Funktionshinder

HD: Sondmatning är grundläggande behov

2018-04-13 14:59 #0 av: Huygens

Högsta Domstolen dömer att sondmatning är ett grundläggande behov och därför ger rätt till assistanshjälp. Det är definitivt ett bakslag för Bilderberggruppens agenda som Löfvenregeringen annars troget följt. SVT

Försäkringskassan har med näbbar och klor i åratal motarbetet överarbetade föräldrars assistansrätt till sjuka och/eller funktionshindrade barn. Försäkringskassan har gjort "bedömningen" att barn som behöver sondmatning eller hjälp med andningen inte är grundläggande behov. SVT


SVT vanliga nyhetssida och Sveriges Radios nyhetssida nämner inte detta (än?), utan stycket står enbart på SVT-Text, sid 109. Jag tycker att det är så viktigt och då SVT-Text radera sina texter varje dag, så att referens och spårbarheten försvinner, lägger jag in den citerade texten här:

"F-kassan: Har inte tolkat fel
                                       
Försäkringskassans rättschef Eva Nordqvist ...
[klipp]... anser inte att Försäkringskassan gjort fel tolkning hittills. -Det är alltid så att när det är ett otydligt rättsläge så kan man inte säga att någon gjort fel, säger hon till TT."


Att det här ärendet alls behövt gå till Högsta Domstolen visar att Sveriges psykopatregering inte duger att leda landet. Oppositionen har också lagt sej flata för Bilderberggruppens påtryckningar.

Försäkringskassan "tolkar" det som att sondmatning inte är ett grundläggande behov. SVT

Försäkringskassan anser sej inte ha gjort något fel.


Och så är något helt fel med svensk sjukvård. Ännu ett fall. Kvinna sökte hjälp för magcancer i 3 år, men avvisades från sjukvården vid 14 tillfällen. Hon dog av cancer i april 2017. Sjukvården gav henne ett likgiltigt bemötande. SVT


Anmäl
2018-04-13 15:16 #1 av: Magi-cat

Om inte mat och andning är grundläggande behov så vet inte jag...Vilar huvudet i handen

Hjärta "It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness, that is life". (Cpt Picard)

Anmäl
2018-04-13 15:28 #2 av: Huygens

Jag kan se det framför mej. Han svarar utan att tänka sej för.

Statsminister Stefan Löfven: "Andningen? Det får väl barnen hålla reda på själva. Det ska vara ordning och reda. Sånt kallar jag egenvård."


Anmäl
2018-04-13 15:53 #3 av: Kyllan56

"Försäkringskassans rättschef Eva Nordqvist ...[klipp]... anser inte att Försäkringskassan gjort fel tolkning hittills. -Det är alltid så att när det är ett otydligt rättsläge så kan man inte säga att någon gjort fel, säger hon till TT.""

Jag har aldrig hört något dummare! T.o.m. ett barn fattar att näring är ett grundläggande behov! Hur det än kommer in i kroppen via munnen eller via sond! 

Tänk vad det kostar att pröva helt självklara saker i vårt rättsystem!

Jag räcker lång näsa till FK, som inte står på sjukas och funktionshindrades sida.  De FÖRLORADE! Jippi! 

Vi skryter i Sverige med att vi ha bland de duktigaste läkarna i världen. Men när det kommer till att lita på deras sjukintyg, så har FK sina egna läkare - som borde skämmas. En läkare berättade för min väninna hur en psykiatriker - som var FK:ans förtroendevalda läkare - gick emot ett läkarintyg inom medicin. Hade det inte varit så allvarligt så är det skrattretande!

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2018-04-14 07:36 #4 av: Magi-cat

"– Vi kan inte se att lagstiftaren har indikerat på något sätt att det finns någon skillnad i sättet hur man får sin näring, och därför landar Högsta förvaltningsdomstolen i att det inte är en avgörande fråga, utan det är näringstillförseln som är det väsentliga, säger justitieråd Ulrik von Essen."

https://www.svd.se/dom-sondmatning-bor-ge-personlig-assistans/i/senaste

Hur hade någon öht kunnat komma fram till något annat?

Behövs det faktiskt en Högsta förvaltningsdomstols dom för att fastställa att människor behöver näring för att leva och om de inte själva kan föra skeden till munnen måste de få hjälp med det?

(Och hur mycket har det kostat att komma fram till detta beslut...Vilar huvudet i handenI pengar och i mänskliga värden som känslor och energi.)

Hjärta "It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness, that is life". (Cpt Picard)

Anmäl
2018-04-14 09:51 #5 av: Huygens

Dina skattepengar som jobbar åt Bilderberggruppen.

Verkligheten påminner allt mer om Clown World alternativt att vi lever i ett kontinuerligt avsnitt av The Twilight Zone.

Försäkringskassan, Transportstyrelsen, Riksrevisorerna, SÄPO, Rikspolischefen, Regeringen, PostNord, Försvaret, Nya Karolinska osv. Myndigheternas ansvariga, Clownerna kommer in på fullastade tåg. Det är Clown World vi lever i.

Clownerna trängs på dom fullproppade tågvagnarna. Clownerna hoppar av tågen, i horder och sprider ut sin dynga på gator, torg och i folks hem. Dyngan är symbolisk för besluten och myndighetslögnerna.


Anmäl
2018-04-16 10:25 #6 av: Huygens

Försäkringskassan: Handläggare som oftare ger avslag belönas med högre lön. Regeringens sparkrav måste ju på något sätt uppfyllas. SVT


Anmäl