Rasism och främlingsfientlighet

Vaktbolagen och högerextrema

2019-03-18 08:18 #0 av: Loris M

Vi har skrivit några gånger här på sajten om vakternas våld och bl.a. uppmärksammat när en mörkhyad och gravid kvinna brottades ner av flera vakter på Stockholms tunnelbana. Det har hänt flera andra uppmärksammade fall under åren där vakternas övervåld kritiserats.

Nu har Expressen gjort en kartläggning som visar att över 170 personer anställda på olika vaktbolag, bl.a. Securitas har direkt koppling till högerextrema organisationer bl.a. NMR. Och det här är alltså enbart registrerade och dokumenterade kopplingar som går att styrka. Fruktansvärt!! Arg

"Granskningen visar att mer än 170 personer som är eller nyligen har varit kopplade till vaktbolag har dokumenterad bakgrund inom högerextremism. Flera av dem har varit medlemmar i högerextrema organisationer och ett tiotal i rena nazistorganisationer./.../

Flera andra har stöttat nazister genom pengadonationer eller genom att beställa nazistpropaganda. En av dem är en man som jobbar för Securitas. I februari 2015 skrev han på NMR:s sajt Nordfront: 

”sedan slutet på förra året betraktar jag mig som Nationalsocialist.”/.../

Flera i vaktbolagsbranschen har också spridit rasism och annat slags hat på nätforumet Flashback och i kommentarsfälten på hatsajter som Fria Tider och Avpixlat.

En person, som fram till nyligen jobbade på Avarn, spekulerar på Flashback om vilka som ligger bakom vissa brott:

”Jag sätter mina pengar på kusinknullande mustiga män från mellersta östern.”

I Stockholm är en man i 35-årsåldern kopplad till två vaktbolag. På nätet skriver han att ”det är starkt rotat i zigenarnas kultur” att stjäla.."

https://www.expressen.se/nyheter/qs/nazister-och-valdsdyrkare-jobbar-for-vaktbolagen/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-03-18 08:26 #1 av: Magi-cat

Vakten, som skulle skydda henne, spred hat...

"– Jag har varit i offentligheten i 25-30 år och det här hatet har bara ökat. För egen del trodde jag att peaken nåddes när jag var politisk chefredaktör på Aftonbladet men det var verkligen inte så. Det har ökat enormt de senaste åren.

Hatet handlar väldigt sällan om sakfrågor. Det är mot person. I mitt fall för att jag är kvinna, har hjärtat till vänster, är för ett öppet mångkulturellt Sverige, har judisk bakgrund och är präst och journalist. Alla dessa saker triggar högerextremisterna."

https://www.expressen.se/nyheter/qs/helle-kleins-livvakt-spred-forakt-mot-invandrare/

Så obeskrivligt obehagligt att få "skydd" (!) dygnet runt av en uttalat högerextrem som sprider hat...

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-03-18 08:32 #2 av: Loris M

#1 Jag satt precis och läste den artikeln. Så hemskt! Att få en livvakt som ska skydda henne mot högerextrema men att det sedan visar sig att även livvakten har högerextrema sympatier och föraktar allt som Helle Klein står för. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-03-18 08:39 #3 av: Magi-cat

#2 Verkligen! Med starkt obehag läser man vad som står. Det är inte "åsikter" vilka som helst, det är mer. Det är oresonligt hat samt felaktigheter som att Sverige är "infiltrerat", och därtill med beredskap att "agera". (Med svärd och svenska flaggan, gubevars...Vilar huvudet i handen)

Hur skulle han ställt sig i en situation när det blivit allvar av? 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-03-18 10:45 #4 av: Wonnalesan

Jag var inne på Flachback pga en privat hemsk sak som hände i vår släkt.

Jag fastnade i trådar och nästan i varje tråd så var hatet mot kvinnor och sexuella kommentarer flest, så muslimer, färgade, judar och kändisar. Så grovt och ärekränkande.

Vad jag såg var det dåliga språket, stavningen och korkade inlägg.

Tex -är kvinnor bra på något- hur fula de är- osv. Det är tydligen ett avlopp för män. Hat, hot, kränkningar, mobbing, man fattar inte hur människor är? Det känns märkligt att vissa tror sig för mer än andra , deras inlägg vittnar ju om raka motsatsen.

Jag såg det komma i skolans värld. Nu ser jag hur det breder ut sig, de som rider på hatvågen. Fattiga själar tänker jag...Mvh/WLBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.