Annons:
Etiketterpolitikfrämlingsfientlighetrasism
Läst 2917 ggr
Loris M
2022-09-13, 21:39

Sverigedemokraternas skandaler 2

En ny tråd. Kopierar det jag skrev i förra tråden för ett år sedan. 👇🏼

Jag skriver ofta om SD, dels för att deras ideologi är skrämmande och vilar på nazistiska idéer, dels för att det är ett parti som verkar attrahera ovanligt många politiker med rasistiska, homofobiska, kvinnofientliga åsikter. D.v.s. allt sådant som den här sajten starkt tar avstånd ifrån och vill motverka.

Deras politik bygger på lögner och skrämselpropaganda - allt var bättre förr innan invandrare kom och tog med sig sin unkna kvinnosyn, kriminalitet, konstiga seder… Och ändå är det just SD politiker som är de mest kriminella bland politiker och ändå är det de som visar sig ha en inte så vacker kvinnosyn gång på gång, inte minst hur de behandlar kvinnor inom SD. Det går nästan inte en dag utan att en SD-politiker avslöjas som högerextrem eller där de uttryckt sig grovt rasistiskt under ett anonymt konto, nu senast Fogelklou. Fegt, oacceptabelt, men ständigt återkommande.

Och Jimmie Åkesson spelar förvånad varje gång. De blir allt tydligare i sina uttalanden, de vill kontrollera medier och bestämma vad de ska skriva om, de vill kontrollera forskning och forskare, utbildning, bibliotek, vad som ska läras ut… det borde ringa varningsklockor hos varje vettig människa, för självklart handlar det inte bara om invandrare även om det är deras huvudfråga. Varje vettig människa borde också inse att om de skulle få makten, kommer de inte kunna magiskt utrota kriminalitet. Det är inte heller det som är deras mål. Deras mål är att utrota fritänkande människor, begränsa frihet och demokrati. För alla, inte bara invandrare. Ändå är det en del människor som vägrar se vilket stort hot mot vår demokrati SD är.

I den här tråden kan vi samla alla artiklar, uttalanden m.m. om/från SD för att den som vill kan läsa. Vi får aldrig vara tysta, för de grundläggande demokratiska värden om människors lika värde är hotade.

 • Redigerat 2022-09-20, 06:31 av Loris M
Annons:
NeferNefer
2022-09-14, 11:17
#1

Redan går de till attack mot public service.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/15nQqK/bjorn-soders-attack-mot-svt-propagandainslag

(…)

Attacken kom efter att Willy Silberstein från Svenska kommittén mot antisemitism uttryckt oro för SD:s framgång i valet.

Björn Söder anklagade bland annat kanalen för att låta debattören framföra ”rena lögner oemotsagt”.

”Nu får banne mig SVT skärpa sig och sluta med rena propagandainslag. Kvällens Aktuellt borde omgående anmälas för partiskhet. Och public service ska banne mig reformeras i grunden!”, skriver han.

L-toppen Anna Starbrink, hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm och riksdagskandidat, reagerar starkt på Söders uttalande i ett Facebookinlägg.

”Det är allvarligt att en lagstiftare, och särskilt från en aspirant på uppdraget som talman, rikets näst högsta funktion”, skriver hon.

Hon skriver vidare att oberoende medier är grunden för en demokrati och att Liberalerna vill slå vakt om och grundlagsskydda public service-mediernas oberoende.

(…)

SVT Nyheters ansvariga utgivare Charlotta Friborg svarar nu på Söders utspel:

“Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) ger uttryck för mycket stor oro kring vad som skulle kunna ske i spåren av valutgången. Det är en viktig nyhet som SVT Nyheter självklart ska rapportera om”, skriver hon i ett mejl.

(…)

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Björn Söder (SD) gick till hård attack mot SVT efter tisdagskvällens ”Aktuellt”. Riksdagsledamoten anklagar kanalen för
NeferNefer
2022-09-14, 14:22
#2

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/pQL7Ow/gellert-tamas-om-sverigedemokraterna

(…)

Sverigedemokraterna är på många sätt ett revolutionärt parti som, för att citera partiideologen Mattias Karlsson, ser sig inbegripna i en ”avgörande strid” mellan ”värdekonservativa patrioter och kosmopolitiska kulturradikaler.”

En integrerad del av detta ”kulturkrig” är det verbala våld som har präglat partiet.

”Vi är en motståndsrörelse”, förklarade den rättspolitiske talespersonen, Kent Ekeroth, i ett tal i Trelleborg hösten 2015. Sverigedemokraterna hade, i ett unikt beslut, lämnat allt riksdagsarbete för att i stället ge sig ut på landets gator i ”den största kampanjen i partiets historia”. Målet var att stoppa de flyktingar som sökt sin fristad i Sverige. Eller för att citera Ekeroth. ”För Sverige innebär detta vår undergång. Det innebär på ganska kort sikt slutet för Sverige som en svensk nation!”

”Svenska folket har en lång stubin”, avslutade Ekeroth sitt tal. ”Men när den stubinen har brunnit klart, då smäller det! Vi ska visa dom. Nu. Att nu är det dags. Nu smäller det!”

”Jaaa!” vrålade publiken till svar.

Bara några timmar senare började det brinna i ett planerat asylboende i Furulidsskolan söder om Kungsbacka.

Det här blev inledningen till några av de våldsammaste veckorna i svensk nutidshistoria. Landet stod – bokstavligt och bildlikt talat – i lågor. En kartläggning av tidskriften Expo visade att det under två veckor av Sverigedemokratisk agitation genomfördes 14 attacker mot asylboenden, i princip ett om dagen. Även om inte samtliga bränder var anlagda innebar omfattningen ändå, enligt Expo, den största ”terrorvågen” Sverige upplevt.

(…)

Inget annat parti har så medvetet och konsekvent använt sig av hån, hat och hot som ett politiskt medel. Det svenska näthatets historia går hand i hand med Sverigedemokraternas historia och utveckling.

Politiskt Inkorrekt, den första svenska hatsajt – eller alternativa nyhetssajt som Sverigedemokraterna kallade den – som fick ett större publikt genomslag runt 2010 stod partiet nära. Flera av skribenterna var ledande Sverigedemokrater. Tonen var lika rå som hatisk med återkommande utfall mot ”muslimer”, ”kulturberikare”, ”batikhäxor”, ”bögjävlar” och alla andra som definierades som oönskade – eller som meningsmotståndare.

(…)

Sverigedemokraterna har fortsatt att sprida sitt anonyma hat. I samband med valet 2014 startade partiet flera facebooksidor. Bland de mer besökta var Nu får det vara nog och Våldtäktskartan. Innehållet påminde om Avpixlat, med bland annat uppmaningar om massmord på ”muslimer” och ”invandrare”: ”Dränk dom jävlarna”, ”Utrota dem bara. Inget annat.”

(…)

Även inför årets valrörelse har avslöjandena duggat tätt. Exempelvis har Dagens ETC visat att Sverigedemokraterna, med inspiration från Trumps valkampanjer, avlönat ”nätkrigare” för att starta och driva drev. Arbetet har styrts och samordnats i en arbetsgrupp kallad ”Battlefield”. ”Vi har lön från partiet för att kriga på nätet”, förklarade en av de anonyma digitala slagskämparna.

Mer än tio år av hot- och hatkampanjer, styrda och finansierade av Sverigedemokraterna, har lämnat djupa spår i det svenska offentliga samtalet.

(…)

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Söndagens valresultat är historiskt. Efter närmare femtio år är Moderaterna inte längre landets näst största parti. Den
 • Redigerat 2022-09-14, 14:24 av NeferNefer
Syntium
2022-09-14, 17:22
#3

https://expo.se/2022/09/lokal-sd-topp-hyllade-hitler-doms

Kanske bara jag men låter läskigt att hjälpa ett politiskt parti men inte ha koll på deras politik.


"I'm too old for this shit."


Sverigedemokraterna i Östersunds före detta vice ordförande och kassör delade mellan 2017-2020 bilder som hyllade Hitler, önskade livet ur muslimer och avhumaniserade svarta. Nu döms han på samtliga åtalspunkter för hets mot folkgrupp. – Det är någon som vill jäklas med mig, säger mannen som nekar till brott.
Loris M
2022-09-14, 23:27
#4

Från Kvinna till kvinna:

"I Kvinna till Kvinnas Feministiska valkompass kartläggs de svenska riksdagspartiernas jämställdhetspolitik. Valkompassen visar att ett ökat inflytande från Sverigedemokraterna riskerar att få negativa konsekvenser för den svenska jämställdheten.

– Nu kan ett parti som inte ens har våld mot kvinnor som ett politikområde i sitt partiprogram och vars riksdagsledamöter skriver abortfientliga inlägg komma att ändra vardagen för kvinnor i Sverige, säger Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Petra Tötterman Andorff."

Sverigedemokraterna – liksom Kristdemokraterna – vill bland annat avskaffa alla reserverade dagar i föräldraförsäkringen, de så kallade pappamånaderna.

– Det tar oss tillbaka till tiden innan 1995, innan den första pappamånaden, varnar Petra."

https://kvinnatillkvinna.se/sverigedemokraterna-far-okat-inflytande-jamstalldheten-hotas/

Även om ett slutgiltigt valresultat dröjer är det troligt att Sverigedemokraternas framgångar i riksdagsvalet ger dem stort inflytande över svensk politik.
Vixxen
2022-09-15, 00:02
#5
Eva Röse Offentlig shared a post on Instagram: "Solen går upp även denna dag men nog har fåglarna tystnat. Se detta klipp från SD:s egen satsning RIKS. Se det. Se det! Här backar vi in i framtiden på ett sätt som får mig att undra vad alla ni kvinnor tänker? Och även alla ni tänkande män? Facklan brinner ständigt och aldrig slutar vi kämpa för ett upplyst,jämlikt, medmänskligt samhälle. Om stenåldern ringer- ta ett djupt andetag, sen tar du sats.👊 #2022#?#kvinnosyn#medeltid#val2022 (Dom som pratar heter Tina von Schinkel och Richard Sörman. Tack för att ni själva så tydligt visar att SD inte bara är ett rasistiskt parti utan även grovt misogynt.) Tack @skiftet och @karinkajjan för delning". Follow their account to see 1283 posts.
 • Redigerat 2022-09-15, 00:04 av Vixxen
Loris M
2022-09-16, 05:06
#6

"EU-parlamentet slår fast i en rapport att Ungern inte längre kan ses som en fri demokrati. Samtliga svenska partier utom SD ställer sig bakom rapporten. /…/

Sverigedemokraterna röstade även nej till kravet på EU-kommissionen att inte betala ut EU-medel till Ungern innan landet återigen lever upp till rättsstatens principer.

– Att de gång på gång förespråkar att skicka svenska skattebetalares pengar i fickorna på korrupta politiker är oacceptabelt. EU är och ska vara ett samarbete för demokratier. Det är på tiden att Sverigedemokraterna också ställer sig bakom detta, säger Karlsbro."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Q7mj9R/karlsbo-l-rasar-mot-sd-efter-rostning-i-eu-om-ungern

EU-parlamentet slår fast i en rapport att Ungern inte längre kan ses som en fri demokrati. Samtliga svenska partier utom
Annons:
Tant Grön
2022-09-16, 21:42
#7

Här kan man protestera mot Björn Söder som talman.

https://agera.skiftet.org/campaigns/inte-min-talman

Björn Söders homofobiska uttalanden diskvalificerar honom som andra vice talman.
Pyttelite
2022-09-16, 22:01
#8

Helt otroliga uttalanden - samer och romer tillhör den svenska minoritetsbefolkningen och kandiderar man för talmansposten kan man inte göra sådana uttalanden utan att dementera.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


NeferNefer
2022-09-18, 07:51
#9

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/mQB3xp/snart-sager-de-oppet-att-vi-ar-folkets-fiender

Linus Bylund, Jimmie Åkessons mäktiga högra hand, har visserligen redan sagt det.

”Ni är och förblir denna nations fiender.” skrev han om Sveriges journalister redan 2016. Sedan ville han straffa dem i media som inte var opartiska i SD:s ögon.

Nu är det han som håller i trådarna. Och den nya högern tycker så här, att granskning av deras makt är illegitim. För vem har egentligen röstat fram Aftonbladet?

(…)

När samme Linus Bylund i veckan pratade om "journalistrugby, att knuffa journalister" vet han mycket väl hur det tolkas av SD:s följare och troll – på nätet och utanför.

Donald Trump kallade återkommande journalister för "folkets fiender". Själva begreppet användes flitigt av Josef Stalin, Mao Zedong och de tyska nazisterna.

(…)

Donald Trump plockade upp det igen. Tillsammans med "skämt" om våld mot irriterande reportrar. På Trumps stormöten ledde han själv talkörer mot läktare där media stod.

(…)

The Committee to Protect Journalists, en organisation för pressfrihet i världen, varnade för att attackerna från Trump mot media satta en ny standard för angrepp på fria medier i länder som Turkiet, Etiopien och Venezuela.

(…)

”Fler politiker borde vara lite mer respektlösa mot journalister. ”Journalistrugby” är inte ett hot mot demokratin, det är ett nålstick mot en yrkesgrupp med uppblåst självbild” skrev Peter Wennblad, biträdande chef på Svenska Dagbladets ledarsida.
Jag har en prognos: det kommer att bli värre.

Högern har inga som helst planer på att ta ansvar. Sveriges nya regering kommer att göra precis som Trump. Och i denna spelbok ingår nu att beskylla vänstern för "polarisering" när den protesterar mot rasism och angrepp på journalister.

Det är ett slags tvärtomspråk.

(…)

Än så länge har utländsk media ingående rapporterat om Sverigedemokraternas naziströtter, partiets nya maktställning och genomgående kallat en spade för en spade.

I Sverige hör jag istället varianter på temat "men SD är inte här och kan försvara sig" eller "det där skulle inte SD hålla med om". Precis den självcensur partiet efterfrågar.

Inga andra makthavare behandlas så.

Men vi behöver inte böja oss.

Efter att Donald Trump svors in som president förtydligade nyhetsbyrån Reuters sin policy för granskning av USA:s administration. Chefredaktören Steve Adler skrev ett brev till medarbetarna med rubriken "Covering Trump the Reuters Way", att rapportera om Trump på Reuters vis.

Han konstaterade att Trump kallat journalister "de mest ohederliga människorna i världen" och att hans chefsstrateg beskrev media som "Oppositionspartiet".

(…)

Reuters, skrev Steve Adler, rapporterar från över 100 länder. I många av dem är media inte välkomna eller under attack. Journalisterna möter censur, byråkratiska hinder och till och med fysiska hot. Men de rapporterar ändå.

Korrekt, opartiskt och i läsarnas intresse.

"Om en dörr för information stängs, öppna en annan. Ge upp om det makthavarna själva vill dela med sig av. Det var aldrig särskilt värdefullt ändå. Vår rapportering från Iran har varit enastående, och vi har praktiskt taget inga officiella ingångar. Det vi har är källor."
Jag tror att vi behöver börja ungefär där inför Sveriges nya regering. Om deras taltrattar fortsätter med retorik om journalistrugby och nationens fiender, vilket jag tror, är svaret precis det Reuters skrev.

Sluta säga "men SD är inte här och kan försvara sig" – våga vägra självcensur.

Och låt tvärtomspråket stanna i kommentarsfälten. Som klimataktivisten Greta Thunberg skrev:

"Att stå upp för alla människors lika värde är inte att hata eller att polarisera. Att stå upp mot dem som motarbetar alla människors lika värde är inte att hata eller polarisera."

Aftonbladet har funnits här sedan 1830, långt innan Sverige blev en demokrati. Vi har granskat ovilliga makthavare från Karl XIV Johans sängkammarregemente till riksdagsledamoten Jörgen Hellman (S) som kvitterade ut extra bidrag när han påstod sig bo i ett skjul utan toalett.

Att tiga är liksom inte svensk medias grej.

Högern verkar efter valet ha öppnat ett nytt uppslag i Donald Trumps spelbok – hånet av förlorarna, tvärtomspråket och kraven på att Svenska kommittén mot antisemitism ska tiga.

Men Ulf Kristersson verkar glömma en detalj.

Donald Trump satt bara en mandatperiod.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Linus Bylund, Jimmie Åkessons mäktiga högra hand, har visserligen redan sagt det.
 • Redigerat 2022-09-18, 07:52 av NeferNefer
NeferNefer
2022-09-18, 11:08
#10

Angående ett av SD:s favoritländer igen.
Från Aftonbladet Direkt:

EU vill strypa Ungern-stöd

EU-kommissionen föreslår att Ungern blir av med delar av sitt EU-stöd, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Detta på grund av korruption.

Det är första gången som kommissionen föreslår att ett medlemsland straffas på det här sättet.

https://sverigesradio.se/artikel/eu-vill-dra-in-stod-till-ungern-pa-grund-av-korruption

Eu-kommissionen föreslår att Ungern blir av med en del av sitt EU-stöd på grund av korruption.

Det är första gången som kommissionen föreslår att ett medlemsland straffas på det här sättet.

Hör vår korrespondent i Bryssel, Andreas Liljeheden om beskedet. 

Ekot

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Eu-kommissionen föreslår att Ungern blir av med en del av sitt EU-stöd på grund av korruption. Det är första gången som kommissionen föreslår att ett medlemsland ...
 • Redigerat 2022-09-18, 11:11 av NeferNefer
Pyttelite
2022-09-18, 11:16
#11

#10: Det är då man förstår att SD röstar emot.

De vill inte att de själva ska åka dit i framtiden.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


OberonsMatte
2022-09-26, 18:54
#12

Följetongen fortsätter…

SDs regeringsförhandlare utreds internt efter att en eller flera kvinnor larmat om arbetsmiljöproblem och olämpligt beteende… Uppgifterna om mannen ska ha varit kända av SD:s partiledning sedan åtminstone början av augusti.

Sverigedemokraternas riksombudsman Anders Olin bekräftar för Aftonbladet att han blivit kontaktad av en eller flera kvinnor rörande den aktuella topptjänstemannen.

Kan du bekräfta att du fått information i det här fallet om den aktuella tjänstemannen?

– Ja, det har jag.

Varför hörde de här kvinnorna av sig till dig i det här fallet?

– Inte en aning, det får du fråga dem, de har väl ett förtroende kanske.

Vem hanterar det nu?

– Det är ju hans närmsta chef som du får prata med men jag vet faktiskt inte vem som är hans chef för hans närmaste chef har ju avslutat sin anställning rätt så nyligen, han finns inte kvar där.

Ridå.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/765Aq4/uppgifter-sd-s-regeringsforhandlare-utreds-internt

Sajtvärd Katter iFokus

Topptjänstemannen i Sverigedemokraterna är djupt involverad i regeringsförhandlingarna och har dagliga samtal med Modera
DesK
2022-09-27, 09:36
#13

Det partiet borde byta namn till ”jag vet inte”

Désirée
Afghan lives matter

Annons:
NeferNefer
2022-09-27, 10:31
#14

De som inget kan och inget vet.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Vixxen
2022-09-27, 23:56
#15

#14: Men har mycket åsikter!

Loris M
2022-10-04, 00:07
Förhandsgranskning av bild 1 av 3
Förhandsgranskning av bild 2 av 3
Förhandsgranskning av bild 3 av 3
#16

😕

DesK
2022-10-04, 08:47
#17

🤬🤬🤬

Désirée
Afghan lives matter

DesK
2022-10-05, 07:08
#18

R. Jomshof på nyheterna nyss: Väljarna kan inte räkna med snabb minskning av brottsligheten.
Tja, så länge han och hans gelikar sitter med vid makten, lär brottsligheten snarare öka än minska!

Désirée
Afghan lives matter

 • Redigerat 2022-10-05, 08:03 av DesK
OberonsMatte
2022-10-05, 19:30
#19

SD-toppens stiftelse tog emot miljoner i hemliga bidrag

Experter om upplägget: ”Strider mot lagen”.

Mattias Karlsson, SD: "Experterna har fel".. 🙄

https://www.tv4.se/artikel/36q921Gi05AS2NIZ0EwuQh/avsloejar-sd-toppens-stiftelse-tog-emot-miljoner-i-hemliga-bidrag

Sajtvärd Katter iFokus

Magi-cat
2022-10-05, 19:55
#20

#19 Från länken:

"– När man tittar på konstruktionen så verkar det som att det finns ett syfte att komma runt den lagstiftning om partibidrag som finns idag, "

Och sådana har viktiga poster i Sverige … 🙄 Men nejdå, experterna har fel …


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
DesK
2022-10-05, 20:15
#21

Självklart har experterna fel 🤬🤮

Désirée
Afghan lives matter

Loris M
2022-10-12, 06:21
#22

Det här är nog det nya vi får vänja oss vid - attacker mot journalister för att skrämma och tysta ner dem.

En SD-politiker.

Loris M
2022-10-12, 21:02
#23

😄

Vixxen
2022-10-12, 23:08
#24

Det som känns farligast är att man börjat fundera på vad man törs säga i olika sammanhang. Det är när vi tystnar som samhället blir fattigare.

Det påminner om tiden på 20- 30-talet före andra världskriget…

Loris M
2022-10-13, 06:10
#25

#24: Instämmer, obehagligt.

Attacker mot journalister blir allt vanligare och grövre. De som visar på rasism, orättvisor, de ska tystas ner.

Honestyisdead
2022-10-13, 06:21
#26

Kanske bra att börja med att ha ordentligt underlag när man berättar saker om andra nu då. Så det åtminstone ger nått om man tystas.
Man kan också sluta sprida överdrifter kring läget. Att skrämma upp med vad ni tror vi kommer hamna i sedan och sprida oro nu är verkligen inte ok.

Honestyisdead
2022-10-13, 06:24
#27

Sd har väl agenter överallt så det ni skrivit här når säkert dom, det är ju skadligt för dom att några personer hatar på en internet sida.

Annons:
Loris M
2022-10-13, 06:33
#28

Lägg av Nina!

[Borttaget]
[Borttaget]
2022-10-13, 06:37
#29

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2022-10-13, 07:02
#30

Inlägget är borttaget

OberonsMatte
2022-10-13, 07:28
#31

Sajtvärd Katter iFokus

Nu kopplas Sverigedemokraterna till affärerna kring toppolitikern Gabriel Kroon.
Magrat
2022-10-13, 21:06
#32

JAg skriver iaf inte för att jag hatar SD, jag skriver ibland för att jag är rädd för SD. Det är en sjujäkla skillnad. Att leva med att inte kunna säga vad som helst öppet utan att bli attackerad av högertroll. För jo, många av dem äör bara troll.

Jag har bland annat hört att jag borde straffknullas av invandrare så kanskew jag fattar sedan. JAg tog väldigt illa vid mig och har blivit väääldigt restriktiv med vad jag skriver.

Med min bakgrund var det ett fruktansvärt påhopp som fick mig att må fruktansvärt dåligt, och allt för att jag tyckte att man inte kan döma alla för vad en gör.

Bloody but unbowed I stand tall at the oar And I'll climb their scaffold once they bring me back to shore I'm master of my fate, I am captain of my soul And I'll ride this boat, all the way, to hell

OberonsMatte
2022-10-14, 21:05
#33

Sverigedemokraten Rebecka "Helg Seger" Fallenkvist är nyinvald för partiet i region Stockholm och programledare för SD:s partikanal Riks. Nu har hon tydligen försökt läsa Anne Franks dagbok och kommenterar den läsningen så här:

50 sidor in och hittills har Anne Frank endast slagit mig som sedeslös. Kåtheten själv.

Så fina människor de där Sverigedemokraterna…

https://www.expressen.se/nyheter/kritik-mot-fallenkvist-sd-efter-orden-om-anne-frank/

Sajtvärd Katter iFokus

Rebecka Fallenkvist kallade Anne Frank ”sedeslös” och ”kåtheten själv”. Judiska Ungdomsförbundet kallar uttalandet ”otroligt vidrigt och smaklöst”.
DesK
2022-10-14, 21:07
#34

#33 Det finns inte ord för hur förfärligt SDs partimedlemmar beter sig! 🙄

Désirée
Afghan lives matter

Annons:
Loris M
2022-10-16, 07:35
#35

En tråd om SD skriven av Amanda Broberg på Twitter:

"Rebecka Fallenkvist borde givetvis tagits ur tjänst långt tidigare. Hennes uttalande om Anne Frank igår tar priset, men det är ytterligare bara ett i raden av omdömeslösa och ovärdiga uttalanden. Men det belyser också ett större problem inom SD. (Tråd)

En mer hoppfull förutsägelse om SD var länge att en yngre generation, som var födda efter partiets bildades och aldrig varit verksamma i nittiotals-SD och all skit det kommer med, skulle förnya partiet och göra det rumsrent.

I dag upplever jag att de unga företrädarna ofta är de mest radikala. Och det problematiska är att de sällan verkar vara det av ideologiska skäl eller drivkrafter (lex Jomshof eller Söder). Nej, de verkar bara vilja provocera.

De bästa exemplen är Tobias Anderssons tweet om ätervandringståget i valrörelsen och Rebecka Fallenkvists ”Helg seger” och nu senast Anne Frank. Men finns givetvis fler, av personer som inte är lika upphöjda i partiet.

Provocera kan låta som något förringande. Men det är faktumet att man söker affekt, inte av särskilt politiska skäl, som gör det hela ännu värre. De testar gränser och verkar själv inte alltid inse hur de radikaliseras samtidigt som omdömet verkar frätas sönder.

Ta filmklippen av Tobias Anderssons som går BiB-vin hällt i sin mun av någon halvnaken tjej på valnatten. Det skriker inte direkt förtroende. Hans ursäkt är att han är från Skövde. Han är van vid att allt bara rinner av honom. Att göra en pudel existerar liksom inte.

Med Rebecka Fallenkvist och hennes ”Helg seger” är en av de mest anmärkningsvärda inslagen att hon är full som en alika. Ändå blir ordvalet ursäktat av partitoppar. Unga SD:are får lära sig att man kan bete sig lite hur som helst. Partiet backar upp.

Hela tiden verkar de intala sig själva att påhoppen beror på att de är sverigedemokrater. Insikten om katastrofalt omdöme, att uttalanden är smaklösa, att man inte borde ge intervjuer när man är stupfull skyfflas bort. Offerkoftan som är SD-identiteten åker på.

En intressant sak är att detta är en sådan kontrast till den hårda broilerkultur- och diskurs. Man kan inte bli toppolitiker om man haft en snefylla etc. Well, ordförande i näringsutskottet kan man bli, trots att man blir filmad när man festar som TA gjorde på valnatten.

Detta handlar om att de sverigedemokrater som det blåser mest kring, som var sämst omdöme och verkar göra radikala uttalanden mer för att provocera än för att man är övertygad politiskt, är unga och premieras.

Det förvånar mig att ”De fyras gäng” som kämpat i decennier för att göra SD till ett tolererat och rumsrent parti låter kidsen i partiet hållas på det sättet. Fallenkvist är möjligen ett brott med det, men vad krävdes? Att någon skulle raljera över Anne Franks sexualitet

Och som @emanuelorten klokt påpekade, om man skapar en rörelse där politisk provokation är själva målet, then it’s not a bug, it’s a feature.

Vid sidan av det verkar den unga generation som skulle städa upp i partiet i stället lär sig att man kan komma undan med lite vad som helst. Och driva på en (visserligen högst retorisk) radikalisering.

Så jag vet inte om jag tycker lokala SD-företrädare i mindre kommuner som utesluts om de säger något skevt är det stora problemet med. Snarare är det partiledningens undfallenhet med yngre personer som Tobias Andersson och Rebecka Fallenkvist.

Att en yngre generation skulle göra partiet mindre extremt och mer i tiden verkar helt enkelt stämma rätt illa in på Sverigedemokraterna. Slut på tråden."

https://twitter.com/AmandaBroberg/status/1581344683640631296

Pyttelite
2022-10-16, 09:40
#36

Det är toppen på ett isberg och det kommer att komma mer.

Att SD:arna gör bort sig rejält är väl en sak - värre är de som försöker försvara det groteska beteendet som inte är en slump.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Loris M
2022-10-16, 10:02
#37

#36: Ja, och deras bästa försvar är oftast: "Men sossarna då? Och vänster?" 🙄

Pyttelite
2022-10-16, 10:16
#38

#37: Den stora skillnaden mellan vänstern och sossarna är att de inte dammat av en nazistisk livstil och jargong - vem kan tro på några som undertecknar sina meddelande med Segerhelg.

Då vill man verkligen att nazismen ska återuppväckas för det är ju så att dessa personer tror att de gör allt rätt.

Sossarna och vänstern skäms eller vägrar ta upp de tidigare felstegen.

SD trampar fel redan från början.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


 • Redigerat 2022-10-16, 10:17 av Pyttelite
Magi-cat
2022-10-19, 21:05
#39

Ingen klimatkris, enligt SD-ledamot.

"Den nyinvalda SD-ledamoten Elsa Widding anser att klimatkrisen saknar vetenskapligt stöd. ”Allt vi gör inom klimatområdet är symbolpolitik”, säger hon i riksdagens talarstol. Flera ledamöter från S och MP reagerar starkt på hennes anförande."

https://www.svd.se/a/WRRx3g/sd-ledamot-positivt-att-det-blir-varmare

Mycket man får höra från det hållet … Och nu har de makt.

Mer i den här länken:

https://sverigesradio.se/artikel/sd-ledamoten-klimatkrisen-saknar-vetenskapligt-stod


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Den nyinvalda SD-ledamoten Elsa Widding anser att klimatkrisen saknar vetenskapligt stöd. ”Allt vi gör inom klimatområdet är symbolpolitik”, säger hon i riksdagens talarstol. Flera ledamöter från S och MP reagerar starkt på hennes anförande.
OberonsMatte
2022-10-20, 18:00
#40

Sverigedemokraternas gruppledare i Borlänge, Kent Forschner-Hell, utesluts ur partiet efter att ha fällt nedlåtande kommentarer om den kvinnliga partikollega som snuvades på posten som oppositionsråd när den ökände Kenth Ekeroth plötsligt rekryterades.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/APPQ1x/sd-ordforande-i-borlange-utesluts

Sajtvärd Katter iFokus

Kent Forschner-Hell, ordförande och gruppledare för Sverigedemokraterna i Borlänge, utesluts ur partiet, skriver Borläng
OberonsMatte
2022-10-20, 18:35
#41

Den ökända SD-profilen Rebecka Fallenkvist som (uppenbarligen "för syns skull") togs ur tjänst efter Anne Frank-inlägget får nytt jobb på SD:s ekonomiavdelning i riksdagen…🙄

"SD signalerar alltså att det inte är några problem att förminska Förintelsens offer utan det belönas istället med ett nytt jobb”, skriver Judiska ungdomsförbundet."

https://www.gp.se/nyheter/sverige/sd-profilen-rebecka-fallenkvist-f%C3%A5r-nytt-jobb-i-riksdagen-1.83662568

Sajtvärd Katter iFokus

Nyligen togs Rebecka Fallenkvist ur tjänst efter att ha kallat Anne Frank för ”kåtheten själv”. Nu får SD-profilen ett nytt ”lämpligare” jobb på SD:s ekonomiavdelning
Annons:
NeferNefer
2022-10-28, 04:50
#43

Vad ska de med de här uppgifterna till? Tänker de göra "hembesök" hos givarna och "övertyga" dem att ge pengarna till SD i stället? Tänker de hänga ut givarna som vänsterextremister? (Allt som inte är SD eller högerut är visst vänsterextremistiskt för dem). Det här är otroligt oroväckande.

https://www.gp.se/nyheter/sverige/sd-bad-om-lista-%C3%B6ver-naturskyddsf%C3%B6reningens-givare-1.84203179

(…)

”Av Naturskyddsföreningens verksamhetsberättelse & årsredovisning för 2021 framgår att organisationen under verksamhetsåret 2021 emottog 102,2 miljoner i 'gåvor' från allmänheten, varav 30,6 miljoner utgjordes av 'arv'. Jag vill ta reda på vad som är offentligt kring dessa donationer. Dvs exakt vem eller vilka donerade exakt hur mycket? Uppenbart undantaget det som omfattas av sekretess."

(…)

Naturskyddsföreningen har tidigare kritiserat både Tidöavtalet och nedläggningen av Miljödepartementet. Organisationen har bland annat skrivit att den nya regeringens åtgärder riskerar ”att öka utsläppen på kort sikt genom bland annat sänkta drivmedelspriser”.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Fick mejl från SD:s riksdagskansli – Naturskyddsföreningens ordförande: ”Delar självklart inte personuppgifter.”
Loris M
2022-10-28, 05:01
#44

#43:

Skärmklipp3.PNG

R
2022-10-28, 06:43
#45

Klart att SD blir oroliga när Naturskyddsföreningen har fått betydligt fler nya medlemmar efter valet. Vi har ju en helt annan verklighetsbild än de och låter oss inte tystas.

Här är fler som SD vill bli av med:
https://www.etc.se/klimat-miljo/sd-politiker-till-attack-mot-klimatpolitiska-raadet

Anklagar klimatpolitiska rådet för att vara ideologiskt styrt.
Magi-cat
2022-10-28, 12:04
#46

"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Centerpartiet i Nynäshamn slöt nyligen ett samarbetsavtal med Sverigedemokraterna – vars ledamot Rebecca Ädel avslöjats
NeferNefer
2022-10-28, 12:11
#47

Och varenda gång en SD:are avslöjas med nazistkopplingar eller -sympatier visar SD:s ledning det där förvånade Pikachuansiktet och säger att det hade de ingen aaaaaning om och nej hu sånt där sysslar inte vi med … det börjar bli gammalt nu. Eller, det har varit gammalt i många år nu.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Pyttelite
2022-10-28, 13:41
#48

Förstår heller inte - de har ju sagt att det inte finns ngn koppling och Sossarna har oxå lik i lasten …


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Annons:
NeferNefer
2022-10-28, 14:32
#49

Ja, jag väntar bara på att de ska säga "Ja, men Mona Sahlin köpte Toblerone och det är faktiskt värre" …🙄 Och om inte annat lär ju deras goda vänner i det nytillträdda vanstyret rycka in och försvara eller bortförklara allt de gör. Det gör de varenda gång.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

 • Redigerat 2022-10-28, 14:45 av NeferNefer
OberonsMatte
2022-10-28, 16:39
#50

"Rebecca Ädel lämnar sina politiska uppdrag och partiet med omedelbar verkan - efter Expressens och Expos avslöjande om att hon under flera år spridit nazistisk propaganda under påhittat namn.

Det meddelar Sverigedemokraterna under fredagseftermiddagen.

I interna meddelanden hade hon välkomnat en ny Hitler, talat om svarta som ”negrer” och sagt sig vilja ”skjuta skallen av” en känd kvinnlig författare."

https://www.expressen.se/nyheter/rebecca-adel-avgar-efter-expressens-avslojande/

Sajtvärd Katter iFokus

Rebecca Ädel lämnar sina politiska uppdrag och partiet med omedelbar verkan - efter Expressens och Expos avslöjande om att hon under flera år spridit nazistisk propaganda under påhittat namn. Det meddelar Sverigedemokraterna under fredagseftermiddagen. I interna meddelanden hade hon välkomnat en ny Hitler, talat om svarta som ”negrer” och sagt sig vilja ”skjuta skallen av” en känd kvinnlig författare.
NeferNefer
2022-10-28, 16:42
#51

Det "lustiga" är att de flesta kvinnliga SD:are som gör bort sig och lämnar uppdrag och/eller partiet faktiskt försvinner därifrån, medan de manliga belönas med andra uppdrag kopplade till partiet, ofta med generös lön.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

[Vargnatt.]
2022-10-28, 17:12
#52

Det får faktiskt vara nog nu vi måste protestera och säga ifrån för nu går det fullständigt överstyr och det kommer från mig som för antalet år sedan ville ha en högerregering men den utvecklingen som det här tar den kan jag bara inte ställa mig bakom men jag är uppvuxen med den fast inte som det ser ut idag mycket har skett och förändrats sen jag växte upp.

Jag växte upp i ett Direktörs högerhem under en tid som då såg annorlunda ut än den gör idag det var andra tider på den tiden 70 talet och så och det går inte att jämföra med hur den politiska kartan ritats om och hur utvecklingen ser ut idag den är rent ut sagt för jävlig och det är alldeles fel folk på varenda ministerpost dom borde sparkas varenda en.

Jag tror att det kommer att bli en regeringskris det skulle inte förvåna mig alls för inte en chans i världen att den här utvecklingen accepteras.

Loris M
2022-10-29, 06:53
#53

#52: Det är inte den högerregering längre. Inte den som du röstade på tidigare, inte den du växte upp med. Liberaler är inte liberaler längre. Kristendemokrater är allt annat är kristna. Moderater blir allt mer en kopia av SD. Den här högerregeringen har nått en helt annan nivå där de förkastat även sina ideal, allt för att få vara med och styra, kosta vad det kosta vill.

[Vargnatt.]
2022-10-29, 07:26
#54

#53 Man känner inte igen sig i nånting nu allt är så himla konstigt och jag märker hur jag omvärderar saker för med den här regeringen finns inget att stå efter. Ta bara sveket till elområde 1 & 2 som ingen kompensation alls ska få och dom känner sig svikna där uppe i norr.

Det är svek efter svek och som du skriver Loris moderater blir en kopia av sd och att svika löftet som Ulf gav till Hédi Fried det är så fult så jag sätter inte ord på det jo förresten det gör jag men dom tänker jag inte skriva här.

Jag hoppas innerligt på en regeringskris att något händer så det blir omval för nu är vi många som är så besvikna och saker sker som man inte alls kunnat räkna med eller ens föreställa sig.

 • Redigerat 2022-10-29, 07:27 av [Vargnatt.]
Loris M
2022-10-29, 07:45
#55

#54: Jag är inte så hoppfull, för när man väl släpper in mörka krafter och ger dem makt så är det svårt att ta tillbaka den. Hoppas att jag har fel.

Annons:
Loris M
2022-10-29, 07:46
#56

😀

Maria
2022-10-29, 07:48
#57

#56 Den var bra men samtidigt sorglig.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

NeferNefer
2022-10-29, 09:15
#58

Ja, verkligen.

Och här är ett av många exempel på Åkessons löften:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/xgm3wV/my-rohwedder-lova-inte-saker-du-inte-kan-halla-akesson

I valrörelsen lovade Åkesson att det inte fanns några nazister på Sverigedemokraternas listor. Nu avslöjas ännu en folkvald SD-politiker vara nazist.

Åkessons brustna löften om att rensa ut i partiet kommer att sätta press på samarbetet med regeringspartierna.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

I valrörelsen lovade Åkesson att det inte fanns några nazister på Sverigedemokraternas listor. Nu avslöjas ännu en folkv
DesK
2022-10-29, 10:19
#59

Ett nazistiskt och fascistiskt parti utan nazister och fascister……jaaa…..

Désirée
Afghan lives matter

DesK
2022-10-29, 19:33
#60

Det är ju en skandal att inte ett enda av SDs vallöften har infriats.

Désirée
Afghan lives matter

Loris M
2022-10-30, 08:10
#61

"Sverigedemokraternas mediekanal Riks har lagt upp flera filmer där det påstås att bidragstagare lever ett gott liv. Två filmer handlar om ”Shukri” som gestaltas av en man utklädd i niqab.

I båda filmerna påstås att ”Shukri” kan åka utomlands eftersom hon har så mycket bidrag. I den ena ska hon åka till London för att shoppa. När hon får frågan om varifrån alla pengar kommer svarar Shukri: ”Soc, soc!” i ena filmen.
Men filmerna innehåller faktafel. Det konstaterar Pia Kjellbom, forskare i välfärdsrätt vid Linköpings universitet.

– Försörjningsstödet är verkligen lägsta nivån. Det går inte att leva lyxliv och shoppa i London. Du måste också äta, säger hon.

Dessutom kontrollerar socialsekreteraren ofta kontoutdragen hos personer med försörjningsstöd. Om det syns att personen har varit i London är risken stor att hen inte beviljas försörjningsstöd nästa månad istället."

https://tidningensyre.se/2022/29-oktober-2022/faktafel-om-bidrag-i-sds-filmer-inte-hederligt/?fbclid=IwAR0cJ6oWvvdxHZlylvwAmKjialDJP52HPXmcUIgfCIizJMkTtCmeEQglBz0

Folk som får försörjningsstöd lever ett gott liv med utlandsresor och shopping, påstår Sverigedemokraterna i en rad filmer på Youtube. Men det är fel.–
Loris M
2022-10-31, 19:19
#62

"Jag har nyligen sett ett program på SVT, ”Trump och lögnen som vapen”. (Finns på SVT-Play) i två avsnitt, som handlar om hur Trump, som genom lögner, fått halva USA att tro på att presidentvalet stals genom fusk. De flesta republikanska ledamöter vände bort blicken och höll tyst. Rädda om sin politiska karriär. Det bidrog till att Kapitolium stormades av en ursinnig mobb.

Rasistiska, antidemokratiska krafter och konspirationsteorier växer sig nu allt starkare i USA och splittrar landet. /…/
Genast började SD-sympatisörer ägna sig, likt Trumps kompisar i USA, åt hot och hat mot förtroendevalda Moderater. Vi har nu fått en regering med M, KD och L, som likt en dockteater styrs av SD. Ett parti vars nutidshistoria borde sända kalla kårar i väljarkåren, är nu riksdagens näst största parti. Är det totalt likgiltigt för er som röstade på SD, att SD är ett parti grundat av människor med kopplingar till fascistiska och nazistiska miljöer? De försöker nu visa upp en anständig fasad, men till årets riksdagsval, enligt tidningen Expo, kandiderade 241 personer som gett uttryck för nazism och högerextremism./…/

Med lögner och propaganda kommer många av oss att acceptera detta och bidra till att hat och intolerans växer sig, steg för steg, allt starkare i samhället. Det som skrämmer mig är att så många inte tar detta på större allvar och oroas över vart en sådan utveckling kan leda till. Att den kan vara farlig. Historien har en tendens att upprepa sig, och nazismens framväxt i Tyskland på 30-talet började på ett liknande sätt."

https://www.bohuslaningen.se/asikt/insandare/min-radsla-for-sveriges-nast-storsta-parti.4c975b8a-bd28-4488-b7c0-0039e5e0e959

Om man tror att något liknande inte kan hända här, så kan man vända blicken mot Sölvesborg, menar skribenten.
Annons:
NeferNefer
2022-11-01, 04:58
#63

Nu kommer en M-topp till nazistens hjälp, och avslöjande nog gör han det på ett högst odemokratiskt sätt. Jag kan inte ens bli förvånad längre.

https://www.expressen.se/nyheter/m-toppen-lagger-munkavle-pa-kollegerna-efter-naziskandalen/

Här försöker Marcus Svinhufvud, M, nyvald ordförande för kommunstyrelsen i Nynäshamn, lägga munkavle på skolpolitikerna i kommunen efter nazistskandalen.

Han vill stoppa dem från att uttala sig om den förra SD-toppolitikern Rebecca Ädels kopplingar till nazismen gör henne olämplig som lärare i kommunen.

– Det är väldigt anmärkningsvärt att hindra de här förtroendevalda att uttala sig, säger oppositionsrådet Patrik Isestad, S.

Expressens och Expos avslöjande i fredags – att SD-politikern och högstadieläraren Rebecca Ädel under flera år i det fördolda hade en viktig roll för spridningen av nazistisk propaganda i Sverige via sajten Nordfront – har skapat stor turbulens i kommunpolitiken i Nynäshamn.

I samband med att Ädel i torsdags kväll konfronterades med sin koppling till nazismen så valdes hon in i kommunstyrelsen. Hennes parti hade då ingått en uppgörelse med den styrande borgerliga alliansen – och hjälpt fram moderaten Marcus Svinhufvud till posten som kommunstyrelsens ordförande.

(…)

Under fredagen skickade också Nynäshamns kommun ut ett pressmeddelande om att de undersöker uppgifterna om Rebecca Ädel och att det kan leda till arbetsrättsliga åtgärder.
Det interna mejlet till politikerna

Under lördagen ville moderattoppen Marcus Svinhufvud däremot få ett slut på politikerkollegernas uttalanden om Ädels lämplighet som lärare i kommunen. I ett mejl till ledamöterna i barn- och utbildningsnämnden, som Nynäshamns Posten var först med att berätta om, pekade han på fallet med Rebecca Ädel och inskärpte att ingen av politikerna ska ”diskutera enskilda personalärenden” eller kommentera dem i medierna.

Svinhufvud motiverade sin uppmaning med att de har ett arbetsmiljöansvar och att det var ”en viktig del i vårt arbetsgivarvarumärke”.

Flera av politikerna som tagit del av mejlet har uppfattat det som ett försök till munkavle. Socialdemokraternas oppositionsråd Patrik Isestad säger:

– Det är en uppsträckning av Guds nåde. Jag blev riktigt, riktigt förbaskad när jag såg det där.

– Yttrandefriheten är vidsträckt när det handlar om att kunna kritisera offentliga personer med makt. Det här brevet lägger en våt filt över politiken och alla dess företrädare.

Svinhufvud menar att det här rör sig om ett personalärende och att nämndledamöterna bör ta ett arbetsgivaransvar och därför inte kommentera det hela. Vad säger du om det?

– Det här är en skandal utöver det vanliga. Det är stor skillnad mot ett vanligt personalärende. Det här har en större dignitet. Det är en politiker som är anställd av kommunen och som har brutit mot kommunens värdegrund genom att ha koppling till rasism och nazism, säger Isestad.
S-toppen: Ansvar mot föräldrar och elever som känner oro

Isestad lyfter också fram att kommunen har ett ansvar mot de föräldrar och elever som nu känner oro:

– Under helgen har medborgare hört av sig till mig. Föräldrar som är ledsna och oroliga. Hur säkerställer kommunen att det finns ett stöd för de här föräldrarna och eleverna? Kan skolan säkerställa att elever med invandrarbakgrund inte har särbehandlats av Rebecca Ädel? Har de fått felaktiv betygsbedömning på grund av etnicitet?

(…)

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Marcus Svinhufvud, kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn, vill stoppa dem från att uttala sig om den förra SD-toppolitikern Rebecca Ädels kopplingar till nazismen gör henne olämplig som lärare i kommunen.
NeferNefer
2022-11-01, 05:05
#64

Det här är odemokratiskt, oacceptabelt och väldigt oroande. SD attackerar frivilligorganisationer, försöker snoka i vilka som ger bidrag till dem och tycker att de inte ska få bidrag, bara för att de ifrågasätter SD:s politik.
Det är en skrämmande tid … vad är nästa steg?

https://www.expressen.se/ledare/skarp-er-sd-ni-ar-ett-maktparti-nu/

(…)

I mitten av oktober publicerade Naturskyddsföreningen en granskning av Tidöavtalet. Den var påtagligt negativ. Bland annat kritiserades samarbetspartiernas vilja att satsa på ”ett föråldrat energisystem”, alltså kärnkraft.

Inget konstigt med det; oenigheten inom om energi- och klimatpolitiken är stor och helt naturlig i ett demokratiskt samhälle.

Fast fattar Sverigedemokraterna det?

En vecka efter att rapporten hade publicerats fick Naturskyddsföreningen ett mejl från en SD-tjänsteman. Han hade tagit reda på att föreningen fått drygt 100 miljoner kronor i gåvor under 2021, och runt 30 miljoner kronor genom arv.

”Jag vill ta reda på vad som är offentligt kring dessa donationer. Dvs exakt vem eller vilka donerade exakt hur mycket?” skrev tjänstemannen i ett mejl som DN har läst.

Vad ville han uppnå? Enligt partiets presstjänst var hans syfte i all enkelhet att ”undersöka användande av statliga medel och om sådana eventuellt även skulle kunna finnas bland donationerna, exempelvis via statliga bolag.”

Litar inte SD på Naturskyddsföreningens årsredovisning, där det står hur mycket föreningen fått från staten och dess olika institutioner?

Presstjänsten påpekade också att mejlet ”inte ska uppfattas som att det finns planer på politiska förslag eller att politiska förslag på området bereds”.

Det är ju lätt dit tanken går, annars.

Nyligen kritiserades Tidöavtalet av en annan organisation: Civil Rights Defenders. Det fick SD-topparna Björn Söder och Martin Kinnunen att störta ut på Twitter och ondgöra sig över att organisationen får statsbidrag. Där kunde man minsann spara in miljoner, tyckte de.

Det är en sak att vara kritisk till det sätt på vilket pengar flödar från staten ut i civilsamhället – hur mycket, till vem och varför, det kan man ha högst legitima synpunkter på.

Det är en helt annan sak att politiker attackerar kritiska frivilligorganisationer och ifrågasätter just deras rätt till offentliga bidrag.

Att som företrädare för ett nästan-regeringsparti skicka mejl till organisationer och kräva att få veta ”exakt vem” som donerat pengar – det är faktiskt obehagligt. Det är ett tilltag som närmast för tankarna till Ungern och andra länder där statsmakten försöker skrämma sina fiender, i civilsamhälle och medier, till tystnad.

(…)

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Det har inte börjat bra för skandalfabriken SD. Den nya regeringens framtid står och faller med att Åkesson & Co växer in i sin nya roll på allvar.
Magi-cat
2022-11-01, 08:22
#65

Fy sjutton, alla farhågor verkar besannas och det blir värre och värre. 😢 Man undrar just det, vad är nästa steg … Dessutom utan att sitta i regeringen, men de dikterar villkoren ändå.
Att de snokar och försöker stoppa kritik, som i de färska exemplen ovan, är ytterst oroväckande.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

R
2022-11-01, 08:42
#66

Nu är det frestande att gå in i tråden "Rätt namn på rätt plats" på Språk iFokus, med exemplet "Marcus Svinhufvud, ett riktigt svin". Men jag vågar nog inte göra det. 😉Namnet "Ädel" är däremot mindre passande i sammanhanget.

Magi-cat
2022-11-01, 08:59
#67

#66 Haha, jag fick faktiskt en liknande tanke men lyckades framgångsrikt bekämpa den. 🤣
Mest för att man inte ska svärta ner svindjur genom att associera dem med … den där …


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

DesK
2022-11-01, 09:01
#68

#66 och #67 He he he, då är vi tre. Tycker också synd om de stackars grisarna

Désirée
Afghan lives matter

OberonsMatte
2022-11-01, 18:03
#69

Vilken överraskning! SÅ oväntat!!!

"En av de gripna nazisterna efter helgens nazistupplopp i Oslo kandiderade i valet för SD i Katrineholm och syns på SD-organisationen Gimles hemsida. Hennes sambo är region- och kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Östergötland och var partiets toppnamn i årets kommunval."

https://expo.se/2022/11/har-deltar-sd-kandidaten-i-helgens-nmr-upplopp

Sajtvärd Katter iFokus

En av de gripna nazisterna efter helgens nazistupplopp i Oslo kandiderade i valet för SD i Katrineholm och syns på SD-organisationen Gimles hemsida. Hennes sambo är region- och kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Östergötland och var partiets toppnamn i årets kommunval.
Annons:
Loris M
2022-11-01, 22:19
#70

Christoffer Jarnvall är kommunalråd i Norrköping och programledare i Sverigedemokraternas Riks. NT avslöjar nu att han har sålt försvarshemligheter till utlandet för hundratusentals kronor.

(Låst artikel)

https://nt.se/bli-prenumerant/artikel/j8zgg0yj

NeferNefer
2022-11-02, 06:12
#71

Va?!
I sanning följer de Trump i allt …
Hoppas Jarnvall blir dömd som den landsförrädare han är.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

OberonsMatte
2022-11-02, 16:10
#72

Och så kan man alltid välja att utnyttja systemet …eller inte.

"Riksdagsledamoten Oscar Sjöstedt (SD) köpte ett fritidshus i Bergslagen där han skrev sig 2016. Skattebetalarna får nu stå för traktamenten och kostnader för hans bostad i Stockholm – och dyra taxiresor i samband med resor till huset på landet.

– Det är det regelverket vi har, säger han.

Oscar Sjöstedt är ekonomisk-politisk talesperson för Sverigedemokraterna och ledamot i finansutskottet. Han är född i Stockholm, där han också har bott hela sitt vuxna liv. Han betalade 670 000 för fritidshuset. Det är nästan lika mycket som hans flytt hittills har kostat skattebetalarna".

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/sd-toppen-skrev-sig-i-fritidshuset-far-taxiresor-och-traktamente-av-skattebetalare

Sajtvärd Katter iFokus

Riksdagsledamoten Oscar Sjöstedt (SD) köpte ett fritidshus i Bergslagen där han skrev sig 2016. Skattebetalarna får nu stå för traktamenten och kostnader för hans bostad i Stockholm – och dyra taxiresor i samband med resor till huset på landet.  – Det är det regelverket vi har, säger han.
NeferNefer
2022-11-02, 19:39
#73

#72: Det är ju fint i alla fall att de ger oss ett exempel på "bristande vandel".

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

DesK
2022-11-02, 19:44
#74

Snart kan vi döpa om SD till Bristande Vandelpartiet och dess pariledare till Jag Vet Inte!

Désirée
Afghan lives matter

Magi-cat
2022-11-02, 19:46
#75

#73 Haha, snacka om att bära syn för sägen! 😀

Nu förstår alla vad det där "bristande vandel" är, bara titta på SD!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

[Borttaget]
[Borttaget]
2022-11-04, 04:51
#76

Inlägget är borttaget

Annons:
Honestyisdead
2022-11-04, 05:01
#77

#76: Hans ständigt höjda ögonbryn, förstenad i nåt oförstående skulle inte kännas som en stadsminister. Så dålig koll på sina medlemmar dessutom.
Han ville väl inte ens bli stadsminister nu. Han vill kunna vara med och påverka utan att kunna få skulden när något misslyckas, samt lära sig hur det går till i regeringen. Sen planerar Han nog att ta över.

Politiker bör vara bra mer utbildade än så vid det laget.

Loris M
2022-11-04, 06:30
#78

#76: Det är en SKANDAL att de kommit så här långt trots sin totala okunskap, trots sitt hat, trots sin uppenbara främlingsfientlighet och färska nazistiska rötter.

Något som är fel/dumt/okunnigt blir inte mindre fel/dumt/okunnigt bara för att många accepterar det. Det är inte så dumhet mäts.

R
2022-11-11, 13:08
#79
Rebecca Ädel behåller sina politiska uppdrag efter uteslutningen. Men flera politiker i kommunfullmäktige är oroade.
NeferNefer
2022-11-11, 15:42
#80

Och ingen är förvånad. Det brukar räcka med att de skyller ifrån sig eller säger ett falskt "ursäkta" eller "jag var ung, det var länge sen" (även om det var förra veckan). Det går inte att tolka det på annat sätt än att SD tycker att nazism är helt okej (om någon fortfarande tvivlade på det, alltså).

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

R
2022-11-16, 06:52
#81
Sverigedemokraternas nya stjärnskott Elsa Widding talade innan riksdagsinträdet på högerextrema och konspirationsteoretiska konferenser. Där stod hon sida
Magi-cat
2022-11-16, 08:37
#82

#81 suck

Bra artikel! Detta är verkligen inte bra för miljön eller framtiden.

"de så kallat klimatskeptiska eller klimatförnekande miljöerna rör sig sömlöst med ytterhögern."


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

DesK
2022-11-16, 09:03
#83

Det var någon av våra mer kända klimatforskare som sa att det tycks finnas en stark koppling mellan att vara klimatförnekare och tillhöra ytterhögern.

Désirée
Afghan lives matter

Annons:
[Vargnatt.]
2022-11-17, 16:57
#84

Bryr man inte sig om klimatet så är man inte rädd om sitt eget liv och inte heller kommande generationer som sina egna barn, barn barn och alla släkter som kommer efter dom och sig själv i generationer.

Är man så egoistisk så man enbart ser till här och nu men hänsynen till kommande generationer den skiter man i för den berör inte den egna personen som då är död och begraven för längesedan.

Det finns en framtid också för andra efter oss och dom måste vi ta hänsyn till men att se så kortsiktigt jag blir arg för vi är inte ensam på den här planeten varken nu eller i framtiden vi måste tänka på vad lämnar vi efter oss till våra egna och framtida generationer.

OberonsMatte
2022-11-18, 17:05
#85

"Ministrar och personer som styr polis och andra myndigheter är psykiskt sjuka. Det påstår en debattör i ett inlägg på sociala medier som Sverigedemokraterna i Laholm delat vidare på sin egna Facebooksida.

Se när SVT ringer upp Peter Berndtson (SD), ordförande för SD Laholm, och ställer frågor om inlägget som partiet delat till sina följare på Facebook".

"- Det är inte bra, säger han och förklarar det som ett misstag."

🙄

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/sd-i-laholm-delade-inlagg-om-att-ministrar-ar-psykiskt-sjuka-ett-misstag

Sajtvärd Katter iFokus

Ministrar och personer som styr polis och andra myndigheter är psykiskt sjuka. Det påstår en debattör i ett inlägg på sociala medier som Sverigedemokraterna i Laholm delat vidare på sin egna Facebooksida.
 • Redigerat 2022-11-18, 17:06 av OberonsMatte
Loris M
2022-11-20, 06:35
#86

Wisti skriver på sin FB-sida:

"Tystnaden är oerhört bekymmersam! Sedan valnatten har den folkvalde politikern Björn Söder skjutit fram gränserna betydligt för hur politiker kan tala. Magnus Betnér är en av landets mest etablerade och erkända komiker som hållit en hög profil mot Sverigedemokraterna. Under veckan som gick skriver Björn Söder att hela svenska folket borde förakta Magnus Betnér.

Man är fri att tycka precis vad man vill om Magnus Betnér och värdera hans person och arbete. Det handlar inte om det. Det handlar inte om att spela i lag.
Men det är uppseendeväckande och alarmerande att en folkvald politiker i en partitopp kan önska svenska folkets förakt över en etablerad satiriker i landet. Det är oerhört allvarligt. Ser inte folk det? Varför är partiledarna för samarbetspartierna så tysta?

Lägg därtill Björns Söders raljanta och hatiska tonläge när han kritiserar sagostunderna med drag queens som bibliotek har ordnat. Att politiker som Björn Söder talar på det sätt som han gör och att människor mordhotar sagouppläsarna och bibliotekspersonal hänger ihop. Att Björn Söder talar och skriver på det viset och att människor misshandlas och dödas hänger ihop. Det här är inte en kul beef på Twitter. Det här är vår demokrati och våra mänskliga fri- och rättigheter som står på spel."

https://www.facebook.com/wistikent/posts/pfbid02qqXQ9pKVMgP7u2uhzCD33ksQNzbvtmit9M1y9m25j8fpSvNtqsLeQND7KHAde8usl

Tystnaden är oerhört bekymmersam! Sedan valnatten har den folkvalde politikern Björn Söder skjutit fram gränserna betydligt för hur politiker kan tala....
Magi-cat
2022-11-20, 09:21
#87

#86 Mycket bra sammanfattat!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

DesK
2022-11-20, 09:36
#88

Wisti är en klok man! 👍 Vi borde alla protestera högljutt mot den här regeringens alla försök att nedmontera demokratin!

Désirée
Afghan lives matter

 • Redigerat 2022-11-20, 09:37 av DesK
Magi-cat
2022-11-20, 09:45
#89

#88 Absolut, och det går så fort att man bara häpnar hela tiden! Alla dessa saker som bara går igenom fast alla borde slå bakut …
Nedmonteras demokratin så går det inte så bra att vakna upp och protestera sedan.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

[Vargnatt.]
2022-11-21, 15:59
#90

Det är underliga tider som vi kommit in i och som skrivs och sägs det går så himla fort det tror jag inte många hade räknat med för det går undan med en väldigt skrämmande fart alltihop. Var ska det här sluta, vad händer med oss och allt det som vi en gång byggde upp där demokrati är en självklarhet jo allt tas ifrån os och vi har bara sett början.

Annons:
Loris M
2022-11-26, 09:57
#91

"Efter att Nynäshamns kommun nåtts av nya uppgifter kring Rebecca Ädel har hon nu formellt stängts av och en utredning med hjälp av extern part har inletts.

– Jag räknade ju med att komma tillbaka till jobbet på måndag och förklara för mina elever vad det är som har hänt, säger Rebecca Ädel.

Efter rapporteringen kring att den tidigare Sverigedemokratiska politikern spridit nazistisk propaganda blev Rebecca Ädel arbetsbefriad från jobbet som lärare i Nynäshamns kommun."

Källa

Efter att Nynäshamns kommun nåtts av nya uppgifter kring Rebecca Ädel har hon nu formellt stängts av och en utredning med hjälp av extern part har inletts. – Jag räknade ju med att komma tillbaka till jobbet på måndag och förklara för mina elever vad det är som har hänt, säger Rebecca Ädel.
Magi-cat
2022-11-26, 10:00
#92

#91 Det var ju bra att de reagerade och agerade! Hoppas de står fast vid det!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Maria
2022-11-26, 10:46
#93

Tack och lov.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Pyttelite
2022-11-26, 10:51
#94

Det kommer förmodligen att sluta med förlikning men personligen tycker jag att det ett stort kliv framåt.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


OberonsMatte
2022-11-26, 10:55
#95

"Det var i början av september som Västerbottningen kunde avslöja att SD:s nya namn i Vindeln, tillika tilltänkta gruppledare, Kent Wiik, följde den nynazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen, via ett konto på den ryska sajten VK.COM.

Wiik gillade även en sida på Facebook som spred högerextrem propaganda och hade ett slagord som användes av bland annat Ku Klux Klan i sin profilbild på Facebook.

Efter avslöjandet berättade Lars Forsgren, som var Wiiks företrädare i Vindeln att Wiik blivit anmäld till Sverigedemokraternas medlemsutskott för en intern utredning. Utredningen har pågått sedan dess men fastslår alltså nu att Wiik inte tillåts vara kvar i partiet. Uteslutningen kommer tillsammans med en rekommendation om att Wiik, som har ett mandat i kommunfullmäktige, avsäger sig det uppdraget.

– Men han är ju invald på sitt eget namn så det är upp till honom om han gör så eller inte, förklarar Forsgren".

🙄

https://www.vasterbottningen.se/2022-11-24/klart-kent-wiik-utesluts-ur-sd

Sajtvärd Katter iFokus

Sverigedemokraternas förstanamn i Vindeln, Kent Wiik, utesluts från partiet efter Västerbottningens granskning.
Pyttelite
2022-11-26, 10:56
#96

Ytterligare en politisk vilde alltså - vi har en hel del vildar nu.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Loris M
2022-11-26, 11:49
#97

Och de som ännu envisas med att SD inte är rasistiska, vad exakt är det de inte fattar?

För några dagar sedan på Twitter. 👆🏼

Annons:
Magi-cat
2022-11-26, 12:05
#98

😢


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

OberonsMatte
2022-11-26, 12:13
#99

#97: "Åk hem!"….(!)

En ren slump att Jomshof år 2022 väljer att använda samma välkända formulering som använts av rasister i alla tider? Knappast..

Sajtvärd Katter iFokus

[Vargnatt.]
2022-11-26, 16:08
#100

#97 Jag tror att folket mer och mer får upp ögonen att det här valet det blev helt galet och uttrycker man sig så öppet och offentligt så visar man på riktigt var man står och hur man tänker.

OberonsMatte
2022-11-26, 18:40
#101

Att respekten för lagar och regler ofta är obefintlig i SD-kretsar är välkänt. Likaså den häpnadsväckande benägenheten att önska att det ska skjutas mer. Vanligtvis är det politiska motståndare, flyktingar och muslimer som "ska skjutas", men i det här fallet är det vargar.

"I ett inlägg på Facebook skriver politikern Erik Thunefors (SD) att det är "varje jägares plikt att skjuta varje varg som dyker upp".

"– Man har bara rätt att skjuta om de attackerar ens tamdjur, säger Lars Wiklund på länsstyrelsen".

SD-politikern tycker alltså att det är varje jägares "plikt" (!) att bryta mot lagen..? Häpnadsväckande oansvarigt, men det bara som vanligt när det gäller uttalanden från SD-representanter.

https://www.st.nu/2022-11-23/sd-politikerns-uppmaning-pa-facebook-skjuta-varje-varg

Sajtvärd Katter iFokus

Vargattacken i västra Medelpad rör upp känslor.
 • Redigerat 2022-11-26, 18:41 av OberonsMatte
Magi-cat
2022-11-26, 18:50
#102

#101 Snacka om "bristande vandel"… 🙄


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

OberonsMatte
2022-11-26, 19:33
#103

#102 Ja, det är ironiskt att SD har texten "SD gör skillnad" i sin reklam, för DET gör de ju faktiskt.., dvs. gör skillnad på folk och folk… Inte minst när det gäller hur man ser på individer som hänger sig åt s.k. "bristande vandel".

I SDs värld handlar allt om VEM som bryter mot lagar och regler eller beter sig illa - inte ATT lagar och regler måste respekteras.

Sajtvärd Katter iFokus

Magi-cat
2022-11-26, 19:52
#104

#103 Precis, bra sammanfattning!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
Loris M
2022-11-30, 07:12
#105

"När jag läser ”Åk hem!” reagerar jag på detta eftersom det är sådant som sverigedemokrater och andra uttryckte och klottrade på skolor och annat i Göteborg, där jag växte upp, på 90-talet. 2022 skrivs det av SD:s partitoppar på Twitter. Ska vi vänja oss vid att Sveriges mäktigaste politiker uttrycker sig så här? skriver Emma Persson, advokat.

De välkända sverigedemokraterna Richard Jomshof och Björn Söder har twittrat ”Åk hem!” i kontexten att två debattörer med medborgarskap i Afghanistan ska återvända dit. När jag läser ”Åk hem!” reagerar jag på detta eftersom det är sådant som sverigedemokrater och andra uttryckte och klottrade på skolor och annat i Göteborg, där jag växte upp, på 90-talet. Det vill säga det som SD påstår hör till deras historia och som de säger sig ha gjort upp med. Nu är det något som skrivs av SD:s partitoppar på twitter år 2022. SD som genom Tidöavtalet styr Sverige med M, KD och L."

Källa

När jag läser ”Åk hem!” reagerar jag på detta eftersom det är sådant som sverigedemokrater och andra uttryckte och klottrade på skolor och annat i Göteborg,
NeferNefer
2022-11-30, 07:28
#106

Förfärligt, oacceptabelt.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Pyttelite
2022-11-30, 08:56
#107

De kanske gjort upp med nynasistiska, rasistiska och diskriminerande trossatser men de har tydlig kommit överens om att behålla dom.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Magi-cat
2022-11-30, 08:57
#108

" Ska vi vänja oss vid att Sveriges mäktigaste politiker uttrycker sig så här?"

Nej! Aldrig!!!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

OberonsMatte
2022-11-30, 18:11
#109

#105: "Åk hem!" - twittrandet är uppenbara hundvisslor till den förfärliga SD-svans som förmodligen utgör majoriteten av SD:s väljare. För SD:s överlevnad gäller det att övertyga även dem om att SD aldrig kommer överge sina (bruna) rötter. För vad vore SD utan sin svans…?

Sajtvärd Katter iFokus

 • Redigerat 2022-11-30, 18:11 av OberonsMatte
Loris M
2022-12-03, 07:44
#110

En något längre artikel i Expressen från 2014 om hur partiet bildades. Bara som en påminnelse och upplysning, för det är alltid någon som spelar ovetande: "Vad då nazister?".

"Det handlar om ett främlingsfientligt parti med rötter djupt bland skånska nazister. Där är den skånska historien tydlig, enligt flera experter i Kvällspostens granskning. Det var i Malmö 1939 som nazister från hela Sverige gick på gatorna under parollen "Hejda judeinvasionen", vid årsmötet på Hippodromen.

Det var i Malmö, bara några kvarter därifrån, som en liten grupp sverigedemokrater 1988 samlades för att bilda partiets första lokalavdelning. Målet på mötet 1988 var - precis som i dag - att hejda invandringen. Sverigedemokraterna hävdar att man sedan länge frigjort sig från sitt komprometterande arv, men Kvällspostens granskning i dag visar att kritiker och experter är långt ifrån övertygade om detta. /…/

Partiet föddes den 6 februari 1988. Då bildades Sverigedemokraterna i en lägenhet i Stockholm. Bland grundarna fanns personer från den ofta våldsamma organisationen Bevara Sverige svenskt (BSS) - med rötter i nazistiska och fascistiska rörelser.

I styrelsen satt tidigare skinnskallar och veteraner från grupper som nazistiska Nordiska rikspartiet och fascistiska Nysvenska rörelsen, organisationer som fört en undanskymd tillvaro så länge Hitlers och Mussolinis illdåd var i färskt minne."

https://www.expressen.se/kvallsposten/har-bildar-nazisterna-partiet-sd--i-malmo/

Sverigedemokraterna kan i dag bli det tredje största partiet i Sveriges riksdag. Det handlar om ett främlingsfientligt parti med rötter djupt bland skånska nazister. Där är den skånska historien tydlig, enligt flera experter i Kvällspostens granskning. Det var i Malmö 1939 som nazister från hela Sverige gick på gatorna under parollen "Hejda judeinvasionen", vid årsmötet på Hippodromen. Det var i Malmö, bara några kvarter därifrån, som en liten grupp sverigedemokrater 1988 samlades för att bilda partiets första lokalavdelning. Målet på mötet 1988 var - precis som i dag - att hejda invandringen. Sverigedemokraterna hävdar att man sedan länge frigjort sig från sitt komprometterande arv, men Kvällspostens granskning i dag visar att kritiker och experter är långt ifrån övertygade om detta.
NeferNefer
2022-12-03, 10:01
#111

Det här ligger SD garanterat bakom. De ligger ju bakom allt annat regeringen gör, och säger själva att de håller koll på regeringen så de inte gör något fel.
Fast jag tror förstås inte att Kristersson är emot det här. Kunde han ljuga Hédi Fried rätt i ansiktet så kan han göra det här lika lätt.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KnrgMe/skma-s-bidrag-till-utbildning-om-forintelsen-stoppas

Organisationen SKMA har länge arrangerat resor till Auschwitz för svenska skolelever.

Nu väljer regeringen att inte förlänga bidraget som möjliggjort satsningen.

– Det här projektet har varit väldigt uppskattat, säger SKMA:s ordförande.

I regeringens budget får Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA, inte längre bidrag för sitt Hågkomstprojekt.

Kommittén har under många år utbildat lärare och elever runtom i Sverige om antisemitism, rasism och förintelsen. Bland annat genom att anordna resor till förintelselägret Auschwitz i Polen.

– Det här projektet har varit väldigt uppskattat. SKMA tjänar inte en spänn på det här, det är inte så att pengarna har gått till oss. Pengarna har gått till viktig verksamhet. Regeringen talar om att arbetet mot rasism och antisemitism ska fortsätta. Det är jättebra att de pratar om det, men ord stoppar inte antisemitism. Det är handling som gör det, säger SKMA:s ordförande Willy Silberstein till Dagens ETC.

(…)

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Organisationen SKMA har länge arrangerat resor till Auschwitz för svenska skolelever. Nu väljer regeringen att inte förl
 • Redigerat 2022-12-03, 10:06 av NeferNefer
Annons:
Magi-cat
2022-12-03, 10:15
#112

Se där ja, ännu en pusselbit, ännu ett beslut som bara gynnar de som vill förneka vad som hände … Och bråttom har de …

Detta har varit ett synnerligen bra och så viktigt projekt!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

NeferNefer
2022-12-03, 10:21
#113

Och snart kommer det väl ut krav på att skolorna inte ska lära ut vad som hände under förintelsen.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

OberonsMatte
2022-12-03, 17:22
#114

#113 Ja, om en lärare inte lyckas framställa Hitlers gärning som något annat än förfärligt och skrämmande så kan ju nazister som grupp känna sig diskriminerade och kränkta .. och DET kan såklart inte SD (som "gör skillnad") tillåta.

Sajtvärd Katter iFokus

[Vargnatt.]
2022-12-04, 05:13
#115

Tack och lov så tror jag inte att någon tystas i dom frågorna och lärare kommer alltid att berätta och lära ut vad som hände i Auschwitz och förintelsen men det är en ruskigt skrämmande utveckling vi möter därför är det så viktigt att vi aldrig någonsin tystnar och för vidare vad historien gjort mot människor för dom får aldrig någonsin glömmas bort.

Loris M
2022-12-04, 06:11
#116

#115: Tyvärr är det inget vi kan ta för givet. Lärare kan bli begränsade i vad de får undervisa i och tvingas till tystnad. SD har redan innan valet lagt fram en den motioner i den riktningen. Det är alltid politiker som styr vad som ska få finnas i läroplaner. Jag har skrivit om det på Förskolan, så här kommer några trådar om det:

"Sveriges två främsta pedagogikforskare och företrädare för Sveriges två största forskningsgrupper tillsammans med ett tjugotal andra svenska forskare berättar om sin syn på SD-s politik och hur skadlig den är. SD vill begränsa barnen att utvecklas till egna individer och hindra dem från att behärska flera språk och vill göra en hel del ändringar i läroplanen som är helt uppåt väggarna och går emot allt som forskningen visat de senaste decennier. Dessutom visar SD-s retorik på stora kunskapsluckor när det gäller begrepp som kultur och kulturarv.

"Noterbart här är flera saker. För det första föreslås att ordet ”kulturell mångfald” byts ut mot ”det egna kultur­arvet”. Detta är en mycket markant skillnad. Man kan fråga sig vilket eget kulturarv som åsyftas och vems kulturarv det är. Vilken tidpunkt i historien är tänkt att fixeras och utgöra utgångspunkten för det kulturarv som SD vill att barnen ska lära sig om? Ser vi närmare på det som kallas vårt kulturarv så ser vi ganska snart influenser och inslag från flera delar av världen och hur dessa genom historien förändrat bland annat vad vi äter, hur vi talar och klär oss. ""

https://forskolan.ifokus.se/discussion/1423937/pedagogikforskare-om-sd

""I måndags la rektorn på Prästamosseskolan, Mattias Liedholm, ut en nyhetsartikel från TT publicerad i Aftonbladet, på skolans Facebooksida. I artikeln gör Skolverket bedömningen att ett slöjförbud strider mot religions- och yttrandefriheten.

– Skolverket uttalade sig i en artikel om att slöjförbud inte var tillåtet. Eftersom det är av stort intresse här på skolan la jag ut det på vår sida. Men efter en stund hörde förvaltningskontoret av sig och ville att jag skulle ta bort det. Jag höll inte med, men blev till slut beordrad att ta bort det, säger Mattias Liedholm.""

https://forskolan.ifokus.se/discussion/1472375/tvingade-rektor-att-ta-bort-artikel

"– Sverigedemokraterna har lagt många motioner om att ta bort modersmålsundervisningen, och de har en nationstanke som gör att de vill begränsa minoriteters rättigheter. Det är oförenligt med den demokratiska grundtanken, då får vi en annan skola än den vi vill ha enligt vår grundlag, säger Karin Berg, gymnasielärare på Schillerska i Göteborg.

Inför valet 2018 gick hon igenom alla motioner om skolan som SD hade lagt i riksdagen. Resultatet blev en debattessä i Skolporten där hon förklarade att hon aldrig kommer kunna arbeta i en skola som SD fått inflytande över. Så känner hon fortfarande.

– Jag köper inte allt som står i läroplanen, men vi har kommit överens om det demokratiskt och det går att förhålla sig till som lärare. Men om jag ska vara någon slags svenskhetspolis, jaga elever som inte pratar svenska, inte längre se till HBTQI-frågor – det går inte. Det strider mot min moraliska kompass, då får jag lämna, säger Karin Berg.""

https://forskolan.ifokus.se/discussion/1549830/sd:s-skolpolitik

iFokus är ett nätverk av intressesajter om allt mellan himmel och jord
[Vargnatt.]
2022-12-04, 06:20
#117

#116: Jo jag satt med dom tankarna i bakhuvudet om begränsningar men kände att jag blockerade bort det för min egen förhoppning är att vi aldrig ska tystna så det blev lite märkligt att skriva inlägget för jag vet ju men jag vill inte att det ska vara eller bli på det viset och in kommer den godtrogna förhoppningen om att vi aldrig får tystna.

Jobbigt för allt vi önskar oss är en god värld men så ser det tragiskt nog inte ut 😢

Loris M
2022-12-04, 06:32
#118

#117: Det gör du ju rätt i, för hoppet får vi aldrig förlora. 💪🏼Någonstans måste vi tro att det går att vända på den här utvecklingen och det gör vi inte genom att vara tysta eller bara ge upp. Ibland blir jag bara så trött och ledsen och lite uppgiven när jag ser vad som händer och hur fort det går.

Annons:
OberonsMatte
2022-12-08, 14:36
#119

"Samtidigt har SD:s lokala grupp nominerat Andreas Olofsson, som på 1990- och 2000-talet var lokal ledare för det nynazistiska partiet Nationalsocialistisk front, NSF, i Klippan, till ordförande för barn- och utbildningsnämnden. De har också nominerat Thomas Jelinek, under samma tid organiserad nazist och propagandachef för NSF i Klippan, till ledamot i kommunstyrelsen.

Båda personerna är enligt Sverigedemokraterna uteslutna ur partiet sedan 2018, då Expressen och Expo avslöjade deras nazistiska bakgrund.

Nomineringarna har därför väckt stark kritik internt.

– Vi ser naturligtvis mycket allvarligt på att man från lokalt håll valt att nominera flera uteslutna personer till kommunala förtroendeuppdrag på partiets mandat. Det är helt oacceptabelt, säger distriktsordföranden Mikael Eskilandersson".

https://www.expressen.se/nyheter/ex-nazister-foreslas-till-klippans-nya-styre-/

Sajtvärd Katter iFokus

Moderaten Anna Andresen kan bli KSO i Klippan – i ett styre utan M. Samtidigt skakas kommunen av ett bråk om att SD nominerar två före detta nazister –som uteslöts från partiet 2018 – till tunga poster.
OberonsMatte
2022-12-16, 21:51
#120

Ännu en sån där förarglig och "totalt oväntad" tillfällighet som partivännerna i Sd såklart inte hade någon aaaaning om:

"Max Fagerstedt lämnade sina uppdrag för Sverigedemokraterna i Boxholm och Östergötland när det blev känt att hans sambo gripits i en demonstration med nazistiska NMR.

Nu meddelar Fagerstedt att han själv gått med i NMR – och att han under sin tid som SD-politiker i hemlighet var ”upplyst i judefrågan” och ”rasmedveten”.

– Det är ju olyckligt, men det är ju inget som man haft en aning om, säger SD:s ordförande i Östergötland, Jan Svensson".

🙄

https://www.expressen.se/nyheter/lokal-sd-topp-lamnade-nu-gar-han-med-i-nmr/

Sajtvärd Katter iFokus

Max Fagerstedt lämnade sina uppdrag för Sverigedemokraterna i Boxholm och Östergötland när det blev känt att hans sambo gripits i en demonstration med nazistiska NMR.
 • Redigerat 2022-12-16, 21:56 av OberonsMatte
Loris M
2022-12-16, 23:00
#121

#120: "Olyckligt". Javisst. 🙄

OberonsMatte
2022-12-16, 23:44
#122

NMR har t.o.m. en särskild artikel på sin sida som heter "Råd till SD:are med ”koppling till Nordiska motståndsrörelsen"… "hur sympatiskt inställda SD:are borde agera och varför"….

Så förargligt ändå att självaste NMR pekar ut ett specifikt riksdagsparti så där!! Och just SD av alla partier!! HUR kan det komma sig? 😂

Ett av råden från NMR är lite intressant..:

"Agera proaktivt. Relaterat till ovan nämnda punkt kan det finnas undantag där du faktiskt kan förhandla med SD-ledningen; när du på förhand har införskaffat hållhakar på ledningen och andra åsiktspoliser inom partiet. De som har haft detta att förhandla med har oftast klarat sig från uteslutning och i vissa fall även kunnat klättra i hierarkin"

De vet säkert mer än det som framkommer i media.

Sajtvärd Katter iFokus

 • Redigerat 2022-12-16, 23:52 av OberonsMatte
NeferNefer
2022-12-21, 10:02
#123

Va? Nazistiskt samröre igen? 🙄Ränderna går aldrig ur, så är det.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/trotsade-partiets-kritik-tva-partilosa-invalda-pa-tunga-sd-poster

(…)

Andreas Olofsson och Thomas Jelinek var båda aktiva i nazistiska NSF, Nationalsocialistisk front, i Klippan under 1990-talet och början av 2000-talet. Den ena som lokal ledare, den andra som propagandachef.

(…)

På måndagskvällens fullmäktige röstades de två personerna in. Båda sitter på SD-platser.

– Vi har fullt förtroende för båda. Det som hände ligger långt tillbaka i tiden. I dag är de dugliga människor och politiker, säger Jonas Luckman, ordförande för SD i Klippan.

(…)

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Tolv aktiva SD-politiker i Klippan hotas av uteslutning. Detta efter att Sverigedemokraterna lokalt trotsat partiet och nominerat två partilösa som en gång tvingades lämna SD för sin bakgrund i en nazistisk organisation.
Magi-cat
2022-12-21, 10:08
#124

#123 Propagandachef och ledare t.o.m. minsann.

Inte är det några få, enstaka, heller som de försökt få det att verka som, utan de är många, de håller varandra om ryggen och de kommer alltid tillbaka …


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Loris M
2022-12-23, 18:32
#125

Det är märkligt att rasister utesluts ur SD först när det blir offentligt och känt att de är rasister.

"En sverigedemokratisk förtroendevald med politiska uppdrag i Sölvesborg skriver i sociala medier att invandringen av ”asylsökande ifrån grottfolken ifrån Afrika ska öka igen”. Nu inleder SD Sölvesborg ett uteslutningsärende."

Och det här: "Det är ren humor. Jag skriver mycket skämtsamma kommentarer, jag är känd för det." 🥴 Hade han inte kunnat komma på något bättre?

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/sd-politiker-i-solvesborg-utreds-efter-rasistisk-kommentar?fbclid=IwAR2kKFkTq7hn_LgN3hrnqShno9S3Jor6X_hcjUXR4yi1YYAynMMC0TqUV3M

En sverigedemokratisk förtroendevald med politiska uppdrag i Sölvesborg skriver i sociala medier att invandringen av ”asylsökande ifrån grottfolken ifrån Afrika ska öka igen”. Nu inleder SD Sölvesborg ett uteslutningsärende. – Vi tar i med hårdhandskarna direkt, säger Lisa Österblad, ordförande för SD i Sölvesborg.
Annons:
Pyttelite
2022-12-23, 18:48
#126

#125: Ja de måste bli förvånade…


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Loris M
2022-12-24, 14:09
#127

@ToreK på Twitter:

"Det är rimligt att utgå från att varje enskild sverigedemokratisk politiker är olämplig.
Exemplen har blivit tillräckligt många."

OberonsMatte
2022-12-31, 15:20
#128

SD-toppen Martin Inglot åtalas för grovt folkbokföringsbrott vid Stockholms tingsrätt. Politikern har uppdrag som SD:s gruppledare i Botkyrka, vilket också kräver att han är bosatt i kommunen.

Men enligt åtalet har han under flera års tid bott på en adress i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, utan att ha skrivit sig där.

SD-toppen i Stockholm, Martin Inglot, och hans boendesituation har utretts av Stockholmspolisen i drygt två års tid. Polisen menar i sin anmälan att politikern är skriven hos sin mor i Tumba men i själva verket bott på en adress i Norra Djurgårdsstaden. Ett upplägg som lett till att SD-politikern ”gjort ekonomisk vinning”, vilket Aftonbladet rapporterade om i somras.

När Expressen når Martin Inglot säger han att ”inte har några kommentarer” till åtalet. När Expressen frågar varför han är skriven hos sin mamma avslutar han samtalet.

https://www.expressen.se/nyheter/sd-topp-atalas-for-grovt-folkbokforingsbrott/

Sajtvärd Katter iFokus

SD-toppen Martin Inglot, gruppledare i Botkyrka kommun, åtalas nu för grovt folkbokföringsbrott vid Stockholms tingsrätt.
NeferNefer
2023-01-26, 08:03
#129

Den här SD:aren (riksdagsledamot för närvarande) är/var polis på Noa. Hon startade en detektivbyrå och erbjöd sina kunder information från register … Varningsklockor, någon? Undrar hur mycket information hon personligen har sparat ner från register och delar med sig av till sina vänner i SD, det är min fundering just nu.

https://www.expressen.se/nyheter/riksdagsledamoten-katja-nybergs-privata-detektivbyra/

Katja Nyberg, SD-riksdagsledamot och polis på Noa, lanserade en privat detektivbyrå på nätet.

Parallellt med sitt polisjobb erbjöd hon att använda sina kontakter och göra slagningar i register.

När bisysslan upptäcktes fastslog en högt uppsatt Noa-chef att Nybergs detektivbyrå kan skada polisens anseende och göra att myndighetens opartiskhet ifrågasätts.

(…)

För att utföra jobbet som privatdetektiv så erbjöd hon att använda sina kontakter samt att göra ”slagningar i vissa register”.

(…)

Till arbetsgivare erbjöd detektivbyrån också att utreda anställdas ”förtroendeskadliga bisysslor”. På byråns sajt förklarades syftet:

”Har en Medarbetare en bisyssla som inte är godkänd av arbetsgivaren. Kan vara känsligt och svårt att bevisa, en privatdetektiv/säkerhetskonsult kan hjälpa dig att få svar på den frågan.”

Det fanns dock ett stort problem – Katja Nyberg hade inte själv fått sin bisyssla godkänd av arbetsgivaren.

Sommaren 2015, drygt två år efter att Nyberg lanserat sin detektivbyrå och ett drygt halvår efter att hon börjat på Noa, fick cheferna på Noa information om hennes bisyssla. Hon kallades då in på ett möte med Anders Wretling, chef för Noas utredningssektion, där han inskärpte det olämpliga i att ”erbjuda tjänster som konkurrerar med polisens uppdrag”.

Noa-chef: ”Kan skada polisens anseende”

Vidare fick hon höra att bisysslan kan ”skada polisens anseende” och leda till att ”polisens opartiskhet” ifrågasätts.

(…)

Efter intervjun skriver Katja Nyberg i mejl att detektivbyrån, enligt henne, inte var en bisyssla utan en ”affärsidé” och att hon inte hade något registrerat företag (vid tidpunkten för när Noa uppmärksammade Nybergs bisyssla så hade hon en enskild firma, reds anm.).

(…)

Expressen har upprepade gånger sökt Brita Wallström, gruppchef på Noa, och Anders Wretling, chef för utredningssektionen på Noa, för att ställa frågor om de kontrollerat om Nyberg använt polisens resurser i arbetet med detektivbyrån och hur de ser på att detektivbyrån fortfarande marknadsförs på nätet.

(…)

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Katja Nyberg, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och polis på Noa, lanserade en privat detektivbyrå på nätet, KN Agency.
 • Redigerat 2023-01-26, 08:04 av NeferNefer
Maria
2023-01-26, 08:11
#130

Så obehagligt.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

NeferNefer
2023-01-26, 08:27
#131

Ja, fruktansvärt obehagligt.
Och sen kan vi ju undra hur många fler olämpliga personer som sitter på sådana positioner att de lätt kan komma åt känsliga uppgifter om andra människor. Jag ryser bara vid tanken.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

DesK
2023-02-07, 00:12
#132

Skandal eller ej, men den förtjänar att visas

Désirée
Afghan lives matter

Annons:
Loris M
2023-02-09, 18:12
#133
NeferNefer
2023-02-09, 18:25
#135

Men himlar vilka stollar det finns i deras led … varje gång någon av dem gör något korkat eller ondskefullt eller okunnigt eller löjligt tänker jag att nu kan det väl ändå inte bli värre … och så blir det det. Gång på gång.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Pyttelite
2023-02-09, 18:31
#136

#134: Ytterst obehagligt att ett parti verkar på detta sätt.

SD blir mer och mer kontroversiella.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


OberonsMatte
2023-02-09, 19:10
#137

#133: Det är genom den sortens uttalanden lite då och då som SD håller sig väl med antivaxxare och andra foliehattar. De (antivaxxare och paranoida foliehattar) utgör en ganska stor del av SD:s väljare. SD kör samma dubbla budskap-taktik för att hålla kvar rasisterna. Officiellt kan Jimmie Åkesson påstå hur mycket han vill att vissa saker inte hör hemma i hans parti, men han vet nog bättre än någon vilka uppfattningar och åsikter som samlas i just hans parti. Hade han inte velat veta av de åsikterna så hade de inte funnits där, men då hade nog inte Jimmie Åkesson heller valt just det partiet.

Sajtvärd Katter iFokus

 • Redigerat 2023-02-09, 19:10 av OberonsMatte
OberonsMatte
2023-02-09, 19:28
#138

"En majoritet bestående av M, SD, KD och Sjukvårdspartiet Gävleborg tog i höstas över makten i Region Gävleborg och det ledde bland annat till att flera styrelser inom den regionala kulturpolitiken fick bytas ut.

Men en tweet från i tisdags har väckt reaktioner. Där skriver riksdagsledamoten i samband med ett möte med museets personal att ”åratal av sossestyre arbetat för att sudda ut vår kultur och historia” och att ”Nu ska svensk historia och kultur åter komma i fokus med ett sverigedemokratiskt styre!”."

"När DN träffar Roger Hedlund på torsdagen på Folk och kultur i Eskilstuna i samband med ett panelsamtal om länsmuseerna utvecklar han vad han menade.

– På personalmötet nämnde jag inte Socialdemokraterna, men jag nämnde att jag upplevde utsuddandet av kulturen och historien i Sverige. Mitt intresse väcktes när jag var ung och när Ultima Thule var stora och sjöng mycket om kulturarv och historia.

Vad konkret är det Socialdemokraterna har suddat ut där menar du? Är det Ultima Thule?"….

(heja DN! 😂)

https://www.dn.se/kultur/sd-politiker-vill-styra-museums-innehall-kulturarv-inte-nutidskonst/

Sajtvärd Katter iFokus

”Länsmuseets fokus ska vara kulturarv och historia och inte nutidskonst”, säger Roger Hedlund.
Pyttelite
2023-02-09, 19:43
#139

#138: Jo Ultima Thule är mer historisk än manliga Lucior - not.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Annons:
OberonsMatte
2023-02-09, 20:37
#140

#139 Ja, man ska inte bli förvånad över att Ultima Thule (!) nämns när en SD- representant ska försöka krysta fram ett kulturintresse som egentligen är obefintligt. Och stora har de väl knappast varit annat än i SD-sympatisörers kretsar.

"Gruppen har haft samröre med den högerextrema miljön och de tog emot ett ekonomiskt bidrag av den rasistiska organisationen Bevara Sverige Svenskt för att producera sin första skiva. Bandmedlemmarna öppnade en skivbutik i Nyköping 1994 där de saluförde uttalat nynazistiska band såsom Heroes in the Snow, Svastika och Vit Aggression; Ultima Thule hade även spelat på samma konserter som Vit Aggression. Senare samdistribuerade Ultima Thule Records även sina produkter med nynazistiska Ragnarock"

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ultima_Thule_(musikgrupp)

Sajtvärd Katter iFokus

OberonsMatte
2023-02-09, 20:52
#141

Mer om Jimmie Åkesson & Co:s favoritband: https://expo.se/2022/06/sd-trummis-delar-ater-scen-med-nazister

Sajtvärd Katter iFokus

I helgen delar Ultima Thule åter igen scen med nazister. Efter en uppmärksammad Sveriges Radio-dokumentär har det populära vikingarockbandet Ultima Thules historiska kopplingar till nazism och högerextremism nagelfarits. Men det som inte fått uppmärksamhet är att kopplingarna i stort består, skriver Expos Jonathan Leman.
Pyttelite
2023-02-09, 21:17
#142

#141: Så obehagligt - gamla vindar blåser idag.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


 • Redigerat 2023-02-09, 21:17 av Pyttelite
Vixxen
2023-02-10, 16:42
#143
Tom Boman (SD), politiker i kommunfullmäktige i Gällivare tvingas ta time out efter flera inlägg på sociala medier. Bland annat har han hånat jordbävningsoffer i Turkiet.
Pyttelite
2023-02-10, 17:09
#144

#143: Saknar självinsikt!


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


DesK
2023-02-10, 17:17
#145

Så länge någon håller med dom och inte ifrågasätter så kommer dom fortsätta hålla på så här.

Désirée
Afghan lives matter

Pyttelite
2023-02-10, 17:29
#146

#145: Förhoppningsvis finns det fler som genomskådar än vad som samtycker.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Annons:
Loris M
2023-02-11, 06:15
#147
Vixxen
2023-02-11, 08:08
#148

#147: Herregud vad trött jag blir…

Loris M
2023-02-11, 08:24
#149

#148: Ja, svårt att greppa att de fått så stort inflytande och att det inte verkar finns några gränser för vad de kan göra/tycka utan att det får konsekvenser.

Pyttelite
2023-02-11, 08:26
#150

#149: Frågan är om de har så mycket inflytande - det är väl mest ett jäkla tyckande som det inte blir så mycket av.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Magi-cat
2023-02-11, 08:26
#151

Visst blir man trött! 😯 Kulturarv - javisst, men som alltid när SD är i farten är det de som ska bestämma vad som är kulturarv och som ska visas …Och det förstår vi vad det går ut på.
Det är bedrövligt minst sagt!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Loris M
2023-02-11, 08:32
#152

#150: Det tycker jag att de har. De inspirerar definitivt M och KD som "tvättar rent" deras förslag. Allt det där med "hårdare tag", begränsa rättigheter, minimera invandring, Tidöavtalet där många av deras förslag gick igenom …

Pyttelite
2023-02-11, 08:36
#153

#152: Njae Tidöavtalet är väl bara ett riktmärke.

Sedan är det lika bra att alla dumheter kommer upp till ytan innan partiet blir ännu starkare.

Tror inte att de är speciellt högaktade längre med alla märkliga uttalanden.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Annons:
Loris M
2023-02-11, 08:56
#154

#153: Jag är tyvärr inte lika förhoppningsfull. Visserligen sjunker stödet för dem men det ser ut ändå som att de kan säga/göra vad som helst utan att "de frälsta" reagerar. De hittar alltid på ett sätt att ursäkta dumheterna.

Pyttelite
2023-02-11, 08:58
#155

#154: Förhoppningsvis är väljarna klokare - Danmark är ju SD goda exempel och där finns motsvarande SD knappt kvar.

Om de inte fått vara med och bekänna färg hade de vuxit sig ännu större.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Loris M
2023-02-11, 09:06
#156

#155: Det får vi hoppas.

Loris M
2023-02-12, 05:56
#157
DesK
2023-02-12, 06:46
#158

#157 Föga förvånande! Det är ju inom dom partierna som vi hittar dom flesta kvinnomisshandlarna!

Désirée
Afghan lives matter

Pyttelite
2023-02-12, 08:39
#159

#158: Jag tror inte att det är sant - kvinnomisshandel finns bland alla partier.

Varför skulle kvinnomisshandlare just vara samlade kring M och SD?


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


OberonsMatte
2023-02-12, 11:33
#160

#157: Ja, i Dalarna är ju SD-stjärnan/ järnrörsmannen Kent Ekeroth oppsitionsråd…

Annika Strandhäll on Twitter.png

Sajtvärd Katter iFokus

 • Redigerat 2023-02-12, 11:34 av OberonsMatte
Annons:
DesK
2023-02-12, 11:36
#161

#159 Det är klarlagt att SD har en stor överrepresentation av brottslingar i partiet, därav min kommentar, men så klart finns det brottslingar inom alla partier.

Désirée
Afghan lives matter

OberonsMatte
2023-02-12, 14:19
#162

En sverigedemokrat lämnar sin roll som politiker efter misstankar om misshandel. Beslutet att lämna sina politiska uppdrag tog han tillsammans med ordföranden för det distrikt där han var aktiv.

-Jag tog ett samtal med den misstänkte på grund av oroligheterna och uttryckte att det är olämpligt att han fortsätter vara med i partiet just nu, säger ordföranden.

Kommunpolitikern åtalas för olaga hot och ringa misshandel mot personer i sin närhet. Han har fått kontaktförbud mot en av personerna, och enligt åtalet förnekar den misstänkte brott.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/sd-politiker-misstanks-for-brott-lamnar-sina-uppdrag

Sajtvärd Katter iFokus

En sverigedemokrat lämnar sin roll som politiker efter misstankar om misshandel. Beslutet att lämna sina politiska uppdrag tog han tillsammans med ordföranden för det distrikt där han var aktiv. -Jag tog ett samtal med den misstänkte på grund av oroligheterna och uttryckte att det är olämpligt att han fortsätter vara med i partiet just nu, säger ordföranden.
[Vintermånen]
2023-02-13, 17:19
#163

#159: Sant det finns överallt och jag tycker att våra partier oavsett man är höger eller vänster så ska man ta mig tusan föregå med gott exempel som politiker man ska ha ett fläckfritt förflutet och har man inte så ska man kastas ut ur riksdagen punkt.

Loris M
2023-02-13, 19:14
#164
Pyttelite
2023-02-13, 19:23
#165

Tänk om det är Sverige som kommer hotas av grannkriget - undrar vem som vill ta emot asylsvenskar då?


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Loris M
2023-02-14, 20:27
#166
DesK
2023-02-15, 07:28
#167

Det är för 🤬🤬🤬

Désirée
Afghan lives matter

Annons:
Maria
2023-02-15, 08:31
#168

#167 Håller med😈

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Loris M
2023-02-15, 20:03
#169
Vixxen
2023-02-15, 20:32
#170

#169: Helt sjukt…

OberonsMatte
2023-02-15, 20:39
#171

Sajtvärd Katter iFokus

Jan Appelqvist Palmqvist meddelar att han lämnar alla sina kommunala uppdrag. Detta efter att TTELA avslöjat att han fått kraftig kritik från Ivo.
OberonsMatte
2023-02-18, 23:07
#172

SD-topp visar (återigen) stöd för högerextrem aktivism.

"Sverigedemokraterna i Töreboda och deras ordförande har tidigare uppmärksammats för att på sociala medier ha delat inlägg från rasideologiska Det fria Sverige. Nu har partiets gruppledare och ordförande återigen uttryckt sitt stöd för ett DFS-initiativ i kommunen".

"Marco Terenziani är Sverigedemokraternas toppnamn i Töreboda där han sitter i såväl kommunfullmäktige som kommunstyrelsen. Han är även partiets lokala gruppledare och ordförande.

2019 kunde Expo avslöja att Marco Terenziani och partiets lokalavdelning via sina facebooksidor spridit propaganda från den rasideologiska föreningen Det Fria Sverige, DFS - bland annat den högerextrema myten om ett pågående folkutbyte.

Nu visar Terenziani återigen uppskattning för DFS verksamhet".

"DFS grundades 2017 av personer som hade ett mångårigt engagemang i högerextrema och nazistiska organisationer bakom sig. DFS beskriver sig som en ”intresseförening för svenskarna, den svenska kulturen och den svenska särarten”. Föreningen har som mål att skapa en social och kulturell gemenskap kring rasideologiska idéer. DFS har även ett pågående projekt i kommunen som heter Svenskarnas hus där DFS har sitt huvudkontor samt en samlingslokal och allaktivitetshus för ”svenskar”."

https://expo.se/2023/02/sd-topp-visar-stod-for-hogerextrem-aktivism

Sajtvärd Katter iFokus

Sverigedemokraterna i Töreboda och deras ordförande har tidigare uppmärksammats för att på sociala medier ha delat inlägg från rasideologiska Det fria Sverige. Nu har partiets gruppledare och ordförande återigen uttryckt sitt stöd för ett DFS-initiativ i kommunen.
NeferNefer
2023-02-20, 17:50
#173

Himlar vad de är otursförföljda! Än en gång visar det sig att nazister är med i partiet! Hur är det ens möjligt att slumpen spelar just detta parti samma spratt gång på gång? (Ja, jag är väldigt ironisk.)

https://www.expressen.se/nyheter/sd-sparkar-tolv-politiker-valde-exnazister-till-poster/

SD sparkar tolv politiker i Klippan efter att de valt två tidigare nazister till politiska poster, rapporterar Dagens Nyheter.

– Hela styrelsen i Klippan utesluts, så den är borta. Nu går distriktet in och kommer att kalla till ett extra årsmöte där man väljer en ny styrelse, säger Mikael Eskilandersson, ordförande för partidistriktet i Skåne, till DN.

Texten uppdateras

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

SD sparkar tolv politiker i Klippan efter att de valt två tidigare nazister till politiska poster, rapporterar Dagens Nyheter.
NeferNefer
2023-02-20, 17:54
#174

Och det här kan jag hjälpa till med att förklara. SD står inte, och har aldrig stått, på arbetarnas sida. "Jamen de sa ju …" Ja. De sa det. De har sagt mycket. De ljuger. Gång på gång på gång. Jag fattar inte att det finns såna som tror på dem fortfarande, men det får stå för dem om de vill låta sig luras några vändor till.

https://www.expressen.se/debatt/du-behover-forklara--ditt-svek-akesson/

SD sviker svensk arbetskraft och förvillar genom att påstå sig vara på arbetarnas sida.

I själva verket driver SD en öppen och liberal linje i arbetskraftsinvandringen som slår hårdast mot svensk arbetskraft.

Sverigedemokraterna behöver förklara sitt svek, skriver Tobias Baudin (S).

(…)

Nu måste Sverigedemokraterna bekänna färg. Varför ska arbetskraft kunna hämtas från andra sidan jordklotet när det finns arbetslösa i Sverige som skulle kunna göra jobbet? Varför ska vi tillåta att utländsk arbetskraft utnyttjas på svensk arbetsmarknad? Varför låter ni arbetet gå i långbänk när problemet blir än mer akut?

Varför underminerar Sverigedemokraterna arbetarnas möjlighet på arbetsmarknaden?

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

SD sviker svensk arbetskraft och förvillar genom att påstå sig vara på arbetarnas sida. I själva verket driver SD en öppen och liberal linje i arbetskraftsinvandringen som slår hårdast mot svensk arbetskraft. Sverigedemokraterna behöver förklara sitt svek, skriver Tobias Baudin (S).
Annons:
Pyttelite
2023-02-20, 17:56
#175

Snart kommer SD att söka asyl i Danmark efter alla förföljelser.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


NeferNefer
2023-02-20, 17:58
#176

Jag trodde de bara ville flytta till länder som inte tar emot invandrare …

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Pyttelite
2023-02-20, 20:28
#177

Ja, Sverige vill ju inte ha dem - fanns det inte ngt i Tidöavtalet om vandel?


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


 • Redigerat 2023-02-20, 20:28 av Pyttelite
Pyttelite
2023-02-21, 16:06
#178

Se där, nu är Jonas Luckmann snart över Öresundsbron för att söka asyl.

En av de uteslutna, Jonas Luckmann, hänvisar till brottsbalken och hävdar att Sverigedemokraterna saknar laglig grund för uteslutningen och uppger för Sydsvenskan att de därför har gjort en polisanmälan. Statsvetaren Anders Sannerstedt påpekar att SD under årens lopp har uteslutit ett antal personer.

Läs mer här:

https://www.expressen.se/nyheter/uteslutna-ur-sd-svarar-med-polisanmalan/


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


De tolv tidigare SD-politiker i Klippan som uteslutits ur moderpartiet har polisanmält uteslutningen.
NeferNefer
2023-02-21, 18:33
#179

Det finns ett rätt i det här spektaklet. SD borde bli anmälda för högmålsbrott, om det är vad som beskrivs här nedan, med tanke på den fruktansvärda trollarmén som SD styr över, och som hotar, hatar och hänger ut alla som säger något som inte SD gillar. Däremot är det väl tveksamt om det är högmålsbrott att utesluta nazister. Oh well, i det här läget gläder jag mig åt det lilla.

https://sverigesradio.se/artikel/uteslutna-politiker-anmaler-sverigedemokraternas-riksparti

Nu anmäler de tolv uteslutna sverigedemokratiska Klippan-politikerna rikspartiet för "högmålsbrott". Det berättar en av de uteslutna politikerna i Klippan, Jonas Luckmann.

Ett brott som innebär att någon använt sig av tvång för att påverka fri åsiktsbildning.

"Vi avvaktar utredningen för att se om det går att kräva ansvar och undersöka hur långt ett centralt inflytande av lokalpolitiken sträcker sig", säger Jonas Luckmann.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Nu anmäler de tolv uteslutna sverigedemokratiska Klippan-politikerna rikspartiet för "högmålsbrott". Det berättar en av de uteslutna politikerna i Klippan, ...
Loris M
2023-02-22, 06:11
#180
Magi-cat
2023-02-22, 08:45
#181

#180 Suveränt! Så precis vad det gäller! Tyvärr.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
DesK
2023-02-22, 09:30
#182

Ja Kent Wistis alla klokheter och underfundigheter är så bra och ofta mitt i prick /spot on.

Désirée
Afghan lives matter

 • Redigerat 2023-02-22, 09:32 av DesK
Loris M
2023-02-22, 19:39
#183
OberonsMatte
2023-02-27, 22:23
#184

Ständigt denne Jomshof… 🙄

"Tolv SD-politiker i Klippan sparkades efter att ha valt in uteslutna ex-nazister på nytt.

En som lobbade för att den ena skulle få komma tillbaka redan 2018 är den förra partisekreteraren Rickard Jomshof.

– Min bild är att han är en trevlig kille och jag litar på att han lämnat det bakom sig, sa han 2018, rapporterar Sydsvenskan".

https://www.expressen.se/nyheter/sd-toppen-ville-att-ex-nazisten-skulle-stanna/

Sajtvärd Katter iFokus

Tolv SD-politiker i Klippan sparkades efter att ha valt in uteslutna ex-nazister på nytt. En som lobbade för att den ena skulle få komma tillbaka redan 2018 är den förra partisekreteraren Rickard Jomshof.
NeferNefer
2023-02-28, 07:55
#185

Jorå, såatteee…
SD är en skandal från början till slut. Vore jag SD-väljare (vilket aldrig kommer att hända) skulle jag skämmas ögonen ur mig och flytta till ett land som inte tar emot invandrare med mitt järnrör i handen.

https://www.expressen.se/kronikorer/david-baas/kaoset-i-klippan-blixtbelyser-sd-ledningens-varsta-skrack/

Turbulensen i SD Klippan handlar inte bara om man kan förlåta gamla nazister.

De tolv SD-vildarna i kommunen sätter partiets största problem – och det som partiledningen fruktar allra mest – i blixtbelysning.

(…)

Samtidigt menade Olofsson att det var en ”häxjakt” att han fick frågor om sitt nazistiska engagemang. Jelinek ville inte ens medge att han varit nazist, trots att han under sex års tid löst medlemskap i NSF.

Partiledningen var inte lika överseende, utan meddelade snabbt att de gamla NSF:arna skulle bort från partiet.

Men, med hjälp av de lokala SD-politikerna, har Olofsson och Jelinek alltså tagit bakvägen in i partipolitiken igen.

Förra veckans massuteslutning sätter fingret på flera av Sverigedemokraterna största problem.

Det mest uppenbara är partiets kroniska förmåga att dra till sig personer med bakgrund inom nazismen. De uteslutna NSF:arna i Klippan är långt ifrån de enda exemplen – vilket Expressen och Expo visat i flera granskningar den senaste tiden.

Ett förflutet i högerextrema eller direkt nazistiska kretsar behöver inte vara diskvalificerande för en politikerkarriär inom SD – och Sydsvenskan kunde i helgen avslöja att den förre partisekreteraren Richard Jomshof lobbade för att Olofsson skulle få komma tillbaka till SD.

(…)

En havererad fullmäktigegrupp sänder än en gång signalen att det är ett parti som bågnar av interna problem. Kaoset i Klippan kommer dessutom bara några månader efter att SD:s kommunpolitiska skyltfönster Sölvesborg kraschade totalt efter att partiets tidigare samarbetspartier övergett dem.

(…)

Sverigedemokraterna är ett toppstyrt parti. Det kan i och för sig sägas om de flesta partier men SD är toppstyrt på ett helt annat sätt.

I andra stora partier, som Socialdemokraterna och Moderaterna, är mycket makt knuten till partiledningarna, men samtidigt finns det en möjlighet för andra att bygga upp sina egna maktbaser, exempelvis genom lokal- och regional förankring.

(…)

Alla som ens försöker att flytta fram sina positioner utan partiledningens välsignelse kommer att mötas av de hårdaste nyporna. Fråga bara det tidigare ungdomsförbundet under Gustav Kasselstrands och William Hahnes ledning. När de började få luft under sina vingar – och positionera sig mot partiledningen – klubbades de effektivt ner.

När nu de tolv uteslutna sverigedemokraterna i Klippan så tydligt gick på kollisionskurs mot partiledningen var utfallet väntat. Klippanpolitikerna hade dessutom fräckheten att utmana partiledningen i frågan om deras viktigaste maktinstrument – uteslutningarna.

För Sverigedemokraternas partiledning är uteslutningsvapnet ett av de allra viktigaste politiska redskapen, både utåt och internt.

Utåt används det för att visa att partiet tar nazism, rasism och annan extremism på allvar. Hundratals SD-politiker har sparkats ut efter att de avslöjats med kopplingar till extremism eller för att ha uttryckt rasism. Samtidigt används uteslutningarna selektivt där de som står nära partiledningen har betydligt större chanser att klara sig kvar.

(…)

För Sverigedemokraternas partiledning är det en närmast existentiell fråga att hela partiet ska rätta sig i ledet. För om man börjar släppa makt nedåt i partiet kan alternativa maktbaser börja bildas. Och då kan det på sikt gå riktigt illa för partitopparna.

Senast det hände på allvar var första hälften av 00-talet. Han som då tålmodigt, med hjälp av sina sydsvenska partikamrater, byggde upp sin maktbas för att utmana partiledningen hette Jimmie Åkesson.

(…)

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Turbulensen i SD Klippan handlar inte bara om man kan förlåta gamla nazister, skriver David Baas.
OberonsMatte
2023-03-14, 22:54
#187

"På söndagen twittrade Sverigedemokraternas riksdagsledamot Nima Gholam Ali Pour:

”Vi har religionsfrihet i Sverige men islam är inte en svensk religion, utan den är en främmande religion. Låt oss gå igenom det en gång till. Vi har religionsfrihet. Men islam är en främmande religion.”..

Många har reagerat som om Nima Gholam Ali Pou anser att islam inte ska omfattas av den grundlagsskyddade religionsfriheten. Det stämmer inte alls, hävdar han när Dagens ETC ringer upp.

– Jag har inte sagt att islam inte ska omfattas av religionsfriheten. Det framgår inte av det jag skrivit. Däremot skriver jag att det är en främmande religion.

Varför använder du ”religionsfrihet” och ”islam är främmande” i samma mening om du inte har för avsikt att koppla ihop dem?

– Det är en viktig sak att berätta detta. Islam kommer alltid att vara främmande i Sverige och är inte en religion som är förankrad i det svenska samhället.

Så islam bör alltså omfattas av religionsfriheten?

– Absolut, det är ju en religion, så det är ganska logiskt att den omfattas kan jag tycka".

Ridå… 🙄

https://www.etc.se/inrikes/sd-mannen-ofoerstaaende-till-kritiken-mot-islam-tweet

Sajtvärd Katter iFokus

Ska islam inte omfattas av religionsfriheten? Så tolkade många ett utspel från Nima Gholam Ali Pour (SD). Men själv är han oförstående till kritiken.
Draknästets_Reptiler
2023-03-15, 12:56
#188

Är själv ateist, så för min del kan man skippa varenda religion som finns, det skulle inte röra mig i ryggen överhuvudtaget.

Men till och med jag inser att när det handlar om religionsfrihet, så skall väl alla religioner innefattas ?

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Annons:
Vixxen
2023-03-15, 21:32
#189

Han fick uppmärksamhet på något han ville uttrycka iallafall…

Pyttelite
2023-03-15, 21:37
#190

#187: Jag skrattar verkligen på mig - kan någon vänlig själ informera Nima Gholam Ali Pour om vad religionsfrihet innebär?

Ni andra som vet - har ju koll på att religionsfriheten i Sverige handlar om att man inte behöver vara medlem i svenska kyrkan.

Det handlar inte om vilka religioner man kan byta medlemskapet mot utan att det inte är ett tvingande medlemsskap.

Hur var det nu var inte SD partiet som hade koll på svensk historia?


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


OberonsMatte
2023-03-27, 19:40
#191

Sverigedemokraternas "chefsideolog" (!) Mattias Karlsson var alltså så sent som 2021 medförfattare till ett manifest som bygger på högerextrema konspirationsteorier om "folkutbyte" och "den djupa staten"… ! 🤡🤠👺

https://www.tv4.se/artikel/6bahpEa6G8fCQYFUianePW/avsloejar-var-medfoerfattare-till-manifest-med-konspirationsteorier

Sajtvärd Katter iFokus

Forskaren: Idéer som motiverat terrorister • Läckta dokument
NeferNefer
2023-03-29, 08:56
#192

Här har vi en kandidat till en tung förtroendepost, och han har finfina meriter: ett flertal domar för bland annat våld mot tjänsteman och vapenbrott. Inget som besvärar SD på något sätt (så länge det inte upptäcks. Är den skyldiga en kvinna åker hon ut, är det en man får han en annan post i stället, gärna med högre arvode).
Någon som är förvånad över den här kandidaten?
Inte jag i alla fall.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wAVRbG/flerfaldigt-domde-johan-tireland-nominerad-till-sd-topp-i-stockholm

Sverigedemokraten Johan Tireland är dömd för ett tiotal brott, senast för våld mot tjänsteman, dopningsbrott och vapenbrott 2013.

Nu har han nominerats till en tung förtroendepost – som ny distriktsordförande för SD Stockholm stad, avslöjar Aftonbladet.

(…)

I en husrannsakan i juli 2020 i den bostad där Johan Tireland då var folkbokförd hittade polisen ett halvt kilo cannabis, en handgranat och en pistol med kalibern 9 millimeter.

En person i 30-årsåldern dömdes senare samma år till fängelse i 3 år och 4 månader.

Johan Tireland uppger att han på grund av dödshot tidigare hade tvingats lämna kommunen och då hyrde ut sin lägenhet.

”Jag fick aldrig någon bild av att han höll på med de brotten han dömdes för”, skriver Tireland.

Ordförande i valberedningen i SD Stockholm stad är riksdagsmannen Martin Westmont. Han har inte velat ställa upp på en intervju.

”Vi i valberedningen har lagt fram ett förslag till årsmötet som vi anser är ett bra lag för Stockholm. När vi frågade våra kretsordföranden om förslag på en ny ordförande så var svaret entydigt att Johan Tireland var ett gemensamt förslag från våra kretsar”, skriver han i ett uttalande.

SD:s årsmöte kommer som planerat att hållas lördag 1 april.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

Sverigedemokraten Johan Tireland är dömd för ett tiotal brott, senast för våld mot tjänsteman, dopningsbrott och vapenbr
R
2023-03-30, 06:22
#193
VIDEO: Dagens ETC konfronterar Richard Torsslow i kommunhuset • Tränar militär närstrid med en fascistisk kampgrupp – ledare är en ökänd nazistveteran • Gruppen har olagliga boxningsmatcher i Hells Angels klubblokal • Ville riva bron till Rinkeby
NeferNefer
2023-03-30, 06:42
#194

Bra att han erkänner, skandalöst att han får sitta kvar på sin post.
Ändring: skandalöst att ett sådant parti får ha någon som helst makt i vårt vackra land - eller snarare att sådana partier får ha någon som helst makt någonstans i världen.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

 • Redigerat 2023-03-30, 06:44 av NeferNefer
Magi-cat
2023-03-30, 08:42
#195

#194 Instämmer helt.

Det är alldeles ofattbart hemskt. Och de verkar komma undan med det.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
OberonsMatte
2023-03-30, 19:55
#196

SD bara fortsätter och fortsätter att bekräfta att de är SD.. Ur nyhetsflödet:

"Sverigedemokraternas riksdagstjänsteman sprider systematiskt material från kända transfober och nazister"…

"Kvinnan är anställd på Sverigedemokraternas riksdagskansli. Sedan 2018 har hon titeln politisk sakkunnig. Hon uppger dessutom i sin presentation på Linkedin att hon har en arbetsledande roll för partiets handläggare i flera utskott".

"Hon är samtidigt aktiv på Twitter, med närmare 8 000 följare. Hon gör i genomsnitt ett 40-tal inlägg per dag, vissa dagar närmare 100. Runt 95 procent av hennes delningar utgörs av retweets från andra Twitterkonton.

En betydande andel av inläggen består av delningar av framträdande amerikanska transfobiska aktörer, som organisationen Anti-Defamation League (ADL) och den amerikanska hbtqi-organisationen GLAAD pekar ut som navet i den transfobiska miljön".

"Men allt högerextremt material som tjänstemannen delar är inte transfobiskt. En aktör, vars tweets hon återkommande sprider vidare, är den brittiska nazisten Mark Collett som är ökänd för sin antisemitism och beundran för Adolf Hitler.

Collett är en av Europas ledande nazister. Han har en lång bakgrund inom den brittiska vit makt-miljön. Idag leder han ett eget nazistparti, Patriotic Alternative.

I en stor del av de inlägg från Collett som SD-tjänstemannen spider vidare för Collett fram att vita är under attack och att det är något som samhället och medierna försöker mörka".

Är någon förvånad? 🙄

https://expo.se/2023/03/sa-sprids-transfobin-fran-sds-riksdagskansli

Sajtvärd Katter iFokus

Sverigedemokraternas riksdagstjänsteman sprider systematiskt material från kända transfober och nazister. – Det är upprörande att en person som ska representera demokratin ägnar sig åt att hetsa mot transpersoner, säger Peter Sidlund Ponkala, vice förbundsordförande för RFSL.
NeferNefer
2023-03-30, 20:04
#197

Det enda som förvånar mig är att såna partier ens tillåts finnas.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

OberonsMatte
2023-03-30, 21:10
#198

En liten one-liner i SD-land:

"Ju färre svenskar som andas, desto mindre koldioxidutsläpp – så med en stram invandring kommer koldioxidbudgeten att kunna hållas utan problem".

"Den udda slutsatsen drog Daniel Talmid (SD) i fullmäktige.
– Plumpt och långsökt men vi vet att Daniel inte menade något illa med sitt uttalande, säger Hanna Nilsson (SD) och Ulf Berggren (SD)".

Nä, såklart att han inte menade något illa med det uttalandet. Han försökte nog bara bekräfta att SD är SD - ifall någon fortfarande skulle tvivla på det.

https://www.kristianstadsbladet.se/hassleholm/daniel-talmid-sd-minskad-invandring-loser-koldioxidutslappen-2f27d2cc/

Sajtvärd Katter iFokus

✓ ”Plumpt och långsökt” ✓ ”Menar inget illa”.
Vixxen
2023-03-30, 22:09
#199
SD-toppen Richard Jomshof hävdar i en tweet att svenskarna håller på att bli en minoritet i Sverige. I SVT:s direktsända Sverige möts kritiseras han hårt för att sprida konspirationsteorier bland annat av polisen Martin Marmgren (MP).  – Det är retorik som utmålar alla med utländsk bakgrund som ett hot mot vårt samhälle.
Vixxen
2023-04-02, 07:09
#200
I mars 1933, för nästan precis 90 år sedan, slutade tidningen Münchener Post att komma ut. Redaktionen slogs sönder av n
Draknästets_Reptiler
2023-04-03, 12:38
#201

Tyvärr så hade ju dåtidens socialdemokrater rätt.

Det blev precis som de sa. Vi har lite samma läge i Sverige nu.

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

 • Redigerat 2023-04-03, 12:41 av Draknästets_Reptiler
OberonsMatte
2023-04-03, 21:56
#202

#201: Ja, det är patetiskt att tro att SD någonsin har haft några planer på att lämna eller överge sina politiska rötter. Vad sådana värderingar och ideal leder till när de får makt finns det förskräckande bevis för, men Kristersson och Co tror att de har läget "under kontroll"… De slår dövörat till för alla varningsklockor och gör sitt bästa för att istället normalisera och förankra SDs värderingar och språkbruk. och väljare som inte fattar bättre får därmed de bevis de behöver för att SD är ett helt normalt parti. Patetiskt och skrämmande med sådan historielöshet.

Som Anders Lindberg skrev:

"De sverigedemokrater som i dag leder partiet har minst femton, tjugo år av politisk kamp i extrem motvind bakom sig. De offrade karriärer, social status och anseende för att driva idéer övriga samhället tyckte var vrickade. De har uthärdat ett långt liv i den politiska marginalen men ändå stått fast.

Vad talar för att de skulle ändra sig, mildra sina åsikter, nu när de håller på att få verklig makt att genomföra dem?

Absolut ingenting".

Sajtvärd Katter iFokus

Annons:
OberonsMatte
2023-04-04, 19:42
#203

Johan Tireland valdes nyligen till distriktsordförande i SD Stockholm, trots att han sedan tidigare är dömd för ett tiotal (!) brott. Våld mot tjänsteman, doping- och vapenbrott, vandaliserat en restaurang med ett järnrör och hotat personalen, enligt en dom från 2009. I en annan dom från samma år framgår det att han, beväpnad med en yxa, krossat en restaurangs fönster.

Så sent som den 15 mars lämnade tre tidigare partikamrater in en polisanmälan om olaga hot.

"Den påstått hotfulla incidenten ägde rum efter en lång maktstrid inom SD:s Stockholmsdistrikt. I februari 2020 uteslöts Peter Wallmark som vid det tillfället var SD:s högsta företrädare i distriktet. Enligt Sverigedemokraterna har Wallmark ägnats sig åt ekonomiskt fiffel. Men han säger själv att anklagelserna är vaga och fabricerade för att försöka rättfärdiga uteslutningen i efterhand.

– Det handlar om en maktkamp där riksledningen vill få kontroll över distriktet. De vill få bort kritiker och placera in sina lojala bundsförvanter. Utnämningen av Tireland är en del i det, säger Peter Wallmark".

🙄

https://www.etc.se/inrikes/tidigare-brottsdoemd-sd-politiker-anklagas-foer-hotfullt-beteende

Sajtvärd Katter iFokus

Intern maktstrid i SD – massutrensningar, påstådda hot och polisanmälningar • Hittade en handgranat i hans lägenhet • Dömd för tiotalbrott – bland annat en järnrörsattack • Nu vald till den tunga posten som distriktsordförande för SD Stockholms stad
 • Redigerat 2023-04-04, 19:44 av OberonsMatte
Vixxen
2023-04-06, 23:59
#204
”Har inte jättestora problem med det i Sverige” • Läckta dokumenten avslöjar planer
OberonsMatte
2023-04-07, 00:26
#205

#204 Såklart att SD inte (!) anser att det finns några jättestora problem med diskriminering och rasism. Om de tyckte det skulle SD inte längre vara SD! Ett "drömsamhälle" präglat av rasism och diskriminering är vad SD strävar efter och vill uppnå. Det har varit uppenbart redan från början och SD är partiet som aldrig kommer överge sina rötter. Det har vi partiledarens ord på och det bekräftas i stort sett dagligen genom andra partimedlemmars lika häpnadsväckande uttalanden.

Sajtvärd Katter iFokus

 • Redigerat 2023-04-07, 00:27 av OberonsMatte
Vixxen
2023-04-07, 01:33
#206

#205: Precis!

Loris M
2023-04-08, 09:44
#207

image.png

"Myndigheten inledde sin verksamhet så sent som förra året, efter flera års utredning. Sverige är därmed ett land som inte utmärker sig för att ligga i framkant – utan tvärtom för sin senfärdighet att införa en nationell institution för främjandet av mänskliga rättigheter.

Redan 1991 tillkom de så kallade Parisprinciperna, som fastslår att alla länder bör inrätta nationella institutioner för att främja och skydda mänskliga rättigheter. Principerna antogs av FN:s generalförsamling 1993.

2021 bedömde GANHRI att 86 medlemsländer hade nationella institutioner som fullt ut motsvarade Parisprinciperna, men då hade den svenska myndigheten ännu inte hunnit inleda sin verksamhet.

Till DN säger SD:s Ludvig Aspling: "Att en regerings egen myndighet ska kartlägga grundläggande mänskliga rättigheter. Det här är en märklig ordning. Det är inte så man brukar jobba med de här frågorna". Men som framgår ovan är det alltså tvärtom.

Myndigheten har tillkommit för att detta är det internationellt överenskomna sättet att arbeta med de här frågorna, där institutets oberoende från regering också markeras tydligt."

https://twitter.com/bjrrn1/status/1644589878821236736

DesK
2023-04-08, 09:46
#208

Det är inte klokt! 🤬

Désirée
Afghan lives matter

Magi-cat
2023-04-08, 09:50
#209

Inte annat att vänta sig från det där hållet, men det är ändå så man häpnar över hur fort allt har gått och vad de säger och gör tämligen obehindrat. Ruskigt.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
NeferNefer
2023-04-08, 09:58
#210

Jag fasar över vad de ska göra härnäst … de saknar såväl skam som sunt förnuft och grundläggande värderingar. Det är en extremt farlig situation vi lever i.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

OberonsMatte
2023-04-09, 18:18
#211

SD-toppen Mattias Karlssons stiftelse är del i ett polisärende efter att ha försökt köpa Facebookgruppen Forum för landsbygd.
Det har varit en del av en större plan för att påverka hur människor tänker, men flera samarbetspartners är missnöjda.

https://www.tv4.se/artikel/1KoiSZyYOFARLfgSHZ34Rc/sd-toppens-stiftelse-del-i-ett-polisaerende-rent-bedraegeri

Sajtvärd Katter iFokus

Försökte köpa FB-grupp för att vinna väljare • Lisa polisanmälde – känner sig lurad
OberonsMatte
2023-04-23, 15:59
#212

"”IS-kramare” och ”SFI-vägrande kalifatfolk”. Så beskriver SD-politikern Hans Häggqvist muslimer i sociala medier.

En syn på muslimer som han menar att han delar med resten av sitt parti.

Vi skriver ju saker i vårt partiprogram. Och då formulerar vi oss inte så som man pratar på Facebook. Men innebörden är densamma, säger han till SVT Väst".

Ja, just det var iallafall ett klarsynt uttalande.

https://www.expressen.se/nyheter/sd-politikern-partiet-tycker-islam-ar-en-skitkultur/

Sajtvärd Katter iFokus

”IS-kramare” och ”SFI-vägrande kalifatfolk”. Så beskriver SD-politikern Hans Häggqvist muslimer i sociala medier. En syn på muslimer som han menar att han delar med resten av sitt parti. – Vi skriver ju saker i vårt partiprogram. Och då formulerar vi oss inte så som man pratar på Facebook. Men innebörden är densamma, säger han till SVT Väst. Nu ska den lokale ordföranden ta frågan om förtroendet för Häggqvist vidare till SD:s medlemsutskott.
Maria
2023-04-23, 16:20
#213

#212 Såklart 😠😡😠

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

DesK
2023-04-23, 16:47
#214

Skitkultur/rörelse = SD! Muslimer är fredliga och har en rik och fin kultur, jag vet, eftersom jag har en del muslimska vänner och bor tillsammans med tre unga vuxna killar, som är födda muslimer.

Désirée
Afghan lives matter

R
2023-05-01, 12:50
#215

Nu lämnar Elsa Widding SD. Hon får inte tillräckligt stöd för sina konspirationsteorier, mot Liberalerna som kallar konspirationsteorier och kunskapsförakt för vad det är.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/elsa-widding-en-grans-har-passerats-jag-lamnar-sverigedemokraterna

Elsa Widding – som profilerat sig i klimatfrågan – uppger att hon lämnar Sverigedemokraterna. Riksdagledamoten säger sig inte ha fått något stöd från sitt parti efter att utbildningsminister Mats Persson (L) kritiserat SD-politikerns medverkan på en konferens som ska ha samlat konspirationsteoretiker.
R
2023-05-06, 22:57
#216

Sverigedemokraterna vill lägga ner Institutet för mänskliga rättigheter. Vad vill regeringen?

https://tidningensyre.se/2023/6-maj-2023/organisationer-kraver-svar-om-institutet-for-manskliga-rattigheter/

Sverigedemokraterna vill lägga ner Institutet för mänskliga rättigheter, men vad vill regeringen? Den frågan vill 49 organisationer ha svar på, och har
Annons:
Magi-cat
2023-05-10, 19:18
#217

"EU-parlamentet röstade igenom en ny konvention för att bekämpa våld mot kvinnor.

Sverigedemokraterna var det enda svenska parti som röstade emot."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8Jv7Ow/sd-rostar-nej-till-konvention-mot-kvinnovald-i-eu


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

EU-parlamentet röstade igenom en ny konvention för att bekämpa våld mot kvinnor. Sverigedemokraterna var det enda svensk
R
2023-05-19, 13:26
#218
Marion Maréchal valde att lämna Nationell samling och gå till betydligt mer radikala Reconquête. När hon nu bjuds in av Sverigedemokraterna odlar de kontakter med krafter som man tidigare inte ville röra med tång
NeferNefer
2023-05-22, 19:42
#219

Jag är inte ett dugg förvånad. Men jag är heligt förbannad och äcklad över den här SD:aren som tar sig rätten att göra barn så illa.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1124707

SD-politiker misstänkt för grovt barnpornografibrott
18.59
Ebba Torstensson

En SD-politiker i norra Sverige är misstänkt för grovt barnpornografibrott. Han är både ledamot i kommunfullmäktige och barn- och utbildningsnämnden i kommunen.

SD:s distriktsordförande i området uppger för Aftonbladet att partiet vill ha mer information innan de vidtar några eventuella åtgärder.

Åklagaren begärde att han skulle häktas, men i fredags avslog tingsrätten begäran.

Aftonbladet söker mannens försvarare.

May all beings be happy and free from suffering. ❤️

En SD-politiker i norra Sverige är misstänkt för grovt barnpornografibrott. Han är både ledamot i kommunfullmäktige och barn- och utbildningsnämnden i kommunen.
DesK
2023-05-22, 19:46
#220

Det är så vidrigt!

Désirée
Afghan lives matter

R
2023-05-23, 06:12
#221
Sitter i kommunstyrelsen • Köpte vit makt-musik • ”Det var fri frakt.”
Magi-cat
2023-05-23, 09:36
#222

Vidrigt och (fortfarande) närmast ofattbart att de fått den ställning de har i Sverige.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

OberonsMatte
2023-05-23, 12:15
#223

#221: Om någon är nyfiken på "budskapen" i Pluton Sveas texter kan man läsa (och häpna!) här. Här finns förväntade titlar som "Hail the Swastika" och även texten till "Mongoloids" är det intressant att SD-politikern gärna vill ha i sin skivsamling. https://www.flashlyrics.com/lyrics/pluton-svea

Sajtvärd Katter iFokus

Lyrics to 43 songs by Pluton Svea including "Mongoloids", "Du gamla, du sjuka" and more.
Annons:
Magi-cat
2023-05-23, 12:39
#224

😨


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

OberonsMatte
2023-05-27, 13:38
#225

Ännu en SD-politiker avslöjas med att ha handlat på den nazistiska nätbutiken Midgård. I kundkorgen låg flera ökända förintelseförnekande skrifter.

Henrik Corneliussen har varit förtroendevald för SD:s räkning i Svedala kommunfullmäktige sedan 2014. Där sitter han även i valberedningen och valnämnden. År 2018 gjorde han en större beställning på litteratur från Midgård. I kundkorgen låg bland annat boken "Dog verkligen sex miljoner?" av den ökända förintelseförnekaren Richard Harwood – en bok som är förbjuden i flera länder. Henrik Corneliussen köpte även "En tom säck kan inte stå" av Lars Adelskogh, även det en förintelseförnekande skrift, samt en ljudboksversion av skriften ”Nationalsocialismen – den biologiska världsåskådningen"

https://www.etc.se/inrikes/sd-politiker-koepte-nazistboecker-fullstaendigt-normalt-med-nationalsocialism

Sajtvärd Katter iFokus

Beställde förintelseförnekande litteratur • Försvarar köpet • ”Borde finnas på bibliotek.”
Magi-cat
2023-06-01, 17:13
#226

Ammande barn inte välkomna på kommunens möten, om SD får bestämma …

https://www.etc.se/inrikes/sd-ammande-spaedbarn-inte-vaelkomna-paa-kommunens-moeten


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Partiet portar spädbarn: ”Ett övertramp.”
R
2023-06-02, 17:06
#227

"Personer som anser att alla människor har samma värde röstar förmodligen inte på SD. Det ansåg en lärare och nämnde det i sin undervisning. Men det strider mot att skolan ska vara objektiv och inte värdera partipolitik, menade arbetsgivaren, rapporterar tidningen Arbetsvärlden".

Längre kan jag inte läsa eftersom jag inte prenumererar på den aktuella tidningen. Men vad får egentligen en lärare undervisa om idag? Överhuvudtaget om vad partierna står för? Hade det kommit en liknande varning om han hade sagt att höga toppchefer troligen inte röstar på vänsterpartiet?

https://tidningensyre.se/2023/2-juni-2023/ad-ratt-att-varna-sd-kritisk-larare/

Personer som anser att alla människor har lika värde röstar förmodligen inte på SD. Det ansåg en lärare och nämnde det i sin undervisning. Men det strider
Magi-cat
2023-06-02, 20:07
#228

#227 Väldigt illa.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Vandra i Skönhet
2023-06-03, 05:29
#229

#226: Förbjuda är väl ändå att ta i se istället till att det finns ett rum avsett för amning att kunna gå undan i och dom är väl själva föräldrar nån gång som måste amma så var lite medgörliga och ordna så utrymme finns. (kan inte läsa hela artikeln eftersom den är låst).

#227 Kan inte heller läsa hela artikeln men det är löjligt hur vi ska akta våra ord och det här var väl ändå inget att reagera starkt på det är ju faktiskt sant och väldigt lätt att bara säga i rena farten.

R
2023-06-03, 06:36
#230

#226 Jag antar att SD anser att amning är något osvenskt. I Afrika och Latinamerika ser man ammande kvinnor lite varstans - på gator och torg, på bussen, i kyrkan osv. Många därifrån skulle säkert skratta åt att det är så tabu här i Sverige. Nog borde vi kunna vänja oss, och självklart bör det finnas möjlighet att dra sig undan för dem som vill.

Annons:
Upp till toppen
Annons: