/Maria

 

Anmäl
2018-06-13 10:10 #54 av: Huygens

Ingenting är som det ser ut att vara.

Du måste söka svaren själv.

Söka djupt.


Vårdpersonal sägs aktivt undanhålla beslut om stopp av livsuppehållande vård, vilket är i strid med lagen. Men riksdagen har säkerställt att lagen är utformad på ett sätt som inte ger någon påföljd, även vid svår skada och dödsfall av patient. SR

Tillsyn av sjukhusen saknas och IVO släpar fötterna efter sej i enligt med politisk mörkläggning. SR


Det är vanligt att patienter som lätt skulle kunna överleva, nekas återupplivning med hjärtstart, pga likgiltighet eller sammanblandning med annan patient. Det ter sej som ren idioti, men är resultatet av att regeringens lydnadskåta ministrar fogligt följer Bilderberggruppens beslut. SR

Vårdslarv påstås göra att fel patienter nekas livsuppehållande vård. Det handlar inte om "livskvalitet och omsorg", utan om en aktiv politisk målsättning att fullständigt implementera Bilderbergruppens agenda. SR


Anmäl
2018-06-13 10:36 #55 av: Maria

Det är jättebra att man tar tag i detta problem som jag inte alls förnekar.
Det där med Bilderberggruppen däremot...jag vet inte ens vad jag ska säga haha.

/Maria

 

Anmäl
2018-06-13 11:18 #56 av: Huygens

haha

du skrattar


Hur kommer det sej att du inte fick lära dej ett dyft om Bilderberggruppen i skolan? Hur kommer det sej att du inte fick lära dej något om den organisation som står över EU, som fattar beslut om NATOs existens och aktiviteter?


Anmäl
2018-06-13 13:13 #57 av: Maria

Jag får fortsätta skratta. Finns inget annat att göraSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2018-06-14 11:13 #58 av: Huygens

Det är ju perfekt för Bilderberggruppen. Situationen är idealisk. En åsna som skriar, en ko som brölar, en häst som gnäggar. Djurfarmen i ny tappning.

Den som skrattar har slutat tänka.


Inte bara Nya Karolinska, även om sjukhuset toppar, utan även andra sjukhus stänger godtyckligt av livsavgörande vård till patienter. Ett längre reportage; SR, 2018-06-11, 23 min

Bilderberggruppkontrollerade politiker känner sej nu pressade av Sveriges Radios avslöjanden att uppge pliktskyldiga reaktioner på beslut som samma politiker själva fattat och som skapat den nuvarande situationen. Patienter som i nästan alla fall kan överleva i många år till, ges inte den livsräddande behandling dom annars har rätt till. SR

Mattias 29 år, överlevde trots att han inte skulle ges livsräddande behandling.

Beteckningen "0 HLR" eller "minus" i din journal anger att du är en minusmänniska eller en "nolla", en sån där människa som inte ska få livsräddande behandling. Anteckningar i en journal får aldrig strykas, endast ersättas av annan text. Missar läkaren t ex att någon längre ner skrivit "minus felpåfört" och bara läser det första "minus" som står högre upp i journalen, är det kört.

Informationen undanhålls anhöriga och patienter i strid mot lagen. Ingen blir dock straffad för det saknas påföljd för lagbrottet.

Under farsartade former ställer Landstingen pliktskyldiga skenkrav på sjukhusen som ska "se över sina rutiner", pga beslut som Reinfeldt- och Löfvenregeringarna lydigt fattat som del av Bilderberggruppens agenda. SR


Och så Nya Karolinskas "cancerkaos" där vården brustit. En nedtonad bedömning uppger att 2 patienter dött av att Nya Karolinska inte haft ordning på sin cancerkö. Helt i linje med Bilderberggruppens agenda hålls ingen ansvarig, utan kaoset kan upprepas när så bedöms vara möjligt av makthavarna. SR, 2018-05-29


Anmäl
2018-06-26 11:39 #59 av: Huygens

Lydnad mot Bilderberggruppen ger klirr i kassan för påvar och baroner. Reinfeldt- och Löfvenregeringarnas villiga bruna tungor upp mot EU:s verkliga makthavare, har gett stora svenska företag möjlighet att sko sej på skattebetalarna genom orimligt lönsamma kontrakt vid byggandet av Nya Karolinska.

Byggentreprenören Skanska har kammat hem skyhöga vinster på Nya Karolinska. SVT

Det ser mycket bra ut för Skanskas aktier säger finansanalytikern Peter Malmqvist. Kniven har upprepat stuckits i grisen som skriat högt för varje nytt sår. Nya Karolinskas blödande hål har fyllt Skanskas bankkonton.


En av Bilderberggruppens lokala fasadansikten, Filippa Reinfeldt, försöker smita undan från ansvaret. Frontfigur idag, borta imorgon, men rikligt med pengar på banken som belöning för utfört uppdrag. SVT


Även advokatfirman som landstinget anlitade har fått sej en slant. Advokatfirman Mannheimer Swartling har skot sej och kunnat äta kaviar för 120 miljoner kr som utbetalats. SVT

Men har inte Landstinget 100-tals egna jurister anställda på heltid? Varför blandades en advokatfirma in för att genomföra systemfusket?

Av hänsyn till Rikets Nationella Säkerhet är Swartlings exakta arbetstimmar mörkade och dolda, dolda och mörkade i Landstingets offentliggjorda papper.

Av säkerhetsskäl.

Hedersord.


Och så finns det dom som inte tror att hela affären med Nya Karolinska organiserats från Bilderberggruppens årsmöten, dom som inte tror att Nya Karolinska är ett litet led i ett längre pågående systemsabotage mot Sverige.

"Det är bara en slump."

"Begriper du det inte? Är du sån? Det är ju bara inkompetens att miljarder och åter miljarder kr rinner ur dom blödande såren år efter år, från Nya Karolinska. Det finns ingen organiserad kriminalitet bakom. Vad tror du?"

"Men förstår du inte, det är inte Bilderberggruppen, det är bara inkompetens. Vi väljer landets mest inkompetenta idioter att politiskt leda Sverige. Nya Karolinska är inte ett gigantiskt ekobrott. Det är bara inkompetens. Tro på det, för det är precis vad makthavarna säger åt dej att tänka. Tro på att det är inkompetens och inte systematisk kriminalitet."

systematisk brottslighet

"Men du är galen. Vi skrattar åt dej. Ha-Ha-Ha. Du blir ju utskrattad. Fattar du inte? Är du så korkad i huvudet?"

"Alla skrattar åt dej."

"Tänk istället myndigheternas tankar. Inte dina egna. Tänk bara myndigheternas tankar.  Lita på makthavarna."

"Tänk bara dom tankar makthavarna säger åt dej att tänka. Nya Karolinska är inte ett horribelt gigantiskt eko-brott, det är bara inkompetens. Ingen kommer att straffas."


Ok.

Den allra sista meningen kan jag tro på.

Ingen kommer att straffas.

Sådan är Agendan.


Anmäl
2018-06-29 12:27 #60 av: Huygens

Kvalitetsvården.

Nya Karolinska Sjukhuset.

Planerat, välorganiserat, systematiskt samhällssabotage.


Sana 5 år, vägrades vård på Nya Karolinska, familjen ville inte lämna väntrummet. Vårdpersonalen vägrade undersöka Sana 5 år. Plötsligt drabbades Sana 5 år av akut blödning. Löfvenregeringen och Bilderberggruppen firade en ny triumf. SVT


Och ni minns Filippa Reinfeldt. Vad hittade hon på när Nya Karolinska skulle låna miljardbelopp? Satte Filippa hårt mot hårt mot Illuminatibankerna och förhandlade ner räntan till en lägre nivå än ränta för privatpersoner?

Inte alls.

Låneavtalet med Illuminatibankerna fick en högre ränta, trots Landstingets goda förhandlingsposition mot Illuminati. Nya Karolinska belånades till en högre ränta än vad privatpersoner betalar för sina villalån. SVT


Hur är det möjkligt?

Svar: Bilderberggruppen och svenska lydregeringar.

Bilderberggruppen.


Samtidigt pågår en pliktskyldig charad, en fasad visas upp för allmänheten som lärt sej att enbart tänka tankar som myndigheterna sagt åt dom att tänka.

Bla-bla-bla riktar kritik...


Anmäl
2018-07-20 15:13 #61 av: Huygens

För att kunna betala den dyra sjukhusbyggnaden kommer Nya Karolinska göra sej av med 300 anställda, varav 118 vikarierande läkare.

Bara sådär. Peta ut dom. SVT

Hur kan man bygga upp en verksamhet med 118 "vikarierande" läkare? Kommer dom "ordinarie" läkarna också sparkas?


Anmäl
2018-07-20 16:23 #62 av: Zpookey

#61

Vem pratar du med?
Du har skrivit de senaste 4 inläggen utan något gensvar.
Tror att denna tråden är ganska övergiven just nu.
It's time to move on.

Btw...du har ett stavfel lite högre upp. Inte likt dig. Skrattar

Anmäl
2018-07-20 22:05 #63 av: Magi-cat

#62 Oavsett allting annat så är det tillåtet att göra kommentarer i en tråd utan att direkt "prata" med någon.

Btw... så heter det inte "denna tråden".Skrattar
(Förlåt, kunde inte låta bli. Skäms)

Peace

Anmäl
2018-07-21 13:21 #64 av: Magi-cat

#61 Det är Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg som gör sig av med 118 läkare.

 Illa, i vilket fall som helst eftersom det är hög arbetsbelastning och personalen inte hinner med. Ledsen

Områdeschefen: "– Under 2017 utökade vi våra tjänster med 140 läkare för att vi trodde att det skulle öka vår produktion på sjukhuset, men vi har inte sett att vi fått den produktion vi hoppades på. Vi ser det inte som att vi gör nedskärningar utan att vi går ner till normala nivåer. "

"produktion"? Att bara tala om sjuka människor på det sättet!

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/07/19/118-lakare-tvingas-lamna-sahlgrenska-av-budgetskal/

Peace

Anmäl
2018-07-21 14:33 #65 av: Huygens

#64 Korrekt, du har rätt och jag har skrivit fel.


Anmäl
2018-08-27 19:13 #66 av: Huygens

Ännu ett oförklarligt vårdfel på Nya Karolinska, begånget förra året. Spädbarn fick nål satt i fingrarna för länge och tog skada. SVT

Jag kan inte förstå hur det kan ha gått till. Sjukvården måste väl veta vad dom kan och inte kan göra utan att skada? Jag skulle vilja veta mer i klartext exakt vad som är den bakomliggande orsaken. Jag skulle dessutom vilja veta om det här alls utreds eller sopas under mattan varje gång det händer.


Anmäl
2018-08-27 19:51 #67 av: Maria

#66 Ett oförklarligt fel är det ju inte utan det förklarades ganska bra i den korta texten.
Visst skulle man vilja veta mer men jag gissar att sekretessen sätter stopp.
Det sopas med all säkerhet inte under mattan då föräldrarna har anmält.

/Maria

 

Anmäl
2018-10-18 14:26 #68 av: Huygens

Karolinskas nya fantastiska och komplicerade organisationsmodell skulle spara pengar, nu leder den i stället till ökade kostnader. Sveriges Radio

Jag är lite trött på att analysera vad som påstås i fasadmedia och varför det gick fel igen på Nya Karolinska. Jag tror därför bara att även det här nya felet är ännu ett resultat av att makthavare i båda blocken troget åtlyder Bilderberggruppens politik.


Anmäl
2018-10-29 11:53 #69 av: Huygens

Pga någon typ av aktivt kontinuerligt systemsabotage placeras infektionskänsliga nyfödda på en avdelning med infektionspatienter, platsbrist. SvD, 2018-10-19


Anmäl
2018-10-30 00:47 #70 av: Tjeja

Huygens, jag har säkert frågat förut men jag frågar ändå igen.

Vad tänker du är Bilderberggruppens mål egentligen? Vad vinner de på att "styra" samhället in i elände? Vad är syftet/slutmålet med deras politik liksom, så som du tänker?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-10-30 13:09 #71 av: Huygens

Tjeja, jag har svarat på frågan om motiv förut, i #32 och skrev då:

==============================
Svar: Vet ej. Ett längre svar finns på UiF.
==============================


Kanske anar jag att du vill ha ett väldigt enkelt svar. Tyvärr saknar jag ett sådant enkelt svar på motivfrågan, vad Bilderberggruppens mål är och varför Bilderberggruppen så oerhört lätt kan dirigera NATO och EU:s toppolitiker i olika riktningar.

Nya Karolinska är bara toppen på toppen av isberget.

Varför placeras olika typer av fasadfigurer som "ledande" frontpersoner på Facebook, SpaceX/Tesla, Google, FED, Microsoft och Apple? Vi vet inte ens vem det är i sin tur, i rollen av centrala makthavare, som kontrollerar och manipulerar Bilderberggruppen (samt Kina/USA/Indien/Ryssland/Saudiarabien/Japan).

Vi kan ställa oss några frågor.

Hur kommer det sej att det aldrig nämns konflikter från Bilderberggruppens möten? Hur kan Fredrik Reinfeldt åka på Bilderbergmöte med Hillary Clinton, president Obama, m fl och sedan efter tre dagars möte, återvända till Sverige och utan knot utföra makthavarnas önskemål?


Jag har ibland känt mej pressad att ge partiella svar kring motivfrågan och idag tycker jag att svaren faktiskt blev bättre än väntat. Några exempel:

UiF (varför politikerna går med på krångliga saker).
UiF (GW Persson och fel spår).
UiF (GW Persson och motivbilden).
UiF (motiven till fejkandet).

UiF (synliga fel och NASA).
OFiF (motivet och Bush/Blair).
OFiF (DHS, anställningskontrakt och motivet)
OFiF1 samt OFiF2 (motiven kring Modern Konst).


Sen är frågan om jag har någon gissning och det kanske jag har, men i så fall är det långt utanför tråden. Tidsperspektiven är 10 000-tals år bakåt i tiden och inte ens den lågutbildade fotbollsspelaren David Icke har svaret för framtiden, även om han är mycket klartänkt. Troligen måste vi se 1000-tals år in i framtiden och minimum 500 år framåt för makthavarnas slutmål. Oberoende journalister som pratade med pensionerad militärpersonal har fått reda på att allt som rörde det inre av MKULTRA, fick så hög hemligstämpel under åren 1962 - 1963 att hemligheten aldrig kommer hävas. Det rör sej om hemlighetsklassificering som är så hög att den även är hemlig inom militärens egen hemlighetsklassficeringar och hanteras kanske inte ens av militär utan av sk svarta projekt (sök på breakaway civilization).

Oavsett om man är ren materialist eller tror på något utanför det fysiska, kan man lätt bekräfta att MKULTRA var inriktat på manipulering av mänskligt medvetande. Och inre militär MKULTRA-forskning försvann ur den vanliga militärens synliga perspektiv efter år 1963, ungefär samtidigt som president Kennedy eliminerades av makthavarna.

När det gäller Nya Karolinska sjukhuset känns det som om det är något i samhället som politikerna gör sitt bästa för att rasera. Förtroenden, organisation, resurser mm.

Nya Karolinska är ett sant "sjukt" projekt som rullar på enligt plan.


Anmäl
2018-11-27 00:20 #72 av: Tjeja

#71  Vad tror du själv är deras motiv då? Mer kortfattat.

 För detta låter för rörigt i min mening och mest bara som uppschosat påhitteri av en massa nervösa folk som vill ha uppmärksamhet.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2019-02-06 20:17 #73 av: Huygens

Bilderberggruppens sakta systemsabotage fortskrider. Så att vi vänjer oss vid det långsamt utan att protestera eller knota.


Karolinska ska "spara" 1 miljard kr. 400 tjänster kapas därför bort. SVT

Sparade pengar!

Jättebra.


Till råga på allt saknar Karolinska Sjukhuset sjuksköterskor och det är dessutom svårt att rekrytera nya sjuksköterskor.


Anmäl
2019-03-08 11:36 #74 av: Huygens

Smutsiga och bakteriebemängda instrument med orent intorkat blod stoppar operationer på Nya Karolinska. Operationsinstrument som ej rengjorts och ej steriliserats, skickas till operationer, uppmärkta som "sterila". Läkarna upptäcker dom ej rengjorda instrumenten och kan inte inleda operationer. SVT och SR

Förklaring saknas.

Något som tidigare fungerat utmärkt på Gamla Karolinska och som normalt sett fungerar på andra sjukhus, fungerar alltså inte på Nya Karolinska.


Dom smutsiga bakterieinstrumenten har upptäckts genom okulär inspektion. Problemet är att instrument som ej är sterila, men som inte synbart uppvisar blod- eller operationsrester, kan inte upptäckas genom att läkarna enbart tittar på instrumenten. Icke steriliserade instrument kan därför använts vid flera kritiska operationer.

Dom icke steriliserade instrumenten har levererats i särskilda steriliserade förpackningar, sterilförpackningar, vilket gjort att sjukvårdspersonalen därför antagit att instrumenten varit steriliserade och därmed också rengjorda, vilket alltså inte varit fallet. Sveriges Radio

Ja, ni kan säkert gissa vem-det-är, som jag tror ligger bakom detta.


Anmäl
2019-03-08 11:58 #75 av: Magi-cat

Antagligen är steriliseringen en automatiserad process som strulat någonstans. (gissar jag). Detta visar att det skulle behövas personal som kontrollerar resultatet, precis som var proceduren var förr i tiden...

Peace

Anmäl
2019-03-08 12:18 #76 av: Huygens

Distributionen av osteriliserade blodiga bakterieinstrument som förseglats och märkts upp i förslutna godkända sterilförpackningar, har rapporterats i månader utan åtgärd på Karolinska.

"En automatiserad process" är en naiv förklaring (ungefär som NASAs "bortredigerade" stjärnor), som jag inte sett någon ens påstå från officiellt håll. Jag tror inte på förklaringen att förekomsten av blodiga bakterieinstrument som förseglats i sterilförpackningar, trots rapportering, ohindrat kunnat fortgå i månader utan åtgärd, skulle beror på "en automatiserad process".

Inte en chans.


Nya Karolinska försöker inte ens komma till rätta med problemet, utan har istället börjat beställa sina steriliserade instrument från andra sjukhus där steriliseringsprocessen fungerar som den alltid gjort under 100 år i Sverige.


Anmäl
2019-03-08 13:52 #77 av: Magi-cat

#76 där steriliseringsprocessen fungerar som den alltid gjort under 100 år i Sverige.

Precis. Det var det jag försökte säga. Det har fungerat utmärkt (så vitt jag vet) på det sättet. När man (antagligen) automatiserat processen har det uppenbarligen inte fungerat.

Peace

Anmäl
2019-03-08 15:13 #78 av: Huygens

Jag efterfrågar faktiskt en brottsplatsundersökning om bakterieinstrumenten. Åtminstone rörande upprepad framkallande av fara och vårdslöshet av chef.


Anmäl
2019-03-08 18:18 #79 av: Huygens

Minns ni #44 där bajsvattnet från avloppsrör läckte ner på sterilgodset?

Nu har det hänt igen. Toalettvatten med bajs läckte åter in över Karolinskas sterilrum. Av någon anledning har inte avloppsrören dragits om eller ens säkrats från att läcka mer avföring. Förorenade operationsinstrument täckta med orenheter stoppas sedan i sterilförpackningar och sänds till operationssalarna. Sveriges Radio

Smaskens.

När dom orena instrumenten med torkat bakterieblod och andra infektiva rester upptäckts av läkare, tvingades barnen väckas ur sövningen och får lämna utan operation. Hur kommer det sej att avloppsrör dragits över sterilgodsavdelningen? Finns det ingen som helst sund planering av det som skulle bli Sveriges mest Toppmoderna Sjukhus?

Jodå.


Välplanerat, välorganiserat. Systematiskt. Helt enligt agendan. Ja, ni kan nog gissa vem-det-är, jag tror ligger bakom.

Utåt sett framställs det som en "tillfällighet" eller som "inkompetens".

Tro på det.


Anmäl
2019-03-09 08:17 #80 av: Magi-cat

Det handlar i grunden om usel personalpolitik, enligt följande artikel i Aftonbladet.

"När personalen på enheten tvingades springa fortare för att hinna med jobbet blev resultatet därefter.

Steriliseringsenhetens arbete är en bärande verksamhet. Den tragiska konsekvensen av sjukhusledningens oförmåga att prioritera personalens arbetsmiljö är faktiskt att operationer på barn har ställts in"

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/Qldy1q/nya-karolinska--ett-arbetsmiljoproblem

Inte "bara" usel personalpolitik skulle jag vilja påstå. Skandal och inkompetens snarare och för medborgarna fruktansvärt illa använda skattepengar.

Peace

Anmäl
2019-03-24 15:14 #81 av: Huygens

#80 Att det enbart är "personalpolitik" kan man ju tro på om man vill. Det är nog lite mer än så.

Sterilisering på 1950-talet gick till så att man stoppade operationsgodset i autoklaver som kokade i 120 oC. När sjuksköterskorna på 1950-talet tog ut instrumenten var dom sterila, rena och torra, så kraftig var värmens effekt i autoklaven. Smutsiga och blodiga instrument kan bara bero på att instrumenten aldrig steriliserats.


Intensivakuten förlorar 24 sjuksköterskor som säger upp sej pga ett nytt avtal. Mycket märkligt får sjuksköterskorna längre arbetstid och sänkt lön. SVT

Ledningen beklagar att sjuksköterskorna inte accepterar det nya dåliga avtalet. Det gradvisa systemsabotaget fortskrider helt enligt agendan.

Är det fullkomligt omöjligt att se?


Anmäl
2019-03-24 15:33 #82 av: Magi-cat

#81 Själva rengöringen skedde "förr" inte vid autoklaveringen. Först gick instrumenten genom en "tvättmaskin" och rengjordes sedan manuellt medelst verktyg och 70 % sprit. Därefter förpackades de således rengjorda instrumenten och skickades till autoklaven där de genomgick en steriliseringsprocess och blev sterila.
Rent och sterilt är inte liktydigt.

Jag gissar att man på KI gjort processen automatisk och tagit bort eller minskat på den okulära besiktningen varvid smutsiga instrument lyckats slinka igenom.

Givetvis är det vedervärdigt och fruktansvärt med de läckande rören.

Undermålig personalpolitik gör att oumbärlig personal slutar, mycket förståeligt. 

Peace

Anmäl
2019-03-24 15:39 #83 av: Pyttelite

#81 Om du läser artikeln ordentligt ser du att det inte bara handlar om arbetsmiljöproblem utan sparivern och planeringsmissar har lett till arbetsmiljöproblem.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-09 22:29 #84 av: Huygens

Akuten på Nya Karolinska är hotad. Sveriges Radio


Anmäl
2019-05-12 21:33 #85 av: Huygens

En byggnadsarbetare dog efter ett fall från Karolinska Sjukhuset igår (lördag). Arbetaren föll från 8:e våningen och saknade skyddslina. Mitt i Solna

Arbetaren var utländsk och hade vid olyckstillfället okänd identitet. SR


Anmäl
2019-05-13 15:47 #86 av: Huygens

Karolinska "sjukan" nu spridd till Göteborg.

Drottning Silvias (Illuminatis) Barnsjukhus kommer öka i kostnad från 1,2 miljarder till 2 miljarder kr. SVT

Kostnaderna skenar och inte ens 2 miljarder kommer räcka. Poltikerna känner sej antagligen stolta och glada över att ha lyckats uppfylla Bilderberggruppens agenda.


Drottning Silvias Barnsjukhus blev dyrare för att ingen annan fick lägga anbud än ett enda företag. Grov "oförsiktighet" med skattebetalarnas pengar gjorde att Barnsjukhuset blev mycket dyrare. SVT

Bilderbergpolitikerna bröt aktivt mot lagen för att tillgodose makthavarnas önskemål om ett gradvist systemsabotage av Sverige. SVT


Politkerna själva, vad svarar dom?

Bilderbergpolitikerna låtsas vara helt okunniga om den ökade kostnaden. SVT

Tro på det.


Anmäl
2019-05-14 14:42 #87 av: Huygens

Spara pengar.

Höja kvaliteten på vården.

Som led i ett ständigt pågående förbättringsarbete kommer Nya Karolinska Sjukhuset att sparka 550 anställda. Helt i linje med Bilderberggruppens långsamt fortskridande systemsabotage. Politikerna applåderas av EU:s makthavare och kan känna sej stolta och glad över att ha slagit ännu en kista i den svenska sjukvården. Sveriges Radio


Anmäl
2019-11-01 16:16 #88 av: Magi-cat

Som om inte allt redan vore nog så har Karolinska nominerats till ett fint pris, nämligen bästa vårdbyggnad.

Skandal, skrattretande, löjeväckande, orimligt är några av reaktionerna på nomineringen. Ja, provocerande också, eftersom patienter faktiskt dött pga miljardrullningen.

"Men skandalbygget har lönat sig ordentligt för byggarna Skanska och Swedish Hospital Partners Holding. Redan nu kan de plocka ut cirka 2,3 miljarder i vinst och utdelningar, enligt Affärsvärlden. Dock är skattmasen dem i hasorna.

Även om man kan skratta åt absurditeten i NKS prisnomineras är verkligheten mörk. Patienter har dött, skattepengar har slösats bort och vårdpersonalens arbetsmiljö har blivit sjuk. Oansvarig miljardrullning kostar människoliv. Och de nya tuffa sparkraven lär slå hårt mot både patienter och personal."

https://www.expressen.se/halsoliv/kronikorer/anna-basen/skandalbygget-nya-karolinska-nomineras-till-pris-helt-absurt-/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR2gqcR9v9G8gLw4aXyDiGIMuJn8CeZd3yc93fn21FmYJvHFqLSFASMX9bw

Peace

Anmäl
2019-11-10 08:10 #89 av: Magi-cat

Om den pågående ideologiska slakten av god offentlig sjukvård.

" Nya Karolinska sjukhuset är kronjuvelen i högerns ideologiska slakt av den offentliga vården.

Ursäkta om jag upplevs plakatpolitisk, kära kollegor. Men Karolinska Sjukhuset skriker ju åt oss: Vi kan inte bedriva god jämlik medicin under kapitalismen."

https://www.etc.se/ledare/detta-ar-en-ideologisk-slakt-av-offentlig-sjukvard?fbclid=IwAR25nj8C174szm5u0HCN5-CDPryefKtKVpVNdrJM2ZBDenvGug33oNaZQpA

Peace

Anmäl
2019-11-10 21:35 #90 av: Magi-cat

"Efter beskedet om det stora varslet på Nya Karolinska Sjukhuset, NKS, i Stockholm skrev en av sjukhusets läkare ett inlägg på Instagram. ”Ät mycket frukt och grönt. Motionera. Håll er friska. Karolinska kommer inte kunna hjälpa er. Patientsäkerheten KOMMER att vara hotad.”"

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/vQGdPL/sa-tjanar-m-pa-att-forstora-varden?fbclid=IwAR34P-QI2Fq3WegXDsB9IkuQ1AdxA59bKbHJ3C9OYcmxn_xHFSiCOF0vyDc

Tar det aldrig slut? Ledsen Kommer detta att leda till privatiserad vård och sjukvårdsförsäkringar - det vi inte vill ...

Peace

Anmäl
2019-11-15 17:53 #91 av: Magi-cat

Närhet till sjukhuset är ingen garanti för omhändertagande ...

https://www.svd.se/patient-jag-hade-hellre-brutit-foten-ute-i-skogen?fbclid=IwAR1m90y1cCyvdZv2IHXk9kwZqGbx6D5lrkxPL9maesuR3LxI_FuyhVPyPgo

Peace

Anmäl
2019-11-15 18:16 #93 av: Maria

#91 Men käre nån. Vilken karusell. Så uselt.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.