Funktionshinder

HD: Sondmatning är grundläggande behov

2018-04-13 14:59 #0 av: Huygens

Högsta Domstolen dömer att sondmatning är ett grundläggande behov och därför ger rätt till assistanshjälp. Det är definitivt ett bakslag för Bilderberggruppens agenda som Löfvenregeringen annars troget följt. SVT

Försäkringskassan har med näbbar och klor i åratal motarbetet överarbetade föräldrars assistansrätt till sjuka och/eller funktionshindrade barn. Försäkringskassan har gjort "bedömningen" att barn som behöver sondmatning eller hjälp med andningen inte är grundläggande behov. SVT


SVT vanliga nyhetssida och Sveriges Radios nyhetssida nämner inte detta (än?), utan stycket står enbart på SVT-Text, sid 109. Jag tycker att det är så viktigt och då SVT-Text radera sina texter varje dag, så att referens och spårbarheten försvinner, lägger jag in den citerade texten här:

"F-kassan: Har inte tolkat fel
                                       
Försäkringskassans rättschef Eva Nordqvist ...
[klipp]... anser inte att Försäkringskassan gjort fel tolkning hittills. -Det är alltid så att när det är ett otydligt rättsläge så kan man inte säga att någon gjort fel, säger hon till TT."


Att det här ärendet alls behövt gå till Högsta Domstolen visar att Sveriges psykopatregering inte duger att leda landet. Oppositionen har också lagt sej flata för Bilderberggruppens påtryckningar.

Försäkringskassan "tolkar" det som att sondmatning inte är ett grundläggande behov. SVT

Försäkringskassan anser sej inte ha gjort något fel.


Och så är något helt fel med svensk sjukvård. Ännu ett fall. Kvinna sökte hjälp för magcancer i 3 år, men avvisades från sjukvården vid 14 tillfällen. Hon dog av cancer i april 2017. Sjukvården gav henne ett likgiltigt bemötande. SVT


Anmäl
2018-04-13 15:16 #1 av: Magi-cat

Om inte mat och andning är grundläggande behov så vet inte jag...Vilar huvudet i handen

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-04-13 15:28 #2 av: Huygens

Jag kan se det framför mej. Han svarar utan att tänka sej för.

Statsminister Stefan Löfven: "Andningen? Det får väl barnen hålla reda på själva. Det ska vara ordning och reda. Sånt kallar jag egenvård."


Anmäl
2018-04-13 15:53 #3 av: Kyllan56

"Försäkringskassans rättschef Eva Nordqvist ...[klipp]... anser inte att Försäkringskassan gjort fel tolkning hittills. -Det är alltid så att när det är ett otydligt rättsläge så kan man inte säga att någon gjort fel, säger hon till TT.""

Jag har aldrig hört något dummare! T.o.m. ett barn fattar att näring är ett grundläggande behov! Hur det än kommer in i kroppen via munnen eller via sond! 

Tänk vad det kostar att pröva helt självklara saker i vårt rättsystem!

Jag räcker lång näsa till FK, som inte står på sjukas och funktionshindrades sida.  De FÖRLORADE! Jippi! 

Vi skryter i Sverige med att vi ha bland de duktigaste läkarna i världen. Men när det kommer till att lita på deras sjukintyg, så har FK sina egna läkare - som borde skämmas. En läkare berättade för min väninna hur en psykiatriker - som var FK:ans förtroendevalda läkare - gick emot ett läkarintyg inom medicin. Hade det inte varit så allvarligt så är det skrattretande!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2018-04-14 07:36 #4 av: Magi-cat

"– Vi kan inte se att lagstiftaren har indikerat på något sätt att det finns någon skillnad i sättet hur man får sin näring, och därför landar Högsta förvaltningsdomstolen i att det inte är en avgörande fråga, utan det är näringstillförseln som är det väsentliga, säger justitieråd Ulrik von Essen."

https://www.svd.se/dom-sondmatning-bor-ge-personlig-assistans/i/senaste

Hur hade någon öht kunnat komma fram till något annat?

Behövs det faktiskt en Högsta förvaltningsdomstols dom för att fastställa att människor behöver näring för att leva och om de inte själva kan föra skeden till munnen måste de få hjälp med det?

(Och hur mycket har det kostat att komma fram till detta beslut...Vilar huvudet i handenI pengar och i mänskliga värden som känslor och energi.)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-04-14 09:51 #5 av: Huygens

Dina skattepengar som jobbar åt Bilderberggruppen.

Verkligheten påminner allt mer om Clown World alternativt att vi lever i ett kontinuerligt avsnitt av The Twilight Zone.

Försäkringskassan, Transportstyrelsen, Riksrevisorerna, SÄPO, Rikspolischefen, Regeringen, PostNord, Försvaret, Nya Karolinska osv. Myndigheternas ansvariga, Clownerna kommer in på fullastade tåg. Det är Clown World vi lever i.

Clownerna trängs på dom fullproppade tågvagnarna. Clownerna hoppar av tågen, i horder och sprider ut sin dynga på gator, torg och i folks hem. Dyngan är symbolisk för besluten och myndighetslögnerna.


Anmäl
2018-04-16 10:25 #6 av: Huygens

Försäkringskassan: Handläggare som oftare ger avslag belönas med högre lön. Regeringens sparkrav måste ju på något sätt uppfyllas. SVT


Anmäl
2018-05-19 20:29 #7 av: Magi-cat

Trots vad Högsta Förvaltningsdomstolen slagit fast väljer Försäkringskassan att tolka på ett annat sätt!

6-åriga hjärnskadade Selma behöver hjälp med allt men Försäkringskassan anser att "...den sortens sondmatning hon får /inte/ kräver assistans."
Det är alltså skillnad på olika sondmatning, enligt vad de klurat ut.

"Maria Persdotter, förbundsordförande i RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar menar att den här tolkningen av domen är helt felaktig.

Det är domstolstrots, det är en tydlig dom, att sondmatas är att likställas med en måltid och ska ge rätt till assistans. Detta är helt oacceptabelt."

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forsakringskassans-nya-tolkning-nej-till-assistans-till-selma

Hur bara kan de???

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-05-19 20:43 #8 av: Huygens

Det här är ett utryck för att Bilderberggruppen jobbar för högtryck. Makthungriga politiker / förvaltningschefer som kämpar med yxor och klor för att uppfylla världens rikaste familjers agenda.


Anmäl
2018-05-20 14:11 #9 av: Kyllan56

#7 Det undrar jag också! När jag inte trodde det kunde bli värre, så blir det det! Jag fattar inte hur människor kan ställa upp att fatta så omänskliga beslut. Humanismen är på utdöende!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2018-05-20 14:51 #10 av: [NeferNefer]

Jag måste tyvärr säga att jag blir inte ens förvånad längre när jag hör om myndigheters totalt omänskliga beslut. GråterJag känner bara sorg.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-05-31 15:29 #11 av: Huygens

Bilderberggruppens krav:

ÅTERINSÄTT Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler. SVT


Båda blocken sänder årligen sina fasadfigurer till Bilderberggruppens möten där instruktionerna inhämtas för att sakta systemsabotera Sverige.

Lydpartiet Liberalerna är nu oerhört kåta på att ta över Socialdemokratins roll som främsta drivkraften bakom Bilderbergruppens agenda mot barn som behöver assistans med sondmatning. Begler är givetvis missnöjd med att ha avsatts då hon fläckfritt uppfyllt Bilderberggruppens agenda helt enligt instruktioner förmedlade av Löfvenregeringen.


Återinsätt Begler så att rätten till sondmatning en gång för alla kan avskaffas, är Liberalernas ståndpunkt. En brun och oren politik ges uttryck i båda blocken, från Socialdemokrater till Liberaler. På samma sätt som det Borgliga Blocket hyllar den avgångne chefen för Transportstyrelsen som gav bort all person- och körkortsdata till främmande öststatsmakter, hyllas Försäkringskassan avgående generaldirektör Begler av Jan Björklund.

Bilderberggruppens dolda makthavare applåderar i mörkret medan dom fortsätter manipulera EU:s lydpolitiker.


Anmäl
2018-07-03 22:28 #12 av: Huygens

Landstinget struntar i att leverera sondmat till förlamade Dora, 90 år. Sondmaten är att betrakta som livsuppehållande behandling enligt dietisten. SVT

Bla-bla-bla beklagar att deras leveranser av sondmat uteblivit. Politikerna skyller på att deras lager med sondmat tagit slut.


Anmäl
2018-08-26 12:33 #13 av: Huygens

Nu är tydligen #2 fastställt som en sanning.

"Andning anses inte vara ett grundläggande behov."
"Andning anses inte vara ett grundläggande behov."
"Andning anses inte vara ett grundläggande behov."

2-åriga Matilda kan inte andas själv och behöver assistanshjälp med att andas genom ett rör. Matilda nekas assistanshjälp då andning ej räknas som ett grundläggande behov enligt den av Bilderberggruppen upprättade svenska lagstiftningen. SVT

Sveriges verkliga Makthavare kontrollerar och styr, styr och kontrollerar Löfvenregeringen.

Illuminati tänjer på gränserna för att se hur långt dom kan gå i dessa valtider, innan allmänheten reagerar. Ifall Makthavarna kan övertyga eller åtminstone kan få allmänheten att ignorerar lagen som anger att "andning ej är grundläggande behov", kan mikrochippandet av befolkningen starta.

Total Massövervakning, Total Förslavning av en enfaldig befolkning kommer i så fall att inledas.

Alla kommer att få ett Mikrochip i kroppen. När det sker är det Game Over.


Se även Nyhetsdokumentär om assistanshjälp. SVTPlay (6 månader till)

Här är kortvarianten. Andning anses inte vara ett grundläggande behov. Psykopatchefer förverkligar Löfvenregeringens direktiv. Lägg märke till hur tysta dom borgliga partierna är i frågan om grundläggnade behov. Borglighetens politiker, som Annie Lööf, Fredrik Reinfeldt och Jan Björklund, åker också till Bilderberggruppens möten. SVT


Anmäl
2019-02-21 14:15 #14 av: Huygens

Andning och sondmatning kan komma att räknas som grundläggande behov från 1 juli om ett lagförslag går igenom. SVT

Till dess är det bara att hålla andan.


Anmäl
2019-05-16 15:30 #15 av: Huygens

För ett år sedan meddelade Annika Standhäll att Försäkringskassans chef Ann-Marie Begler fick ta hundhuvudet för regeringens usla politik och sparkades.

Mer än ett år efteråt meddelar skämtet till opposition att misstroende väcks mot Strandhäll för att hon kunngjorde avskedandet av Begler. Har moderatledaren Kristersson lera i huvudet? SVT

Trögtänkt eller bara saktfärdig?


En fasadhandling utan syfte, utan funktion, utan konstruktiv kritik och utan åtgärder att återställa en fungerande sjuk- och försäkringsvård.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.